Wandelen in Breda

Wandelen in Breda: 5 routes onder de 10 kilometer

Even een frisse neus halen, de benen strekken en wat vitamine D op doen. Wie wandelt voelt zich beter en stimuleert de hersenen. Daarom zet OmniTraveler graag wandelen vanuit hometown Breda centraal in dit artikel. Het leven is immers goed in het Brabantse land.

Boswachterspad Mastbos – 7 kilometer

Hoe anders dan te beginnen met het Mastbos, op luttele minuten fietsen van het centrum van Breda en derhalve een van onze favoriete wandelingen. Behalve dat je tussen de statige eeuwenoude bomenlanen, waar loof- en naaldbomen elkaar afwisselen, wandelt, is er op deze route ook nog een pracht van een vlonderpad. De kers op de wandeltaart.

Boswachterspad Mastbos

De route van Boswachter Floris is te vinden op de site van Staatsbosbeheer

Wandelen in Breda: Ommetje Trippelberg – 7,2 kilometer

Om deze route te wandelen in Brabant is een paar goede schoenen of laarzen aan te raden. Een groot deel van de route wandel je langs het riviertje Aa of Weerijs. Je pakt ook een klein stukje Mastbos mee en verruilt dan de dichte bebossing voor de landerijen van Trippelberg en de Prinsenhoeve, een negentiende-eeuwse boerderij.

Wandelen in Breda: Ommetje Trippelberg

Deze route start en eindigt bij Huis van de Heuvel, Mgr. Nolensplein 1 4812 JC Breda. De oranje vierkante schildjes met daarin een witte voetafdruk wijzen je de weg. Naast het buurthuis, staat eveneens een kaart van de af te leggen route.

Bavelsche Leij – 6,5 kilometer

Het beekje Bavelsche Leij, is de leidraad van deze wandeling. Je loopt niet alleen langs het water maar ook langs boerderijen en een zogeheten warmoezerij. Wanneer het einde van de tocht weer in zicht is, steek je op een bijzondere manier het water over. Eenmaal bij het start/eindpunt heb je de mogelijkheid je wandeling te combineren met een bezoek aan Boerderij Wolfslaar, een theehuis, landwinkel en kinderboerderij in een.

Bavelsche Leij wandeling ommetje Breda

Deze route start en eindigt bij Boerderij Wolfslaar, Wolfslaardreef 95, 4834 SN Breda

Gilzewouwerbeek – 6,9 kilometer

Trek je laarzen aan en wandel lang pittoreske boerderijen en uitgestrekte graslanden. Waar je ook loopt de Gilzewouwerbeek is nimmer ver weg. Paddenpoelen en zandpaden voeren de boventoon op deze fijne wandeling. Veel plezier.

Gilzewouwerbeek

Deze route start en eindigt bij Dorpshuis ’t Klooster, Jack van Gilsplein 1, 4854 CB Bavel

Wandelen in Breda: Cadettenkamp – 7,1 kilometer

In het rijtje wandelen in Breda, mag het Cadettenkamp simpelweg niet ontbreken. Het uitgestrekte heide-stuifzand gebied maakt deel uit van het 95 hectare grote natuurgebied Teteringse Heide ten oosten van Teteringen, op steenworp afstand van Breda. Deze gevarieerde route brengt je langs bos, heide, maar ook over een golfbaan en langs een Lourdesbeeld. Afwisseling genoeg.

Cadettenkamp

Deze route start en eindigt bij dorpshuis ’t Web,  Zuringveld 1, 4847 KS Teteringen

Wandelen in Breda: Lage Vuchtpolder – 8,2 kilometer

De laatste ‘wandelen in Breda’ tip is die van de Lage Vuchtpolder. Vanuit het startpunt loop je door het enorme Park Hoge Vucht en sta je wellicht oog in oog met een Schotse grazer met enorme hoorns. Je passeert een belangrijk vogelbroedgebied (tijdens het broedseizoen loopt de route anders) en langs een plek die herinnert aan de tachtigjarige oorlog, waarbij Breda belegerd werd door de Spanjaarden.

Deze wandeling start en eindigt bij Kinderboerderij de Parkhoeve, Tussen de Dijken 101, 4826 GW Breda

Wandelen in Breda: Lage Vuchtpolder

De routes van de laatste vier wandelingen zijn online aan te vragen. De link naar de wandelingen rondom Breda krijg je in de ontvangstbevestiging die je per e-mail ontvangt.

Lees ook:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather