Zoek
Sluit dit zoekvak.

Bijzonder overnachten in België | Van trein tot design villa

Bijzonder overnachten in België Trainhostel Brussel Schaerbeek

Bijzonder overnachten België, omdat een gewoon hotel altijd nog kan! OmniTraveler verzamelde – net over de grens – bij onze Zuiderburen de leukste adresjes voor een nachtje weg, maar dan net even anders.

Slapen in een trein: Trainhostel Schaarbeek

Bijzonder overnachten in België Trainhostel Brussel Schaerbeek

Dit is misschien wel de leukste plek waar OmniTraveler ooit verbleef in Brussel. In een heuse trein! Bijna direct naast Trainworld (heel groot en tof treinmuseum) ligt dit hostel. Overnachten kan er in een echte coupé, Van basic ot luxe, met of zonder ontbijt, Jij kiest wat bij je (budget) past.

Lees ook: Train Hostel Schaerbeek – de trein naar dromenland

📍 Train Hostel Schaerbeek, Georges Rodenbachlaan 6, 1030 Schaarbeek, België

Na het shoppen de kerk in: Martin’s Klooster

Martin's Klooster Leuven

Vooropgesteld dat Leuven sowieso al een hele leuke stad is om te bezoeken, maak je je citytrip nog leuker door bij Martin’s Klooster te blijven slapen. Je overnacht in een gebouw dat dateert van 1531. Na dienst te hebben gedaan als onder andere pelgrims oord en hospitaal, opende pand in 2012 opnieuw de deuren. Geniet van de historie van het pand, de rust en het feit dat de bruisende binnenstad gewoon om de hoek ligt.

Tip: Niet enkel dit is een fijn hotel in Martin’s keten. Ook op andere plekken in België is het goed toeven bij deze charmante hotels.

📍 Martin’s Klooster, O.L.Vrouwstraat 18, 3000 Leuven, België

Bijzonder overnachten in België: Naar bed met Jan des Bouvrie

Landal Mooi Zutendaal villa

Op Landal Mooi Zutendaal zwaaide niemand minder dan de Nederlandse interieurontwerper Jan des Bouvrie de scepter op het gebied van inrichting en styling van een aantal vakantievillas op het gerenommeerde park. Vooral veel wit. Een grote bank, verse bloemen, veel daglicht, kortom een heerlijke plek om een paar dagen te verblijven.

📍 Landal Mooi Zutendaal, Gijzenveldstraat 75, 3690 Zutendaal, België

Bijzonder overnachten in België: Godshuis in Sint-Laureins

Het Godshuis in Sint-Laureins is een pracht van een pand. Zeker eentje om te noteren in het lijstje van bijzonder overnachten in België. Het gastenverblijf heeft echter zo z’n ups en downs. Op het moment van schrijven is – helaas – gesloten. Belgische kranten melden dat het pand niet veilig meer zou zijn. Laten we hopen dat het gebouw in de (nabij) toekomst weer zal dienen als accommodatie waar het goed toeven is.

📍 Het Godshuis (Sentes Wellness), Leemweg 11, 9980 Sint-Laureins, België

B&B Baron’s House

Koetshuis B&B Bijzonder overnachten in Belgie

Evelyn, reisblogger bij Lone Drifters, tipt B&B Baron’s House als bijzonder plekje in België, gelegen in een prachtig natuurreservaat. Deze bed & breakfast is namelijk een omgebouwd koetshuis dat bij het kasteelpark van Neerijse hoort. Het kasteelpark van Neerijse ligt in het prachtige natuurreservaat De Doode Bemde. In totaal telt de B& B 8 luxe kamers met elk een eigen badkamer, toilet, flat screen tv, internet, minibar, kluis en in de meeste kamers vind je een gezellige zithoek. Iedere kamer heeft een unieke sfeer en kijkt uit op het kasteel of de tuin achter het koetshuis.

’s Ochtends kun je lunchen in de salon van de B&B met uitzicht op de mooie tuin. Het ontbijt is met liefde klaargemaakt door de hosts van het guesthouse en je ziet dat ze het werk met plezier doen. In de avonden verandert de salon in een gezellige ruimte om een lokaal biertje te doen, die je gewoon uit de koelkast kunt pakken en achteraf betalen.

Baron’s House ligt in natuurdomein de Dode Beemde op zo’n 20 minuten met de bus vanuit Leuven. Deze plek is dus de ideale vertrekplaats om de kunststad Leuven te ontdekken en toch middenin de natuur te zijn.

📍 B&B Baron’s House Neerijse, Kapelweg 6, 3040 Neerijse, België

Bijzonder overnachten in België: tussen de alpaca’s

Jessica is dol op Leuven, maar maakte voor een keer een bijzonder uitstapje naar Haacht.

‘Leuven is een van mijn favoriete steden in België en ik ben er inmiddels meerdere keren geweest. Samen met een vriendin zette ik de tent op in een achtertuin in Haacht… tussen de alpaca’s. Best gaaf toch? De eigenaren hebben een stuk land waar schapen, geiten en alpaca’s grazen.
Op het terrein is een gedeelte afgezet voor kampeerders, maar als je wilt mag je het hek gewoon open laten staan. Ook daar moet namelijk
worden gegraasd. En zo zit je ’s ochtends met een kop koffie te staren naar een paar grazende alpaca’s. Die beesten kunnen namelijk de hele dag door eten: het lijkt haast de reden van hun bestaan.

Op het moment dat ik hier kampeerde was er zojuist een baby geboren. Super schattig. Alpaca’s worden steeds populairder op Instagram, dus ik was even bang dat dit misschien niet goed voor de dieren zou zijn. Maar het welzijn van de dieren staat voor de eigenaren voorop en deze
alpaca’s trekken toch wel hun eigen plan. Ik zou je daarom aanraden om minimaal 2 nachten te blijven. Zo kunnen de alpaca’s aan je wennen en is het iets gemakkelijker om ze bijvoorbeeld te aaien of een foto van ze te maken.’

📍 Kamperen tussen de alpaca’s, Haacht , Vlaanderen

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *