Zoek
Sluit dit zoekvak.

The Tiger Club Breda, de Parel uit het Oosten

The Tiger Club in Breda, de Parel uit het Oosten

De parel van het Zuiden (Breda) is sinds december 2017 een parel rijker, The Tiger Club. Een nieuwe zaak op een vertrouwde horecaplek. Van Joegoslavische taverne en gemoedelijk eetcafé transformeerde het pand in de St.Janstraat zich tot Aziatische streetfood-bar. Hoogste tijd om eens een kijkje te gaan nemen.

Kennismaken

“Wij laten je graag kennis maken met de beste Asian streetfood gerechten, Oosterse biertjes en spicy cocktails. Waarom? Omdat we er goed in zijn en we graag onze liefde voor Azië met je willen delen.” – Bron: website The Tiger Club

Het is begin maart (2018) als ik met vriendlief en ons reismeisje voet over de drempel zet. We zijn vroeg om zeker van plekje, in de in korte tijd zeer populaire tent, te zijn. Reserveren kan enkel voor groepen, dus wie niet wil wachten op een tafeltje of zonder maal naar huis wil keren, komt op tijd.

“Pap, kijk! Ze hebben ook Bintang, net al op Bali. Wil jij die?” klinkt het enthousiast uit onze 7-jarige. “Ik hou het even op water,” zegt ze wijsneuzig tegen de serveerster.

Nederland Breda The Tiger Club

Keuzestress

Mijn mond zegt; “Bestel alles.” Gelukkig is mijn hoofd verstandiger. We besluiten, op aanraden van het bedienend personeel, met een aantal gerechtjes te beginnen. Mocht er nog ruimte over zijn, dan plakken we er simpelweg een tweede ronde aan vast.
Nederland Breda The Tiger Club

Een tafel vol lekkers brengt met echt in Aziatische sferen. Niet alleen wordt het fraai uitgeserveerd, het smaakt nog eens heerlijk ook. Niet gek dat een tweede ronde volgt. Ons dametje lepelt twee kommen rijst naar binnen. “Hoef je verder niets,” vraag ik haar. “Neeuh, misschien nog een toetje….”

Afsluiten

Nederland Breda The Tiger Club
Wanneer ik het laatste stukje Bulgogi tussen mijn eetstokjes klem en in mijn mond steek, merk ik dat ik (meer) dan genoeg gegeten heb. Voor mij geen dessert meer. Daar denkt de jongste aan tafel anders over. “Pap, mam, ik heb gezien dat er spekkoek is, mag ik dat?” Geroutineerd steekt ze haar hand in de lucht en wenkt de serveerster. “Eenmaal spekkoek!”

Bij de rekening volgt nog een verrassing voor ons dametje. Gelukskoekjes! De wijze spreuken zijn lastig te begrijpen, maar dat maakt de pret er niet minder om. Met een goed humeur en dito gevulde magen, verlaten we, de inmiddels tot aan de nok toe gevulde tent. “Wie gaat er nog eens keer mee Azië, nog een keer naar The Tiger Club,” vraag ik als we in de Hollandse regen de fiets van het slot halen. Een vraag waarop een volmondig “Ik!” geroepen wordt.

The Tiger Club

Nederland Breda The Tiger Club
The Tiger Club is een leuke, frisse tent, waar Aziatische gerechten met liefde en vol smaak worden bereid.
Meer info (onder andere het menu en de openingstijden) lees je na op de website van het restaurant.

Meer Breda

Hometown glory : Breda in 22 foto’s
Blind Walls Gallery tovert Breda om tot tofste street art stad van Nederland

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Oei, ik kan me best voorstellen dat je het liefst de hele kaart zou bestellen. De gerechten zien er erg goed uit!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *