Zoek
Sluit dit zoekvak.

Insight Beach Breda, Ibiza vibes in Brabantse stadsoase

Insight Beach Breda

Het voorjaar begon met regen, veel regen. Nu genieten we dagelijks van de zon, tijd om jezelf op een dagje Insight Beach te trakteren. Waar Breda Ibiza ontmoet.

Costa Breda

Dat Breda al een aantal jaar over een stadsstrand beschikt, heeft de initiatiefnemers van deze stadsoase er niet van weerhouden een tweede strand aan te leggen in de stad. En wat hebben ze een fijne plek hebben ze de stad, haar inwoners én bezoekers geschonken.

Insight Beach breda cabana jacuzzi

Chillen, zonnen, eten en drinken

Op een zonnige middag in juni stap ik op de fiets en rij ik naar het strand. Ik hoor je denken, strand in Breda? Inderdaad. Sinds kort is mijn woonplaats een stadsstrand rijker, luisterend naar de naam Insight Beach. Eindhoven ging Breda in 2020 voor en nu is het concept geland in de Brabantse Nassaustad.

Dat je in Breda bent vergeet je overigens acuut zodra je het terrein betreed. Het zand kriebelt tussen mijn tenen, dus mijn slippers trek ik snel uit. Er klinkt relaxte loungemuziek uit de speakers. In no-time heb ik een glas AIX Rosé in mijn hand en kan het grote relaxen beginnen.

Cabana Insight Beach

La dolce vita op Insight Beach Breda

De luxe strandbedden en cabanas, koele drankjes en lekkere bites doen je heel snel vergeten dat je op een bedrijventerrein bent. Sterker nog, het feit dat je in Breda of eigenlijk zelfs in Nederland bent is moeilijk te bevatten. Je waant je namelijk heel snel in een hippe strandtent op bijvoorbeeld Ibiza.

Wanneer de temperaturen hoog oplopen, neem je een verfrissende duik in het zwembad. Wie zichzelf echt wil verwennen, reserveert bij zijn dagje beachclub een jacuzzi.

Als jullie me de komende tijd missen, dan weet je waar te gaan zoeken…..
strand in de stad beachclub Breda oase

Insight Beach Breda praktisch:

  • Een plekje op het terras kost € 5 de loungebedden € 25  p.p en een tweepersoons cabana € 50 p.p. Of ga je voor de VIP jacuzzi + cabana? Dan betaal je € 125 per persoon. Reserveer vooraf een plekje via de website.
  • Dit stadsstrand in Breda is, tot eind augustus 2021, bij goed weer, dagelijks geopend van 10.00 tot 22.00 (23.00) uur.
  • Hoewel Insight Beach niet ingesteld is op kinderen zijn ze zeker welkom, behalve in het weekend.
  • Het tijdelijke strand ligt op loopafstand van het station van Breda en voor de deur kun je gratis je auto parkeren.

📍 Insight Beach, Slingerweg 76. 4814 AZ Breda

Tijdelijk stadsstrand Breda

Meer Breda:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

3 reacties

  1. Haha, Costa Breda is leuk gezegd.
    Ik vond het ook tof om gezien te hebben. Zo’n luxe stadsstrand hadden we nog niet in Nederland.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *