Zoek
Sluit dit zoekvak.

Düsseldorf | Zo leuk is de hoofdstad van Noordrijn-Westfalen

Bijzondere Citytrip Düsseldorf

Düsseldorf is dichterbij dan je denkt. Omdat de hoofdstad van de Duitse deelstaat Noordrijn-Westfalen niet zo ver weg is, is het de perfecte bestemming voor een citytrip.

Kies eens voor Düsseldorf

Als ik zeg, “Citytrip Duitsland,” dan zeg jij waarschijnlijk Berlijn. Of misschien Hamburg of Keulen. De kans dat je Düsseldorf zegt, is toch een stuk kleiner en dat is jammer. Jammer voor jou, want ik kan je verklappen, deze Duitse stad is zeker de moeite waard. OmniTraveler reisde een weekendje af naar onze Oosterburen en genoot met volle teugen.

Düsseldorf Altstadt

In tegenstelling tot veel andere Duitse steden is de Altstadt van Düsseldorf nog redelijk authentiek. Ook al is het een vrij jonge stad, het historische centrum heeft de tand des tijds goed doorstaan. Het is heerlijk ronddwalen door de winkelstraten vol speciaalzaken. Sla zeker de Carlsplatz niet over, deze overdekte markt, trakteert je op niets dan lekkernijen. Window shopping in de etalages van Hermès en andere dure merken op de beroemde Königsallee. Slenteren langs de Kazematten vol terrassen en uitzicht op de rivier de Rijn. Volg diezelfde Rijn en via Medienhafen – een wijk waar architectonische hoogstandjes elkaar de loef af (lijken te) steken – naar het hoogste punt in de stad, de Rheinturm.

Little Tokyo

Is een citytrip niet genoeg, dan voeg je er simpelweg nog een aan toe. De straten rondom hotel Nikko wordt niet voor niets Little Tokyo genoemd. Sushi-liefhebber dit is the place to be in de stad. Naast talloze restaurants halen manga- en anime fans hier eveneens het hart op. Bubble Tea, origami en Japanse supermarkten vol ramen en andere producten, op en rond de Immermannstraße moet je wezen.

Street art vrijstaat Flingern

Flingern leefde in de jaren tachtig van de vorige eeuw op. Woningnood was hoog en krakers namen bezit van leegstaande panden in de Kiefernstraße. De veelal kunstenaars sierden de grauwe gevels met graffiti.  Tot op de dag van vandaag is de wijk een Walhalla voor de street art liefhebbers. Het is een beetje jammer dat er veel auto’s (wrakken) kort op de kunstwerken geparkeerd staan, de werken in volle glorie aanschouwen en/of fotograferen is daardoor hier en daar wat lastig.

➡️ Lees ook het artikel Street Art @Kiefernstrasse

Düsseldorf Flingern

Gourmet Festival Düsseldorf

Beter had ik mijn trip naar Düsseldorf niet kunnen plannen. Niet alleen vierde ik op de dag van vertrek mijn verjaardag, nee, onze citytrip valt samen met het jaarlijks terugkerende Gourmet Festival. Een groot gedeelte van het weekendje weg staat dan ook in het teken van eten.

📍 Gourmet Festival Düsseldorf siert elke jaar (rond eind augustus) de straten van de Königsallee. Van speciaalbier tot kaviaar en van lokale specialiteiten tot latte macchiato’s, van olijven tot ambachtelijke worsten en heel veel gezelligheid.

De liefde voor de stad gaat door de maag

Als we het dan toch over eten hebben….. Op zaterdagochtend proef ik van alle lekkernijen die de stad te bieden heeft, tijdens een culinaire tocht. Zo leer ik waar Düsseldorf de mosterd haalt, proef ik hoe een drankje uit een schuilkelder smaakt en ervaar ik hoe je een altbier bestelt bij een van de norse obers.

➡️ Lees ook: Düsseldorf voor foodies – een stad om je vingers bij af te likken

Wist je dat je een stukje Düsseldorf in het van Gogh museum in Amsterdam terugvindt? Ga op zoek naar het werk ‘Stilleven met flessen en aardewerk’. Ik ben benieuwd of je ziet om welk voorwerp het gaat.

Düsseldorf mosterd

Doen: een altbier drinken

Het maakt niet uit of je wel of geen bier drinker bent, een altbier drinken hoort gewoonweg bij je bezoek aan de stad. Of eigenlijk een bezoek brengen aan een altbierbrouwerij. De sfeer is er uniek, dat vindt je niet in je stamkroeg in Nederland. Het bier is van een laag alcoholpercentage, de glazen zijn ook niet al te groot, maar pas op. Zolang je geen bierviltje op je glas legt, zal de ober een nieuw glas voor je neus zetten. Het is niet dat je ik je niet gewaarschuwd heb.

To-do

Kuhnamuur

Een weekend was bij lange na niet lang genoeg om Düsseldorf in al haar facetten te beleven (ik werd een beetje door het eten afgeleid ;)).  Daarom nog wat tips. Zaken die ik aan had willen doen, niet genoeg tijd voor had, maar graag een keer voor terugkeer:

  • De perfecte insta foto’s schieten bij die auseinandersetzung, Kö-Graben, de Gehry gebouwen of de Kuhnamuur (dat is die mozaïek muur)
  • Minimaal een dagdeel uittrekken voor Medien-hafen om het Pebbles gebouw en de fotogenieke havenkranen in volle glorie te bewonderen
  • Een boottocht maken over de Rijn
  • Meer kunst & Cultuur snuiven in K21 en K20 musea en het Kunstpalast
  • Slenteren langs Jugendstil huizen aan de andere kant van de Rijn
  • De wijk Unterbilk ontdekken
  • ….

Je ziet het, er is (meer dan) genoeg te doen in Düsseldorf. Wat zou jij graag ondernemen in deze stad?

Overnachten in Düsseldorf

Omnitraveler sliep in het Leonardo Boutique Hotel, een knus hotel op loopafstand van de beroemde Königsallee. Een fijne kamer, ons uitzicht is weinig spectaculair (lees. uitkijkend op het platdak van een binnenplaatsje, waarop andere hotelgasten het nodig achten sigarettenpeuken op te gooien. Het ontbijt is prima. Een pluspunt (volgens meereizende vriendlief); het feit dat de Schumacher-brouwerij, de oudste brouwerij van Düsseldorf, gespecialiseerd in Altbier pal tegenover de accommodatie ligt. Tevens zijn er verschillende restaurantjes in de straat te vinden en ook de metrohalte is vlakbij.

Kom je met de auto? Het hotel heeft eigen parkeergelegenheid, het vereist echter wel wat stuurmanskunsten om je bolide op de juiste plaats te manoeuvreren.

Leonardo hotel Düsseldorf

DüsseldorfCard, je beste vriend

Meer Duitse citytrips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *