Zoek
Sluit dit zoekvak.

Train Hostel Schaerbeek | De trein richting Dromenland

Train hostel Schaarbeek Schaarbaek Brussel België

Uniek overnachten in Brussel: Ga naar het train hostel in Schaarbeek

Train Hostel Schaerbeek, daar wilde ik een keer overnachten. Al sinds de plannen voor het trein hostel bekend werden, attendeerde ik vriendlief op deze unieke slaapplek in Brussel. Eind maart (2018) was het dan zo ver. Een bezoek aan Trainworld was een prima excuus om een nachtje in de Belgische hoofdstad te blijven slapen. Yes!

➡ Lees ook: Train World, dé attractie van Schaarbeek
België Brussel Schaarbeek Trainworld

Train Hostel Schaerbeek

Oké, waarom wil ik zo graag in het Train Hostel slapen? Ik wijt het aan het feit dat ik jarenlang treinreizen heb verkocht (Trans Siberië Express) en daar een kleine tik aan over heb gehouden. Wat treinen betreft dan he ;). Een nacht doorbrengen in een accommodatie dat geheel in het teken van treinen staat, is iets dat ik simpelweg een keer wil doen.

Slapen in een trein

In het Train Hostel heb je de keuze uit verschillende typen kamers – of moet ik eigenlijk coupés zeggen?. Je hebt de keuze uit slaapzalen, een treinkamer, een treinsuite (heel tof!) of een authentieke treincabine. Onze keuze valt op de laatste mogelijkheid.

Train-hostel-coupé-België-Brussel-Schaarbeek

Ik slaap bovenin!

Onze train cabin is niet groot (4 m²), maar voldoet prima om met drieën (ikzelf, vriendlief en ons reismeisje (7 jr.)), te overnachten. Sterker nog, er is plaats voor nog 3 personen in onze 6-persoonscoupé. Ben je niet al te lang, dan pas je prima in de bedden, de afmetingen zijn namelijk 180 x 65 cm. Met mijn 1.68 m. geen enkel probleem dus. De gang waarin onze slaapplaats ligt, herbergt 14 treincabines

Nog maar amper hebben we met de keycard ons tijdelijk domein geopend of er vliegt een 7-jarige direct de ladder op. “Ik slaap bovenin!” Haar knuffelbeesten krijgen een plekje, het nachtlampje wordt uitgetest en haar slaapzak uitgerold op haar bed. Ze vliegt enthousiast de trap op en af. Ineens kijkt ze een beetje bezorgd. “En als ik nu naar de w.c. moet….?”

Op de gang

Het Train Hostel voorziet gasten die geen privé kamer of een kamer met eigen douche/toilet hebben geboekt van dergelijke faciliteiten op de gang. Ons reismeisje vind het tof om buiten de cabine haar tanden te poetsen voordat ze naar bed gaat. “Mam, loop jij even mee,” klinkt het wanneer mevrouwtje nog maar amper een minuut in bed ligt. Wanneer ik haar zeg dat ze toch wel weet waar de toiletten zich bevinden, daalt ze, gewapend met haar lievelingsknuffel, van het bovenste bed naar beneden en spurt naar de w.c.. Opgelost!

train hostel

 

Treinen, treinen en nog eens treinen!

In Train Hostel Schaerbeek tref je werkelijk in elk hoekje wel iets dat met treinen van doen heeft. Op de gangen hangen oude borden met aankomst- en vertrektijden. Kleurrijke platen van stations uit vervolgen tijden. Attributen die voor de moderne tijd ongetwijfeld van groot belang voor de Spoorwegen waren, maar nu enkel nog een carrière als decoratie rest.

In de ‘lounge’ wisselen houten treinbankjes het interieur af met modeltreinen en andere treinsnuisterijen. Ook in de ontbijtzaal ontkom je niet aan het treinleven. Echt overal sta je oog in oog met trein en alles wat daar mee van doen heeft. Hoe gaat is dat?

Train hostel brussel

Train Hostel Schaerbeek praktisch

UPDATE: Helaas, ging het Train Hostel in 2020 failliet, maar maakte, gelukkig een doorstart

  • Vergeet niet een slaapzak mee te nemen als je – net als wij – kiest voor een overnachting in de train cabine. Mocht je deze toch vergeten zijn (of geen zin hebben om mee te nemen, of geen slaapzak hebben), geen probleem. Voor € 15,- huur je een slaapzak. Wil je deze houden, dat kan ook. Dan zijn de kosten € 27,-
  • Hetzelfde is van toepassing voor een handdoek. De huurkosten hiervoor bedragen € 2,-
  • WiFi is overal in het Train Hostel beschikbaar en is G R A T I S
  • Wij besloten ook van het ontbijt gebruik te maken in het Train Hostel. Voor € 8,- p.p. (kids betalen € 5,-) staat er een ontbijtbuffet voor je gereed
  • Vergeet niet voordat je gaat slapen het raam op een kier te zetten, anders wordt het erg warm in de cabine

ontbijt trainhostel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

4 reacties

  1. Wat een spannende accommodatie… Eigenlijk sliepen jullie zoals wij in de autoslaaptrein drie jaar geleden. Ik snap alleen nog niet hoe het train Hostel nou precies in elkaar zit. Is het een hostel met daarin treinstellen of een hostel met treinstellen buiten? Ben heel benieuwd…

    1. Hi Michal, ja precies. Het is ook echt een treinstel. Het hostel is deels een gebouw, met op het dak een heus treinstel. Daarom zijn er kamers en coupés, die via gangen met elkaar verbonden zijn.

  2. Wat een originele plek om te overnachten, leuk! Ik ben ook wel benieuwd naar de treinsuite eigenlijk. 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *