Zoek
Sluit dit zoekvak.

Het reisleed dat verloren bagage heet. Echt niet om te lachen

Voorkom vliegfrustraties:

Verloren bagage. Is dit maal het thema van deze terugkerende rubriek ‘Het reisleed dat… heet’. Het lijkt me namelijk sterk dat ik de enige ben die dat tijdens het reizen wel eens is overkomen.

Nog een rondje

“He, daar heb je die koffer met die oude MartinAir sticker weer,” denk ik bij mezelf terwijl ik al geruime tijd naast de bagageband vertoef. Inmiddels hebben de meeste passagiers uit mijn toestel de luchthaven reeds verlaten. Tegen beter weten in blijf ik wachten. “Nog een ronde,” spreek ik met mezelf af. Uiteindelijk worden het er drie. Toch onverwacht en redelijk abrupt stopt de band.

Verloren bagage

“Nee!” Een medewerker van de airport verwijdert een co-mail bak en een achtergebleven, afgebroken handvat van een koffer. “Mijn bagage,” piep ik. “Geen idee,” reageert hij laconiek, “niet hier.”

Het reisleed dat verloren bagage heet

En nu?

Daar sta ik in Azië, na een lange reis, twee overstappen en een route van drie weken die op me wacht, zonder bagage. “En nu?” De man kijkt me onverschillig aan en reageert met de woorden, terwijl hij richting een winkeltje verderop wijst;” 7-eleven.”

P.I.R.

Tegenstribbelend wijs ik er dit manspersoon op dat ik nu dus echt helemaal niets heb. “Hoe zit dat met luchtvaartmaatschappijen die toiletartikelen uitdelen wanneer je zonder staat en wanneer kan ik met mijn spullen herenigd worden?” Verveeld sjokt hij naar een balie en trekt er een slecht gekopieerd A4-tje vandaan, dat voor een Property Irregularity Report door moet gaan. Terwijl ik met een weigerachtige pen het verloren bagage formulier invul, tuurt hij op een stoffig beeldscherm.

➡️ Tip: Elke luchtvaartmaatschappij heeft zo’n P.I.R. formulier, een voorbeeld check je hier. Vraag er dus om in het geval van verloren bagage

Morgen!

“Morgen,” klinkt het kortaf. Zonder spullen slenter ik naar de mini-supermarkt en sla er wat toiletartikelen in. En een groot stuk chocolade, dat heb ik wel verdient.

Meer reisleed

Het reisleed dat…. heet
voedselvergiftiging
visumaanvraag
airconditioning

Deze column ‘Het reisleed dat verloren bagage heet’ verscheen eerder in reisvakblad Reisbizz

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *