Zoek
Sluit dit zoekvak.

RUHR.TOPCARD | Gratis op ontdekking in het Ruhrgebied

Uit eigen ervaring kan OmniTraveler je melden dat een uitstap naar het Ruhrgebied een absolute aanrader is. Met een RUHR.TOPCARD in de hand wordt je bezoek nog leuker. Met deze kaart krijg je namelijk gratis toegang tot meer dan 90 attracties in het gebied. En bezoek je nog eens 50 bezienswaardigheden voor de helft van de prijs. Hup de auto in en zet koers naar onze Oosterburen.

Voordelig het Ruhrgebied ontdekken

Wellicht denk je bij een weekend of vakantie naar Duitsland niet direct aan het Ruhrgebied en dat is jammer. Nadat we een weekend lang op ontdekking gingen in deze Duitse regio waren we absoluut om en kunnen iedereen dan ook een bezoek van harte aanbevelen.

Naast het industriële verleden, dat voor heel veel toffe bezienswaardigheden zorgt, is deze regio ook heel groen en ook nog eens kindvriendelijk. Kortom voor elke interesse en elke leeftijd heeft het Ruhrgebied wel iets te bieden. Met de RUHR.TOPCARD doe je dat op veel plekken ook nog eens helemaal gratis (of tegen een korting van maar liefst 50%).

➡️ Lees ook het artikel Ruhrgebied, industrieel erfgoed, kunst(werken) en groene zones en plan zo je eigen trip naar het Ruhrgebied

Duitsland Rurhgebied Landschaftspark Duisburg-Nord

Zeker bezoeken met je RUHR.TOPCARD

Om hier nu alle 140 attracties te beschrijven die je met de RUHR.TOPCARD kunt bezoeken, is wat veel. Daarom een persoonlijke top 3.

  1. Op nummer 1 staat zonder enige twijfel het Unesco-werelderfgoed van Zeche Zollverein in Essen. We sloten er aan bij een rondleiding door de vele gangen en vertrekken van de voormalige mijn en keken onze ogen uit. Niet alleen de binnenkant is indrukwekkend, ook over het terrein zelf, kun je uren dwalen en je verbazen over de vergane glorie die nog altijd de trots van de stad is.
  2. Het Red Dot Design Museum combineer je eenvoudig met de nummer 1 uit dit lijstje, het ligt namelijk op hetzelfde terrein. Alles op het gebied van (innovatief) design heeft een plaatsje verworven in de prachtige museum. Van rugzak tot rolstoel, van sexspeeltje tot stoere bolide.
  3. Bij het betreden van het terrein van Landschapspark Duisburg-Noord lijkt het of je een compleet andere wereld instapt. Indrukwekkend met de hoofdletter I. Beklim de vele trappen van het complex voor een uitzicht zo ver het oog reikt. Bij goed weer, zie je misschien wel de televisietoren van Düsseldorf. Deze voormalige ijzersmelterij vormde in 2020 ook het decor voor het spelprogramma The Big Escape. Herbekijk zeker een paar afleveringen als voorproefje op je bezoek aan deze site.

Duitsland Ruhrgebied ZollvereinRUHR.TOPCARD Red dot museumRUHR.TOPCARD Landschafpark Duisburg

RUHR.TOPCARD praktisch:

  • De RUHR.TOPCARD geeft gratis toegang tot meer dan 90 attracties en nog eens 50 bezienswaardigheden voor de halve prijs. Een overzicht van alle 140 attracties in het Ruhrgebied vind je overzichtelijk bij elkaar in een overzicht op deze pagina.
  • Bovendien kun je met de kaart niet enkel in Duitsland terecht, er zijn ook een aantal attracties in Nederland bij aangesloten. Zoals Apenheul, GaiaZOO, Wildlands en Thermen Bussloo.
  • Vanaf 5 juli (2021) is deze kaart tijdelijk extra voordelig: slechts € 36,-  voor meer dan 140 uitjes. De kaart is tot het  eind van het jaar (2021) te gebruiken.

Meer Duitsland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Dit is echt wel een uitstapje voor mij. En handige informatie betreffende deze RUHR.TOPCARD. Die stoelen zeg, hoe prachtig is dat niet. Lijkt me echt een uitstekende omgeving om leuke foto’s te nemen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *