Zoek
Sluit dit zoekvak.

Sandals Royal Barbados | Home away from home

Sandals Royal Barbados resort

Hoe fijn een verblijf bij Sandals Royal Barbados is? Heel fijn!

Sandals Royal Barbados was voor OmniTraveler een week lang de uitvalsbasis op het veelzijdige Caribische eiland. Een – meer dan – fijne plek om na een dag vol excursies naar terug te keren en te dineren. En om in de vroege ochtend – met dank aan de jetlag – in een van de vele zwembaden wakker te worden.

Sandals Royal Barbados: Home away from home

Na een lange vlucht is een transfer van nog geen half uur aangenaam. De eerste indruk van de kamer eveneens. Enthousiast laat de dienstdoende medewerker me zien hoe de airconditioning werkt, dat er een bad op mijn balkon is – ECHT, een bad op het balkon – en de minibar. Boven de kleine koelkast, die tot aan de laatste millimeter vol zit met blikjes bier en frisdrank alsmede flesjes water, prijken op een plank diverse flessen rum en andere sterke drank. “Alles wordt dagelijks aangevuld,” wordt me verzekerd. Ik weet niet waar de goede man me voor aanziet, maar als ik deze voorraad voor morgenochtend achterover heb gewerkt, ben ik de komende dagen in coma.

Met een jetlag die er al behoorlijk in begint te hakken, schuif ik aan in een van de vele restaurants. De gerechten zijn smaakvol, maar ik verlies mijn gevecht tegen de slaap en besluit dan ook het dessert over te slaan. De lift – waarvan de deuren tergend langzaam openen en sluiten – brengt me naar boven, naar mijn kamer. Slapen!

Daar issie weer! De jetlag. Voor mijn gevoel heb ik amper geslapen, maar aangezien ik rond 21.00 uur lokale tijd mijn ogen sloot en het nu 05.30 uur is, mag ik eigenlijk niet klagen. Dat mag ik sowieso niet, bedenk ik me als ik de gordijnen opendoe. Een plons in het (dichtstbijzijnde) zwembad zal me goed doen. Zogezegd, zo gedaan. De haren nog nat, schuif ik (in een van de vele) restaurants voor het ontbijt. Had ik al gezegd dat er niets te klagen valt?

Sandals Royal Barbados resort

Nu zou ik elke hap en elke stap die ik op het Sandals Royal Barbados resort nam, kunnen beschrijven, maar het beste is om het zelf te ervaren. Ervaar de vriendelijkheid van het personeel. De relaxte vibe op het terrein, de grote variatie aan eten (van Aziatisch tot Jamaicaans en van donut tot Franse Cuisine). De activiteiten die dagelijks aangeboden worden, de shows en het entertainment. Van het grote niets moet alles mag, zoals uren aan de poolbar hangen en daarna je barkruk in het water verruilen voor een hangmat aan het strand.

Een verblijf bij Sandals Royal Barbados is zo fijn, dat je bijna vergeet om veelzijdig Barbados te (gaan) ontdekken. Ga er zeker op uit en kom na een dag het eiland verkennen ’thuis’ bij Sandals.

Sandals Royal Barbados is een couples only all inclusive accommodatie. 

Veel gestelde vragen rondom Sandals Royal Barbados

Resorts van dergelijke omvang, zorgen voor veel vragen. OmniTraveler zocht uit en beantwoord:

Wat is het verschil tussen Sandals Barbados & Sandals Royal Barbados?

Wanneer je internet raadpleegt zie je wellicht dat de namen Sandals Barbados en Sandals Royal Sandals gebruikt worden. Is dit nu hetzelfde of toch niet?

Van de verschillende Sandals-resorts zijn de twee in Barbados de nieuwste. Nou ja, bijna de nieuwste, want op het moment van schrijven is de jongste telg in de Sandals familie, Sandals Royal Curaçao (voorheen Santa Barbara Resort Curaçao). Sandals Barbados opende de deuren in 2015. Royal Barbados volgde in december 2017. Sandals Barbados was het eerste couples only resort in Barbados. Royal Barbados heeft de primeur als het gaat om het grootste infinity pool in het oostelijke Caribisch gebied. De kamers bij Sandals Barbados zijn net wat vriendelijker geprijsd dan bij de Royal variant.

Als gast mag je van alle faciliteiten van beide resorts gebruik maken, deze liggen immers naast elkaar en ongemerkt slenter je van het ene resort naar het andere.

Barbados heeft 280 kamers en suites, 11 restaurants, 8 bars, 3 zwembaden en 2 whirlpools. Royal Barbados heeft 338 suites, 9 restaurants, 6 bars, 8 zwembaden en 4 whirlpools. Dat betekent dat je tijdens je verblijf in totaal 20 eetgelegenheden hebt om uit te kiezen.

Tip: Het enige waar je rekening mee dient te houden, is het feit dat je bij de juiste receptie incheck (want ook daar zijn er twee van). Hetzelfde is van kracht in het geval van geboekte excursies. Zorg dat je op de juiste ophaalplaats gereed staat.

Heeft Sandals Royal Barbados een privéstrand?

Naast een spa en diverse zwembaden beschikt het resort ook over een privéstrand. De watersporten die aangeboden worden (Suppen, zeilen, kanoën, duiken) zijn bij de all-inclusive prijs inbegrepen. Ook voor de de strandbedjes en hangmatten hoeft geen aanvullende fee betaald te worden. Iets te eten of te drinken tijdens het zonnebaden? De dienstdoende ober komt het graag bij je brengen, of je loopt zelf even naar de beachbar.

Wat is de beste reistijd voor Barbados

Wanneer je zo’n mooi verblijf boekt, wil je er ook we zeker van zijn, dat het goed weer is. Met de temperaturen zit je dit tropische eiland eigenlijk altijd wel goed (gemiddeld 30+ graden Celsius). Het droge seizoen op het eiland loopt globaal van half december tot half april. Tijdens ons verblijf in oktober werden regelmatig wakker met een klein buitje, dat gedurende de ochtend, gelukkig, plaats maakte voor een stralende zon.

Veelzijdig Barbados

Moet ik wel of geen fooi geven?

Zo’n heikel punt, waar Nederlanders nog al eens over vallen. Moet ik nu wel of niet iets geven? Wie een vakantie bij Sandals (Royal) Barbados boekt, kan de portemonnee in de kluis van de kamer laten liggen. Niet alleen al het eten en drinken – en heel veel faciliteiten – zijn inbegrepen, ook de fooi is reeds in de reissom verwerkt.

Maak je echter gebruik van de butlerservice, dan is een fooi wel op zijn plaats (en verwacht). De richtlijnen hiervoor zijn $ 20 – 25 per dag.

Sandals Royal Barbados resort

Meer Barbados

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *