Search
Close this search box.

Wandelen in het hart van Brabant – 13 x fijne routes in de provincie

Wandelen in het hart van Brabant

Wandelen in het hart van Brabant

Ongeveer een maandje geleden – 2 mei 2018 om precies te zijn – verscheen het boekwerkje Wandelen in het hart van Brabant. Uitgeverij Gegarandeerd Onregelmatig stuurde auteur Charles Aerssens naar Brabant. Die kuierde (dat is Brabants voor wandelen) 13 stevige dagtochten bij elkaar.

Het leven is goed in het Brabantse land

Wandelen in het hart van Brabant inhoud
Het land waar mijn wieg heeft gestaan. En daar is geen woord van gelogen. Dit lied van Thijs van der Molen is bij vele Brabanders wel bekend (en onder Bredanaars zeker). De zinnen “De bossen, de vennen, de purperen hei. Een dorpje dat past in je hand. De Peel de Kempen en de Meiereij, m’n heerlijke Brabantse land,” lijken voor deze wandelgids gemaakt. De stevige dagtochten voeren de wandelaar langs alles wat Brabant, Brabant maakt. Welke route kies jij? Ga je naar Waspik of kies je voor een wandeling in Spoordonk? Ach, het maakt eigenlijk niet uit welke je kiest, ze zijn alle 13 meer dan de moeite waard.

De paden op, de lanen in


Wandelen in het hart van Brabant achtergrondinfo
Sportief is niet direct een label dat ik mezelf op wil plakken. Wandelen vind ik echter erg leuk om te doen. Ik kan dan ook niet wachten om met Charles de kleine grassige paadjes langs vennetjes te ontdekken. Wie weet spot ik ook wel een wegschietend reetje.

➡ Niet precies zoals in het boekje (p. 60) en meer dan de moeite waard: Wandelen op Landgoed Huis ter Heide, de Moer

In het boekje staan toffe wandelingen, op super locaties. Daarnaast krijg je als wandelaar/lezer lekker veel achtergrondinformatie over de regio waar je doorheen loopt. Bovendien zijn er bij elke wandeling een aantal horecagelegenheden vermeld. Want wat is een dat in de natuur, zonder afsluiter met een een pint en portie bitterballen?

Wandelen in het hart van Brabant Praktisch:

Titel: Wandelen in het hart van Brabant
Auteur: Charles Aerssens
Omvang: 128 pagina’s
ISBN: 978-90-78641-65-0
Prijs: € 14,95
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com
Meer wandelgidsen tref je op de site van de uitgever

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *