Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Vespa Trip Brugge | Van stad naar kust en terug

The Vespa Trip

Wie gaat er mee op Vespa Trip Brugge?

The Vespa Trip Brugge brengt je op een unieke wijze langs het prachtige Vlaamse binnenland, toont je een vleugje Belgische kust en begint en eindigt in de mooiste stad van Vlaanderen, Brugge. Hoe? Door je rond te laten toeren op elektrische scooters, die met hun kleurrijke look het Italiaanse gevoel meebrengt. Helm op, gas geven en gaan!

Zeventig kilometer toeren rondom Brugge

Het historische, charmante centrum van Brugge is heel bekend, maar de omgeving mag nog wat extra in de verf gezet worden. Als je wat verder gaat zal je tal van pittoreske dorpjes ontdekken, waarna je via de Damse Vaart langs de mooiste plekjes van de Polderstreek wordt geleid. Er is geen betere manier dan dit alles te ontdekken dan met een iconische scooter! Zin in een uitdaging? Kies dan voor de iets langere route (70 kilometer), want je doet jezelf en de plaatsen die je gaat ontdekken tekort als je voor de ingekorte route (50 kilometer) kiest.

The Vespa Trip Brugge België

Helm op. Gas geven. Gaan.

Tussen 10 uur en 12 uur ’s morgens staat je elektrische scooter voor je klaar. Na een korte inleiding over de scooter en de route ben je helemaal klaar om jouw avontuur aan te gaan. Je bepaalt zelf hoe lang je onderweg bent, in welke stadjes je een tussenstop houdt en hoe jouw dag er dus uitziet. Je hebt alle tijd om van de omgeving en de verschillende dorpjes te genieten, want je wordt pas uiterlijk 19 uur terugverwacht in Brugge. In het roadbook dat je ontvangt krijg je tal van tips en informatie over de verschillende highlights op de route.

Eerste stop op je Vespa Trip: Damme

Op amper 10 kilometer van Brugge, ligt het charmante centrum van Damme. Dit wordt ook wel de stad van Tijl Uilenspiegel genoemd, of dit werd althans beweerd in het gelijknamige boek van deze deugniet. Als je goed om je heen kijkt, tref je Tijl (of toch alleszins zijn standbeeld) op verschillende plekken in de stad aan. Onvermijdelijk zullen je ogen ook vallen op het prachtige stadhuis en de eeuwenoude kerk van Damme. Hou hier zeker even een korte tussenstop om het gezellige dorpje te ontdekken. Bij Tante Marie kan je terecht voor een heerlijke kop koffie met een lekkernij en een smakelijke pannenkoek.

Tijl Uilenspiegel in Damme

Zet koers naar Sluis

Je zet je rit verder tot net over de Nederlandse grens, naar de gemeente Sluis. Met zijn vele delicatessenzaken en terrasjes is dit de uitgelezen plaats voor de bourgondiërs onder ons. Hier kan je dus zeker een lunchstop houden en wat energie opdoen voor de rest van je dag. Je kan hierna nog even over de stadswallen slenteren of als je geluk hebt de markt bezoeken.

Kaai Sluis

Vervolg je Vespa Trip via ’t Zwin naar Cadzand

Cadzand en Cadzand-Bad worden vaak in één adem genoemd met de beroemde sterrenchef Sergio Herman. Cadzand ligt aan de Nederlandse zijde van ’t Zwin en is zowat de tegenpool van z’n Belgische buur Knokke-Heist. Je vindt er vele restaurantjes, strandbars, natuurgebieden en leuke dingen om te doen met de kids. Door zijn rustige sfeer en minder bebouwing is dit dé ideale plek om te picknicken op het strand.

Via Cadzand rijd je zo het natuurgebied ’t Zwin binnen. Parkeer je scooter hier even en geniet van de rust, natuur en wellicht de ooievaars in deze unieke groene oase langs de kust. ’t Zwin is misschien wel het meest gekende natuurdomein van België. Je kan hier enkele bijzondere Schotse Hooglandkoeien spotten, dus kijk eens goed om je heen.

ooievaar

Bezoek de duurste wijk van Knokke

De route neemt je mee richting Knokke om zo de terugweg in te zetten naar Brugge. Hierbij kom je niet in een van de vele toeristische plekjes terecht, maar doorkruis je met de scooter één van de duurste wijken in België. Deze woningen laten je automatisch wat trager rijden. Na een fijn evenwicht tussen natuur, historiek en luxe kan je het avontuur afsluiten en je weg terug naar Brugge hervatten.

Eindig je Vespa Trip weer in Brugge

’s Avonds kan je naar het historische centrum van Brugge gaan, waar je nog even lekker de sfeer kan opsnuiven op een van de gezellige terrasjes. Je kan ook steeds een dagje extra blijven om de stad in al haar facetten te ontdekken.

scooter tussen bomen

Voor wat Brugge inspiratie, check:

The Vespa Trip praktisch:

  • Je kan de Vespa Trip Brugge boeken met of zonder een overnachting in het Black Swan Hotel, inclusief ontbijt.
  • Je hebt de mogelijkheid een picknickmand bij te boeken met heel wat lekkers voor onderweg.
  • Daarnaast heb je de keuze uit een moderne of retro scooter om mee op pad te gaan.
  • Om de scooter te mogen besturen dien je minimaal 23 jaar oud te zijn én over een geldig autorijbewijs te beschikken.
  • Er is keuze uit twee verschillende routes. Eentje van 50 kilometer of een tocht van 70 kilometer.
  • Verdwalen is gelukkig geen optie, de bijgeleverde GPS zorgt ervoor dat je zorgeloos kan rondtoeren.
  • Om de beschikbaarheid en actuele prijzen (en voorwaarden) te raadplegen ga je naar de website van The Vespa Trip.
  • Ben je helemaal enthousiast geworden? Kijk dan ook zeker eens naar de Vespa trips in Italië. Je kunt een trip maken langs de Amalfikust, door het prachtige Toscane en op het Italiaanse eiland Sicilië.

The Vespa Trip Brugge Belgie

Meer België

Dit gastblog is een bijdrage van The Vespa Trip

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *