Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat dekt een reisverzekering nou eigenlijk?

ongeval skien

Wat dekt een reisverzekering?

Wat dekt een reisverzekering, een vraag die we onszelf bij het boeken van iedere reis, elke vakantie en volgende geplande stedentrip keer op keer weer afvragen. Wij zetten een paar veel voorkomende situaties voor je op een rijtje.

Wat dekt een reisverzekering als het gaat om medische kosten?

Toen ik nog in de reiswereld werkte, was het een veelgehoorde opmerking als het topic reisverzekering ter sprake kwam. “Hoeft niet, wat ik heb mijn ziektekostenverzekering al.” Na een ingehouden zucht, attendeerde ik de desbetreffende reiziger to-be er graag op dat dat in veel gevallen lang niet genoeg is.

De meeste verzekeraars bieden een dekking voor medische kosten in het buitenland afgaande wat het in Nederland zou kosten. Als je in Thailand in het ziekenhuis terecht komt, misschien niet zo’n probleem, maar wacht maar tot je de rekening gepresenteerd krijgt naar een bezoekje aan de eerste hulp in bijvoorbeeld Amerika of Australië.

Mocht je onverhoopt – na een ongeval – niet naar een openbaar ziekenhuis maar naar een privékliniek gebracht worden – iets waar ze in Turkije en Spanje nogal eens een handje van hebben – dan heb je niet alleen pijn aan je verwondingen maar zonder enige twijfel ook pijn aan je portemonnee.

Oh, en raak je bijvoorbeeld tijdens het skiën op de piste gewond en moet je misschien wel met een helikopter gerepatrieerd worden, dan ben je echt wel (extra) blij met je aanvullende reisverzekering!

De reisverzekering van Allianz Direct bijvoorbeeld geeft je de mogelijkheid je reisverzekering uit te breiden. Kies je voor die optie dan zijn spoedeisende kosten die je reguliere zorgverzekering niet dekt, toch gedekt. Altijd even waard om voor vertrek te checken.

rekening ziekenhuis

Ik kan onverwacht niet op reis, wat dekt een reisverzekering?

Je hebt er zo naar uitgekeken. Eerst het internet afgespeurd op zoek naar een mooie bestemming. Samen met een reisagent een toffe reis vastgelegd. Misschien wel een reisgids gekocht of online informatie gedownload en dan is het bijna zover. De koffers staan al klaar en dan gebeurt er iets waardoor die hele vakantie ineens niet doorgaat.

Wat dekt een reisverzekering als het gaat om het afzeggen/annuleren van een reis? Het is spijtig om te zeggen, maar standaard dekt een reisverzekering annulering namelijk niet. In zo’n geval – bijvoorbeeld ziekte of een sterfgeval – dien je aanspraak te maken op de annuleringsverzekering. Ook goed om die bij het vastleggen van je reis meteen in orde te maken.

Help, mijn koffer is kwijt

Neeeee, niets zo vervelend als zoekgeraakte bagage tijdens je vakantie. Hoopvol bij de bagageband blijven staan, terwijl iedereen die in hetzelfde toestel zat al lang de koffer te pakken heeft. Of, je bagage arriveert wel, maar de koffer waarin je spullen zitten is totaal aan gort…

Wat dekt een reisverzekering als het gaat om zoekgeraakte of beschadigde bagage? Schade, verlies of diefstal van je bagage kun je opgeven bij je reisverzekering. Afhankelijk van je polis ontvang je de nieuwwaarde (de prijs waarvoor het item nu in de winkel ligt0 of de dagwaarde (de prijs die jij destijds betaald hebt).

Een zonnebril die tijdens een boottocht spontaan in het water valt, een verloren jas of andere spullen van waarde die in het buitenland beschadigd, verloren of zelfs gestolen zijn, je reisverzekering regelt het voor je.

Wat dekt een reisverzekering Verloren bagage

Is een reisverzekering verplicht?

Het is niet verplicht een reisverzekering af te sluiten, het is echter wel verstandig om het wel te doen. Bovendien ga je toch net iets relaxter op reis als je weet dat alles goed geregeld is, nietwaar?

Wat dekt een reisverzekering diefstal tas

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *