Zoek
Sluit dit zoekvak.

Overnachten in een yurt – heerlijk slapen in een Mongoolse nomadentent

ger tent Overnachten in een yurt

Zoek de natuur op en ga eens overnachten in een yurt. OmniTraveler zet 3 fijne plekken in Brabant op een rij.

Je ziet ze steeds meer in Nederland – en over de grens overigens ook – de yurt.. Of ger zoals de nomandententen in land van oorsprong, Mongolië, worden genoemd. Overnachten in een yurt, geeft je instant gevoel van vrijheid, van een zijn met de natuur. Nergens aan geboden zijn, precies zoals de rondtrekkende nomaden.

Het Boshuis V.O.F.
© www.hetboshuis.com

Overnachten in een yurt: Noord-Brabant

Rijsbergen:

In het Brabantse Rijsbergen staat op een ruim privé terrein een fijne gertent. Je slaapt in de nabijheid het bos en weidegebied. De eigenaren onderhouden bovendien een permacultuur (moes)tuin. Iedere eerste zaterdag van augustus wordt in Rijsbergen de Boerendag gehouden (meer info daarover lees je hier). Bovendien is Rijsbergen een ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de geboorteplaats van Vincent van Gogh, Zundert. Of combineer je verblijf met een uitstapje naar Breda en maak een mooie wandeling in het eeuwenoude Mastbos.

➡️ Lees ook: Wandelen in Breda: 5 routes onder de 10 kilometer

Klein Zundert:

Wanneer je in Klein-Zundert gaat overnachten in een yurt, overnacht je op het terrein van een ontspanningscentrum, waar onder andere yoga en meditatie gegeven worden. Neem je luchtbed en je slaapzak mee en kom volledig tot rust.

yurt ger tent natuurhuisje hetmomentzundert Klein zundert Noord Brabant Nederland
© Het moment Zundert

Schijndel

In het Brabantse Schijndel geniet je niet alleen van een originele overnachting, er wacht ook een houtgestookte tentsauna (banya) op je. Bovendien heb je ook nog de mogelijkheid een massage bij te boeken. Hoe heerlijk is dat?

Overnachten in een yurt is simpel, alle accommodaties vermeld in dit artikel zijn eenvoudig via Natuurhuisje.nl te reserveren. Bovendien tref je er ook aanbieders van yurts in andere provincies in Nederland en (ver) daarbuiten.

Waar zou jij wel eens een keer in zo’n bijzondere tent willen verblijven?

Meer bijzonder overnachten:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *