Search
Close this search box.

Zo wordt jij de braafste – en meest geliefde – passagier in het vliegtuig

Zo wordt jij de braafste - en meest geliefde - passagier in het vliegtuig

Met deze tips wordt jij de braafste – en meest geliefde – passagier in het vliegtuig. Een genot voor jezelf, je medepassagiers en de crew.

Je hebt niet voor niets een stoelnummer

Blijk je na het inchecken een raamplaats te hebben in plaats van een stoel aan het gangpad. Tough luck. Het is niet de bedoeling bij het aan boord gaan alsnog op jouw gewenste plek te gaan zitten (dan koos ik altijd 1A). Tegenwoordig zijn bij veel luchtvaartmaatschappijen stoelen gereserveerd. Andere passagiers hebben daar wellicht een meerprijs voor betaald. Niet zo fijn als jij daar ongevraagd gaat zitten.

Tref je zelf iemand op jouw stoel aan? Misschien heeft diegene zich vergist. Vraag vriendelijk of hij of zij naar zijn eigen plaats wil gaan. Gebeurd dat niet, overleg dan met de cabin crew.

Fris het vliegtuig in

Doe jezelf en de anderen in het vliegtuig een plezier en ga schoon gedoucht op reis. Niemand zit graag in de stank van een ander. Oh, en gooi voor de zekerheid ook een schoon shirtje en een mini verpakking deodorant in je handbagage. Better safe than sorry.

Hou je kids onder controle

Reizen met kinderen kind in vliegtuig

Voor veel passagiers een nachtmerrie. Kinderen (van een ander) tijdens een vlucht. De meeste medereiziger kunnen nog wel enigszins sympathie opbrengen voor een huilende baby of peuter. Het is immers logisch deze huilen tijdens het opstijgen en dalen vanwege de druk op de oortjes. Echter oudere kinderen die het vliegtuig op z’n kop zetten, dat is jouw eigen verantwoordelijkheid.

Hou ze zelf in gaten en zorg voor voldoende afleiding. Jij een rustige vlucht, iedereen om je heen een rustige vlucht.

Volg de aanwijzingen van het personeel

Zo wordt jij de braafste - en meest geliefde - passagier in het vliegtuig stewardess

Stoelriemen vast. Tafeltje omhoog geklapt. Geen gebruik meer van het toilet maken. Het zijn zo van die dingen waar je mee geconfronteerd wordt als je gaat vliegen. Volg deze aanwijzingen van het personeel op en alles zal een stuk relaxter verlopen.

Alcohol? Drink met mate

Hoewel de ‘open bar’ op steeds meer vluchten verdwijnt wil dat niet zeggen dat er niemand tijdens de vlucht te diep in het glaasje kijkt. Zorg dat jij die persoon niet bent. Drink ook voor het aan boord gaan niet teveel, niemand zit te wachten op een dronken buurman/vrouw.

Doe je stoel voorzichtig naar achteren in het vliegtuig

Je stoel naar achteren doen in het vliegtuig, kan nogal wat voeten in de aarde hebben. Beenruimte van de persoon achter je kan namelijk aardig verminderen als je dat doet. Geef het dan ook altijd even aan als je je stoel naar achteren wilt doen, je medepassagier kan dan zijn of haar spullen die op het tafeltje staan veiligstellen.

Travel apps vliegtuig

Hou de vliegtuig buren te vriend

De schouder van je buurman is geen kussentje! En heb je toevallig geen stoel aan het gangpad en je wilt gebruik maken van het toilet of even de benen strekken, zorg dat je dat doet op een gepast tijdstip. Maak niet de buren wakker als deze net ingedommeld zijn.

Heb je zwakke blaas? Boek dan een plaats aan het gangpad. Voor alle partijen wel zo fijn.

Claim niet de complete bagagebak in het vliegtuig

Een terugkerend fenomeen tijdens korte(re) vluchten. Passagiers die en hun trolley en de jas en de handtas in de overhead bin proppen. Verdeel deze items. Plaats je handbagagekoffertje in de handbagagevakken. Je kleinere tas of rugzak onder de stoel voor en je jas aan het haakje aan de stoel voor je. Zo kan iedereen zijn spullen kwijt en hoeft niemand langer dan nodig in het gangpad te staan.

Geduld is een schone zaak

Nee, mensen we kunnen niet allemaal tegelijkertijd het toestel verlaten. Het gaat echt niet sneller door na het teken ‘riemen los’ direct in het gangpad te gaan staan (dringen). Wacht geduldig tot de deur opengaat en gebruik de resterende tijd om te zien of je niets in het stoelvak hebt laten zitten of zet je telefoon alvast aan.

Zachtjes aan in het vliegtuig

Het entertainmentsystemen is een zaligheid. De tijd vliegt voorbij terwijl je een film kijkt, je favoriete muziek luistert of een spelletje speelt.  Hou het volume van het geluid wel in de gaten, je buren kijken/luisteren wellicht naar heel iets anders. En zouden dat graag zo houden.

Nou, zo moeilijk is het toch niet?

Meer inside information:

Vliegen vanaf België of Duitsland. Dit moet je weten
Hou het cabinepersoneel te vriend. Bestel geen Cola Zero
Jetlag, is daar nu echt niets tegen te doen?
Dresscode aan boord: draag dit niet anders mis je je vlucht!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *