Slapen in een vliegtuig, als je de kop van dit artikel leest, denk je wellicht aan hoe een lange vlucht enigszins slapend door te komen. Je hebt het echter mis. Slapen in een vliegtuig slaat in dit geval op overnachten in een toestel dat de bestemming niet verlaat. Er zijn in Nederland verschillende plekken waar je op deze bijzondere manier kunt overnachten.

➡️ Lees ook: Bijzonder overnachten in Nederland, van trein tot achter de tralies

Slapen in een vliegtuig: B&B Friendship

Slapen in een vliegtuig

Alsof slapen in een vliegtuig niet bijzonder genoeg is, is deze iconische Fokker ook nog eens geopend door luchtvaarticoon Martin Schröder. In de tuin van eigenaren Esther Slootweg en Gerhard Horstink prijkt sinds 2017 deze unieke B&B. Een nachtje slapen in het 25 meter lange vliegtuig is alles behalve afzien, zoals dat bij een reguliere economy class vlucht het geval is. Het toestel voelt aan als een comfortabele suite en is voorzien van bed, luie bank, huisbioscoop, kleine keuken en een badkamer met sauna.

Komt je deze B&B bekend voor? Wellicht zag je het vliegtuig al eens voorbij komen tijdens het programma Bed & Breakfast van Omroep Max

📍 B&B Friendship, Nijverheidstraat 28, 4631 KS Hoogerheide

IJzeren Vogel

Bijzonder overnachten in een vliegtuig

Op Camping De Vreemde Vogel is de IJzeren vogel neergestreken. Een vliegtuig dat plaats biedt aan vier personen (2 volwassenen en twee kinderen). Direct naast het toestel tref je privé sanitair (douche en wastafel) en in je tijdelijke verblijf is een klein toilet aanwezig net als zitbanken en een heuse platenspeler.

Benieuwd hoe het is om te slapen in een vliegtuig? Gezin op reis testte deze bijzondere accommodatie al eens keer uit. De belevenissen, lees je hier.

📍 De Vreemde Vogel, Van Baerlestraat 252, 3132 EK Vlaardingen

Slapen in een vliegtuig: Camping land uit zee

Cabo Verde Airlines is de nationale luchtvaartmaatschappij van Kaapverdië, maar een toestel week van de koers af en landde in Wieringerwerf. Op Camping land uit zee, kun je met maximaal 7 personen slapen in een vliegtuig. Niet iedereen slaapt in het toestel zelf, want er is staan namelijk ook bedden in de naastgelegen verkeerstoren. Hoe leuk is dat?

📍 Camping Land Uit Zee, Oom Keesweg 12A, 1771 ME Wieringerwerf

Vliegtuigsuite Teuge

Vliegtuigsuite Teuge

Slapen in een vliegtuig aan de rand van een echt vliegveld! Vanuit deze luxueuze vliegtuigsuite heb je fantastisch uitzicht over het platform en de landingsbaan van vliegveld Teuge. Kruip zeker even op de stoel van de piloot voordat je afreist naar dromenland, je waant zo John Travolta in zijn privéjet.

📍 Vliegtuigsuite Teuge, International Airport Teuge, De Zanden 61b, 7395 PA Teuge

Bonus: 737 Cockpit Suite

Corendon 737 Cockpit Suite Amsterdam

Oké, eerlijk is eerlijk, je slaapt in de 737 Cockpit Suite niet in het vliegtuig zelf, maar de toffe hotelkamer heeft wel een echte Boeing 737 cockpit naast je bed. Het beste van een hotel gecombineerd met uniek overnachten aan boord.

📍  Corendon City Hotel Amsterdam, Aletta Jacobslaan 7, 1066 BP Amsterdam

Voor welk toestel wil jij wel een boardingscard?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather