Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat taxichauffeurs heet, want soms is het echt erg

Het reisleed dat taxichauffeurs heet

Het reisleed dat taxichauffeurs heet, daar gaat het dit keer over in de terugkerende rubriek over troubles on your trip. Man, wat kunnen die lui soms je vakantie goed vergallen zeg.

Het reisleed dat taxichauffeurs heet

“Whaaaahaaaa!” klinkt het hard vanaf de bestuurdersstoel. Vervolgens klapt de chauffeur een paar keer in zijn handen. Verbaasd kijk ik mijn reispartner aan. “Huh?”

Thailand In de taxi met White Flag van Dido

Vangrail

Het is 06.00 uur ’s morgens. Onze rit vanuit het centrum richting luchthavenhaven wordt er niet beter op gedurende de rit. We maken een pitstop bij een benzinestation, de bestuurder gooit in een teug een blikje energydrank naar binnen. En door. We kunnen elkaar amper verstaan, aangezien de radio op standje oorverdovend is gezet. Terwijl we op de achterbank overleggen of we met deze rare man onze rit willen vervolgen, maakt de auto een onverwachte beweging. Luid toeterende auto’s om ons heen. De vangrail raken we op een haar na niet.

Dromenland

Mijn hart staat stil. Wat een gek! De chauffeur lijkt zich geen zorgen te maken, die is al in dromenland. Ineens weer die kreet. De beste man vecht tegen de slaap en probeert zichzelf op deze manier wakker te houden. Nimmer was ik zo blij de luchthaven te zien, als na deze helse rit.

oplichterstrucs Thailand

Ook irritant

Of wat dacht je van taxichauffeurs die eindeloos ver om rijden, de passagier voor onnodige tolwegen laten betalen, de meter niet aanzetten of schandalig veel geld voor een rit vragen. Dergelijke zaken gebeuren niet alleen in het buitenland. Eerder werd bekend dat een taxichauffeur die in Amsterdam 2 Chinezen € 485,- rekende voor de rit en ze gijzelde tot ze betaalden, veroordeeld is. Ik pak de volgende keer het openbaar vervoer en jij?

➡️ Je leest hier het verhaal omtrent de gegijzelde Chinezen

Meer reisleed:

Lees ook het reisleed dat…. heet

verloren bagage
voedselvergiftiging
airconditioning

Het reisleed dat taxichauffeurs heet schreef ik voor/verscheen eerder in Reisbizz Magazine

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *