Zoek
Sluit dit zoekvak.

De ideale bikini | Die bestaat en zo vind je die

De ideale bikini Protest

De ideale bikini, bestaat die?

De ideale bikini vinden, lijkt elkaar voorjaar weer een onmogelijke klus. Toch is het vinden ervan helemaal niet zo moeilijk. Of het nu gaat om dames zwemkleding in het algemeen, een hippe bralette bikini of het vertrouwde model bikini, met deze tips vindt je wat je zoekt.

Het begint voor de spiegel

Het klinkt misschien wat vreemd, maar het vinden van de ideale bikini begint voor de spiegel. Ga er eens voor staan en bekijk jezelf eens goed. Wat zie je? Heb je een zogenaamd appel- of peer figuur? Brede of juist smalle schouders. Volle of bescheiden decolleté? Al deze factoren spelen mee in het vinden van je – straks – favoriete badkleding.

Prtest badkleding

De ideale bikini om slanker te lijken

Duik je eenmaal in de wereld van bikini’s dan kom je er al snel achter dat echt niet elke bikini voor elk figuur geschikt is. Waar de meeste vrouwen zich zorgen om maken, is het feit of ze niet te dik overkomen wanneer ze aan de rand van het zwembad aan een cocktail nippen of vanuit de strandstoel naar de zee lopen.

Heb een buikje? Kies dan voor een high-waist bikinibroekje. Het liefst een in een felle kleur of met een leuke print. Ook een zogeheten tankini verhult de ‘probleem-zone’. Heb je grote cupmaat? Kies dan voor een topje met een beugel, een tankini ondersteunt de boel namelijk niet.

Oh, en streepjes laten je zeker niet slanker lijken.

Zo voorkom je dat je voor een melkfles wordt aangezien

De eerste keer naar het strand. Je lijf heeft nog maar amper zon gezien. 50 tinten wit. Hoe voorkom je dat je als een spook overkomt?

Kies zeker niet voor wit, want dat maakt het geheel alleen maar witter. Zwart dan? Ook niet zo’n goed idee, het contrast is dan te groot. Wat dan wel? Ga voor een pastelkleurtje. Niet te fel, maar zeker niet te flets.

De ideale bikini voor verschillende figuren

We beginnen met ‘peerfiguur‘: De ideale bikini bij smalle schouders en dito taille, maar brede(re) heupen en volle bovenbenen is de een strapless (bandeau) bikini.

Ben je een ‘appel’? Dunne benen en kort(er) lichaam? Een lager en/of hoog uitgesneden bikinibroekje laat je bovenlichaam langer lijken. Meer accent leggen op je benen – zodat ze langer lijken – ga voor felle kleuren of een printje.

Smalle taille, brede(re) heupen eveneens brede schouders? Dan ben heb je een zandloper figuur en is een haltertop echt iets voor jou!

Ben je gezegend met een atletische bouw, smal en fijne rondingen, de ideale bikini voor jou heeft bij voorkeur ruches, franjes en/of prints om meer volume te creëren.

De omgekeerde driehoek tenslotte, je schouders zijn breder dan je heupen, met dit v-sihouet combineer dan een fel bikinibroekje met een ga voor een rustige egale top.

De ideale bikini Protest

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *