Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bespaar jezelf onnodige vliegfrustraties met deze tips

Voorkom vliegfrustraties:

Is vliegen voor jou heerlijk of levert het je juist altijd vliegfrustraties op? In dit artikel bieden we je enkele tips die er hopelijk voor zorgen dat je vlucht en de aanloop ernaartoe zo soepel mogelijk verlopen.

Verzeker jezelf

Een reisverzekering afsluiten klinkt als de grootste open deur die er is op dit gebied. Toch gebeurt het in de praktijk nog vaak dat reizigers door alle drukte vergeten zijn om zichzelf te verzekeren tijdens hun reis. Dat levert absoluut stress op als je er in het vliegtuig achter komt dat je onverzekerd bent. Zorg daarom dat je vooraf goed voorbereid bent. Dat vliegt een stuk rustiger.

Verder is het belangrijk dat je altijd je Europese zorgverzekeringspas bij je hebt, voor het geval je zorg nodig hebt op reis. Met deze zogenaamde EHIC zorg je ervoor dat je de zorgverzekering op de hoogte kunt brengen van je situatie.

Voorkom vliegfrustraties: Zorg dat je bagage in orde is

Voorkom vliegfrustraties:

Een belangrijke oorzaak van frustratie voordat je het vliegtuig instapt is het inchecken van je bagage. Je weet vast en zeker dat er allerlei regels zijn die de veiligheid aan boord moeten bevorderen. Maar als jouw bagage niet voldoet aan deze regels, dan kan dat heel wat frustratie en vertraging opleveren. Zorg dus dat je goed doorneemt wat er in de handbagage mag voor je alles inpakt.

Ook het verschil tussen handbagage en ruimbagage en de maximale afmetingen van de beide soorten zou je vooraf door moeten nemen. Zo voorkom je dat je tijdens het inchecken voor onaangename verrassingen komt te staan.

Wees braaf aan boord

Zo wordt jij de braafste - en meest geliefde - passagier in het vliegtuig

Het is goed om je te realiseren dat jij niet de enige bent met mogelijke vliegfrustraties. Dat geldt ook voor je medepassagiers en de crew van het vliegtuig. Een tip om te voorkomen dat je anderen frustreert: hou je aan deze braafheidstips. Een goed voorbeeld daarvan is het onder controle houden van je kinderen in het vliegtuig. Zodra zij onrustig en lawaaiig zijn tijdens de vlucht, heb jij daar last van, maar iedereen om je heen ook. Zorg daarom voor voldoende afleiding voor je kinderen.

Mocht je juist last hebben van anderen tijdens de vlucht, zorg dan dat je jouw favoriete oordopjes bij je hebt om je af te kunnen sluiten daarvan. Of zet een muziekje op, zodat je geen last meer hebt van de omgeving. Ogen dicht en je leeft even een paar uurtjes in je eigen wereld. Totdat je vol frisse energie na de landing kunt genieten van je reisbestemming!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *