Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doen in Berlijn: maak een Trabi Safari dwars door de stad

Duitsland Berlijn Trabant Trabi safari

Berlijn een van de hipste plekken van Europa. Nergens vind je zoveel leuke dingen om te doen als in de Duitse hoofdstad. Een stad waar heden en verleden hand in hand gaan. Juist die combinatie bracht mij op het idee een zogenaamde Trabi Safari te ondernemen.

Achtung baby

De Trabant, het schattige auto’tje met welbekende twee-takt motor is hét icoon van voormalig Oost-Duitsland. Alhoewel de fabriek haar deuren, in 1992, na de eenwording sloot, bereikte de Trabi, zoals de auto liefkozend genoemd wordt, een ware cultstatus. Rockband U2 plaatste op de cover van het album Achtung Baby een foto van het welbekende vervoermiddel. A star was born

Trabi Safari Berlijn

Berlijn_Trabi_Safari
Wisten de inwoners van Berlijn (en West-Duitsland) eerst niet wat wat ze zagen toen de Trabantjes uit het oosten massaal de grens over kwamen in 1989, anno nu, is men compleet gewend aan de kleine koekblikken in het straatbeeld. De locals rijden er niet meer in, bezoekers van de stad des te meer. Bij Trabi Safari Berlijn heb je de mogelijkheid zelf, ja zelf in zo’n nostalgisch wagentje te rijden.

Het werkt als volgt, je kiest een van de verschillende tours van Trabi Safari Berlijn en maakt een reservering. De verschillende routes variëren van dik een uur tot ongeveer twee uur. Alvorens van start te gaan krijg je uitgbreid uitleg over de auto (hoe starten, schakelen en dergelijke), want rijden in Trabant is toch echt even wat anders dan je dagelijkse ritjes in je comfortabele eigen bolide. Wanneer je alle handelingenn onder de knie hebt, kun je in een bonte stoet vertrekken. Voorop rijdt de gids, via de boordradio, ontvang je tekst en uitleg over de bezienswaardigheden die je passeert.

Wild East

Berlijn_Eastside_Gallery
Wanneer de koffiemolens eenmaal pruttelen, kan er gas gegeven worden en de Trabi Safari Berlijn van start gaan. Ik koos voor de route Berlin Wild East (1 uur 10 minuten). Een rit de me over de Karl-Marx-Allee (onder andere) langs de volgende bezienswaardigheden brengt; de Fernsehturm, East Side Gallery, het Rotes Rathaus, de Staatsoper, Postdamer Platz, langs de Brandenburger Tor en de Reichstag en via het Historisch Museum naar de Berliner Dom brengt.

Deze landmarks had ik tijdens eerdere bezoeken aan de stad al wel eens bezocht, maar ik moet je zeggen vanuit een Trabant ziet de stad er ineens heel anders uit.
Berlijn_Trabi_Safari_Wild_East_route

Trabi Safari Praktisch

  • Reserveer op tijd. Trabi Safari Berlijn is enorm populair
  • De prijs is niet mals, maar de rit wordt goedkoper als je met meer dan één persoon meerijdt
  • Zorg dat je,net als ik, de cabrio te pakken krijgt, dat maakt de rit simpelweg nog leuker
  • Meer info lees je na op de site van de organisatie

Wat vind jij leuk om te doen in Berlijn? En reed je wellicht ook al eens mee met de Trabi Safari?


Meer Duitsland:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Eén reactie

  1. Haha! Wat leuk om te lezen! Ik wist trouwens niet dat U2 hem op de cover heeft gebruikt, ik ga het meteen even opzoeken. *opent ander scherm* Wow! In verschillende clipjes zie ik ze ook voorbij komen in een Trabi. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *