Zoek
Sluit dit zoekvak.

Reisdromen zorg dat je ze waar maakt

Reisdromen Indonesië Bali Canggu

Maak van reisdromen, reisplannen!

Je kent het wel: zoveel mooie landen, steden en gebieden die je graag wilt bezoeken, maar te weinig tijd om dat allemaal te verwezenlijken. Maar is er echt te weinig tijd? Of is het gewoon een kwestie van beter plannen en orde scheppen? Ik geef je hier een aantal tips om je reisdromen beter te plannen en meer uit je kostbare tijd te halen.

Reisdromen Spanje citytrip bilbao
Heel lang wilde ik al eens naar Bilbao in Spaans Baskenland. Ik combineerde de citytrip met ‘de Grote vakantie’ in België en Frankrijk.

Hoeveelheid vakantiedagen

Probeer inzicht te krijgen in het aantal vakantiedagen dat je tot je beschikking hebt, inclusief feestdagen. En zorg dat je deze dagen zo efficiënt mogelijk inzet. Dit doe je onder andere door stedentrips rondom het weekend te plannen. Zo heb je bijvoorbeeld maar twee vakantiedagen nodig, maar kun je er wel vier dagen op uit. Ook is het plannen van reisjes rondom feestdagen een aanrader, want zo spaar je dagen die je weer voor een andere trip kunt gebruiken.

Maak een realistische planning van je reisdromen

Waar wil je graag heen? En hoe lang wil je er heen? Schrijf de plekken op waar je, binnen een tijdsbestek van bijvoorbeeld één jaar, graag heen wilt. Zorg dat je hierin een mix maakt van plekken dichtbij huis en verder weg; het is namelijk niet realistisch om 10 keer per jaar buiten Europa op vakantie te gaan als je aan een bepaald aantal vakantiedagen en budget vastzit. Wissel daarom een tripje Europa af met een mooie plek in eigen land waar je nog graag heen wilde en plan dan die mooie reis naar een ander continent.

Reisdromen Nederland Texel
Het liefst zou ik elk vrij moment naar Azië afreizen. Helaas, dat is niet mogelijk. Gelukkig is er dichtbij huis ook zo veel moois. Een paar dagen Texel is ook echt heel fijn

Maak je reisdromen visueel

Door je reisdromen visueel te maken, zal je ze sneller uitvoeren. Maak bijvoorbeeld een fotokalender, waar je bij elke maand een mooie foto plaatst van de plek waar je volgende reis heengaat. Zo kun je je elke maand weer verheugen op wat er komen gaat. Zo’n fotokalender is niet alleen leuk en maakt je plannen visueel, maar is ook nog eens erg gemakkelijk online te maken bij onder andere PosterXXL.

Reisdromen Bhutan
Deze foto had ik een tijd lang als screensaver, want Bhutan, daar wil ik echt nog wel een keer heen. Iedereen heeft reisdromen, toch? (c) intrepidtravel.com

Trips goed verspreiden

Reizen moet natuurlijk wel leuk blijven en geen stress opleveren. Vandaar dat het is aan te raden om je reisjes goed te verspreiden over het jaar. Plan dus niet elk weekend iets anders, maar gun jezelf wat tijd om bij te komen en na te genieten. Deze tijd kun je bovendien mooi gebruiken om wat research te doen naar de volgende reisbestemming.

Duitsland Keulen
De zomervakantie (2017) bracht ik door op Bali, in de herfstvakantie maak ik een citytrip naar Keulen. (c) Tui.nl

Ben je alle bovenstaande punten nagegaan, en heb je daarbij ook nog eens mijn artikel over zaken die je reis kunnen bederven, gelezen? Dan houdt niets je meer tegen om er een jaar met veel mooie reizen en tripjes van te maken!

Meer tips

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

8 reacties

  1. Mooie tips ! Ik heb nog wel een aantal reisdromen, misschien moet ik ze toch maar eens allemaal gaan opschrijven.

  2. Visualiseren is inderdaad een goede tip! En dan op een plek hangen waar je het minimaal 1x per dag ziet 🙂

  3. Die laatste tip is voor mij erg handig.. de laatste tijd zitten de reisjes iets te kort op elkaar hier en dan levert weer inpakken toch weleens lichte stress op.. het kwam even zo uit en is ook wel erg leuk, maar iets meer ruimte er tussen maakt dat je meer geniet inderdaad.

  4. Mijn valkuil is dat ik mijn vakantie te vol wil plannen. Gelukkig kan ik daar steeds beter een balans in vinden.

    1. Herkenbaar. Daar had ik in het verleden ook last van, maar wijsheid komt met de jaren, zeg maar 😉

  5. Mooie tips! Plannen blijven te vaak echt plannen, die je nooit uitvoert. Soms moet je ook gewoon een weekend gaan zitten en zoveel mogelijk reizen plannen. En dan ook echt gaan! Anders komen die mooie bestemmingen nooit verder dan je Pinterest bord 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *