Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hou het cabinepersoneel te vriend. Bestel geen Cola Zero

Cola zero cabin crew

Dit is een verhaal over waarom je nooit een Cola Zero moet bestellen aan boord van een vliegtuig. Hou het cabinepersoneel en vraag zeker de niet naar de verantwoorde variant van deze populaire frisdrank.

Vraag het cabinepersoneel niet om Cola zero

Het lampje stoelriemen vast is gedoofd. Bij veel luchtvaartmaatschappijen een teken dat niet lang daarna het cabinepersoneel langs komt om je verfrissend drankje aan te bieden. Ik snap perfect dat je je droge keel (want droge lucht in een vliegtuig) zo spoedig mogelijk wil smeren. Blijf vooral rustig en een tip, bestel zeker geen Cola Zero.

Het duurt uren

Volgens inside information duurt het inschenken van een Cola Zero vele malen langer dan het inschenken van een normale cola. Het schijnt dat door de hoogte koolzuurhoudende dranken meer schuimen dan op de grond en Cola Zero is de schuimkampioen. Het drankje veroorzaakt bij het uitschenken zoveel schuim dat het slechts beetje bij beetje ingeschonken kan worden. In de tijd dat jouw glas Cola Zero eindelijk vol zit, had het cabinepersoneel zeker 3 reguliere drankjes in kunnen schenken.

Wat maakt dat nou uit?

Nu hoor ik je denken, wat maakt dat nu uit. Even wachten tot mijn colaatje uitgeschuimd is. Een stewardess legt uit dat op een kort(ere) volle vlucht elke seconde telt. Het uitschenken van een ‘snel’ drankje heeft daarbij, vanzelfsprekend, de voorkeur.

Truc

Om verloren tijd goed te maken bedacht het personeel een truc om die vervelende drank toch snel aan de man te kunnen brengen. Het blikje in een keer op zijn kop zetten en dan op die wijze (proberen) uit te schenken. De koolzuur zou door deze truc minder zijn werk doen. Cola Zero komt namelijk door de zwaartekracht zo niet zo gemakkelijk uit het blikje en het schuim dus ook niet. Kortom minder tijdverspilling.

Misschien heb je geluk

Of die truc echt werkt, ik weet het niet hoor. Tot die tijd zullen zowel de stewardessen als de Cola Zero drinkers geduld moeten hebben. Misschien heb je wel geluk en krijg je – in het kader van tijdsbesparing – wel een heel blikje in plaats van een glaasje. Win-win zou ik zeggen 😉

Meer Inside Information:

Dit gebeurt er met je aangebroken hotelzeep en het zal je verbazen!
De anti-paklijst. Laat deze 7 items vooral thuis

Dit artikel is gebaseerd op een verhaal op These Gold Wings

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *