Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reizen met alleen handbagage, onthoud deze tips

Thule Chasm Carry Reizen met alleen handbagage

Reizen met alleen handbagage, zo doe je dat

Reizen met alleen handbagage heeft zo z’n voordelen. Het is sneller – je hoeft immers geen bagage drop-off te doen en het is doorgaans goedkoper, aangezien je bij veel luchtvaartmaatschappijen een toeslag dient te betalen voor het inchecken van je koffer. De tip dat je kleding het beste op kunt rollen, die ken je waarschijnlijk al wel – blijft overigens echt een top tip – maar deze tips maken het je nog gemakkelijker. Let’s go!

Zo wordt reizen met alleen handbagage nog efficiënter: Boek een tijdslot voor de veiligheidscontrole

Goed, die rij voor de bagage afgifte die kun je dus al skippen bij aankomst op de luchthaven, maar dan is er nog een andere rij, die van de veiligheidscontrole. Goed nieuws, sinds begin juli 2023, is het mogelijk een tijdslot te reserveren voor de security-check. Hierdoor vermijd je (uren)lang in de rij staan. Hoe fijn is dat?

Zo’n tijdslot boek je eenvoudig én gratis drie dagen voor je geplande vertrek online.
➡️De procedure voor vertek vanaf Schiphol staat hier uitgelegd
➡️De procedure voor vertek vanaf Eindhoven Airport staat hier uitgelegd

Schiphol

Reizen met alleen handbagage: Je nekkussentje is een life saver

Dat ene jurkje nog in de tas. Oh, en de Zeven Zussen Atlas en een lege waterfles natuurlijk. Oeps, reizen met alleen handbagage kent natuurlijk ook zo zijn beperkingen. Geen nood, je nekkussentje mag je apart van je koffer, tas, trolley inchecken. Is dat handig? Jazeker.

Op internet lazen we een tip om de originele vulling uit het kussentje te halen en deze op te vullen met bijvoorbeeld sokken, zwemkleding, topjes of ondergoed. Even voor de duidelijkheid, dit werkt dus niet met een opblaas-nekkussentje…..

➡️ Is het echt proppen? Probeer dan eens van die handige packing cubes.

Vermijd vloeistoffen

Vloeistoffen mogen maximaal 100 mililiter per stuk zijn, dat is – nemen we aan – niets nieuws. Het grote nadeel van flessen is dat ze niet alleen veel ruimte innemen, maar er ook altijd de kans op lekken bestaat.

Om twee vliegen in een klap te slaan, laat je je flessen zoveel mogelijk in je eigen badkamer achter. Wat dan? Geen haren wassen? Verbranden in de zon? Natuurlijk niet! Kies voor een bar, je gewenste schoonheidsproduct in vaste vorm. Shampoo, zonnebrand, en zelfs muggenspray allemaal in vaste vorm verkrijgbaar.

Deze bars worden niet tot vloeistoffen worden gerekend en zorgen ook nog eens voor een stuk minder plastic afval.

Shampoo Bars Reizen met alleen handbagage

Stop dit sowieso in je handbagage

Hou in je handbagage zeker wat ruimte over voor je kostbare zaken, zoals je laptop, e-book en camera. Ook als je niet alleen met handbagage reist, horen deze zaken in je carry-on luggage. Waarom? Heb je weleens gezien hoe koffers in en uit de laadruimte van een vliegtuig gaan en komen? Niet geheel zachtjes zogezegd. Je wilt niet dat als er met je bagage gegooid wordt, je laptop eraan gaat.

Bovendien, mocht dat gebeuren, vaak keert je reisverzekering niets uit, als blijkt dat je dergelijke spullen niet bij je hebt gehouden tijdens de vlucht.

Reizen met alleen handbagage: Onze favoriet

De Thule Chasm Carry On (40 L)  is sinds kort onze favoriete travel buddy. Stoer, sportief en stevig, kortom – wat ons betreft – het ideale reismaatje.

➡️ Hoe zit het ook alweer met de afmetingen en het toegestane gewicht van de handbagage? Dat verschilt per luchtvaartmaatschappij. SkyScanner maakte er een mooi overzicht van.

Handbagage Thule Chasm Carry On Reizen met alleen handbagage

Dit is ook handig:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *