Zoek
Sluit dit zoekvak.

4 x Fijne – en gemakkelijke – tips voor een écht ontspannen vakantie

vrouw in zwembad met zonnehoed vakantie

Het is eindelijk tijd om op vakantie te gaan, maar je merkt dat je nog altijd aan het rennen en vliegen bent. Herkenbaar? Hoe graag we het ook zouden willen, het kan soms best moeilijk zijn om écht aan een ontspannen vakantie te beginnen. Je blijft misschien in de stressmodus hangen, of je vergeet om aan jezelf te denken als je met je partner of gezin op pad gaat. Met onze tips gaat het je juist wel lukken: zo kom je tot rust op reis!

Tip 1 voor een ontspannen vakantie: Kies de juiste vakantie uit

De mogelijkheid om op vakantie tot rust te kunnen komen, begint al met het kiezen van de vakantiesoort. Zo ben je misschien van plan om een grote stad te bezoeken tijdens een citytrip. Dat is natuurlijk heel leuk, maar er komen ook veel impulsen op je af, die je allemaal weer een plekje moet geven. Als je een drukke periode hebt gehad en echt eens wilt bijtanken, kun je bijvoorbeeld beter denken aan een rustige strandvakantie. Trek je bikini aan, neem een duik en geniet van het zonnetje. Of ga voor een reis naar een natuurgebied, met groen om je heen om tot rust te komen. Het zal je goed doen!

ontspannen vakantie bikini

Tip 2: Denk aan jezelf

Als je in je eentje op reis gaat, is het niet zo moeilijk: aan jezelf denken op vakantie. Maar als je met je partner, vrienden of familie op pad gaat, kan dit al een lastigere stap zijn. Misschien wil je je reisgezelschap steeds pleasen, door te doen waar een ander zin in heeft. Luister echter ook naar jouw gevoel! Het is niet verplicht om elke keer maar weer een meeslepend avontuur mee te maken. Als jij op vakantie een dagje (of een hele week!) wilt luieren, moet je dat gewoon doen. Trek een relaxte flared broek en een luchtig shirt aan, en doe een dag geen make-up op. Iedereen geniet van een vakantie op zijn of haar eigen manier – daar mag je gewoon aan toegeven.

Tip 3: Niet bereikbaar zijn staat gelijk aan een ontspannen vakantie

Vakantiepret wordt vaak verpest door een onverwacht mailtje of belletje van bijvoorbeeld je werkgever. Vervelend! Zorg daarom dat je echt niet bereikbaar bent tijdens je vakantie. Verwijder de app om je mails te checken van je telefoon. Laat duidelijk weten dat je op reis bent. Zo ben je er zeker van dat je je even niet hoeft bezig te houden met de thuisomgeving. Je telefoon, die gebruik je enkel en alleen om kiekjes te maken van je ontspannen vakantie.

mobiele telefoon strand zeester

Tip 4: Ultiem ontspannen vakantie: wandelen tijdens je vakantie

Wandelen is een ideale manier om helemaal te ontspannen. Je bent in beweging en hoeft even nergens aan te denken. Maak daarom ook regelmatig een lange wandeling tijdens je vakantie! Zo geniet je van een nieuwe omgeving, terwijl je aan het relaxen bent. Het zorgt voor dat ontspannen gevoel waar je naar op zoek bent.

wandelschoen

Meer handige reistips:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *