Zoek
Sluit dit zoekvak.

Onvergetelijke reizen in Europa | Slow Travel staat voorop

Onvergetelijke reizen in Europa boek

Onvergetelijke reizen in Europa maak je zo

Onvergetelijke reizen in Europa rolde onlangs van de drukpersen af. Het boek ‘leert’ je het plezier van slow travel te ontdekken. Reizen om het reizen, Wie gaat er mee?

Te voet

Te voet eropuit trekken is altijd een goed idee. Het boek tipt dan ook maar liefst 46 wandelroutes. Van dichtbij tot ver(der) weg. Van Libaration Route in Nederland tot iconische Kungsleden in Zweden. Pagina na pagina fijne beschrijvingen van de route en het landschap.

Verwacht geen beschrijving van kilometer tot kilometer. Wel worden mogelijke begin-eindpunten aangeven, de totale afstand en de duur van de totale route. Ook de moeilijkheidsgraad is terug te vinden en tenslotte, indien je direct je wandelschoenen aantrekt, een URL waar je meer info over de desbetreffende route kan vinden.

Grote en Kleine Cirkel Reuelel Brabant

Onvergetelijke reizen in Europa: ga op road trip

“Road trippin’ with my two favorite alliesFully loaded, we got snacks and supplies..”
Lyrics Red Hot Chili Peppers – Road Trippin’

Een roadtrip maken heeft iets iconisch. Iets wat door artiesten bezongen wordt. Een fenomeen dat in films de hoofdrol speelt. OmniTraveler houdt ervan. Stoppen wanneer je wil, mooie vergezichten en het enige waar je druk om hoeft te maken is het feit of je nog genoeg brandstof hebt. Of zoals het boek aangeeft; “Gordels om en gaan!”

Road trip tol betalen vignet peage

Op de fiets

Wij Nederlanders maken per jaar al behoorlijk wat kilometers. Op de fiets naar werk, de kinderen naar school brengen of even bij de (schoon)ouders langs. Voor vakantie op de pedalen stappen, daar denken we niet direct aan. Zonde, want in Europa zijn talloze toffe fietsroutes te vinden.

Begin voorzichtig, in eigen land, en rij de Molenfietsroute of trap de LF Kustroute weg. Heb je eenmaal de smaak te pakken, laat je dan door het boek inspireren. Ga op avontuur langs de Elbe of in het Zillertal. Trap langs het IJzeren Gordijn of door vestingdorpen in Saksisch Transsylvanië. Welke route kies je – je hebt keus uit 35 suggesties.

Fietstnetwerk Fietsroute Markdal WATT eBike Breda

Per spoor maak je onvergetelijke reizen in Europa

Als er iets synoniem staat voor slow travel is het wel reizen per spoor. Reizen om het reizen, onthaasten en uren uit het raampje turen. Van de nostalgische trein in het Spaanse Soller tot de Artic Circle Train en van nachttrein tot kusttram, suggesties genoeg om je even Hercule Poirot aan boord van de Orient Express te voelen (zonder moord dan).

Venice Simplon Oriënt Express

Over het water

Niet alleen over land zijn onvergetelijke reizen te maken, ook op – of nabij – het water. Volg de Rijn vanuit Nederland naar Zwitserland of reis naar de baai van Kotor. Aanschouw de westelijke fjorden of vaar over de Leie in Brugge. Kabbelend water, heerlijk rustgevend. Rivieren als levensadres en meren om uren te kanoën. Let’s go!

kanoën in de Biesbosch

Onvergetelijke reizen in Europa praktisch

Uren kun je door dit prachtige boek bladeren. Niet alleen om inspiratie voor je volgende trip op te doen, ook omdat het beeldmateriaal in een woord fantastisch is. Lekker even wegdromen. In totaal bevat het uitgebreide boek niet minder dan 180 treinreizen, fiets- en wandeltochten, autoritten en vaarroutes. Kortom, er ziet altijd wel een trip bij die jou aanspreekt.

Titel: Onvergetelijke reizen in Europa – Ontdek het plezier van slow travel
Omvang: 256 pagina’s
ISBN: 9789000390991
Prijs: € 27,99
Verkrijgbaar: te bestellen Bol.com of via Uitgeverij Spectrum

Win een gratis boek

OmniTraveler geeft een gratis exemplaar van het boek Onvergetelijke reizen in Europa weg. Hoe doe je mee? Zo!

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen.
  • Om kans te maken op dit toffe boek tip je in de comments jouw onvergetelijke reis (in Europa) en op welke wijze je de trip maakte.
  • Meedoen kan tot en met vrijdag 15 september 2023. De winnaar ontvangt per e-mail bericht.
  • Gratis reizen of vakantie winnen? Check dan PrijsvragenGala.nl

Onvergetelijke reizen in Europa boek

Duik ook eens in deze boeken

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

  1. Onze meest recente reis naar yorkshire dales en het lake district met onze jeep wrangler was een topper. Heerlijk slow travel over de prachtige Engelse landwegen. Genieten!

    1. Mijn beste vakantieherinnering was onze wandelvakantie aan de kust van Denemarken. We zijn hier met de auto naartoe gereden. Maar ik zou graag eens een trein- en wandelvakantie combineren, misschien vind ik in dit boek wel leuke ideetjes 🙂

  2. Ik maak graag kans! Interrailen door Montenegro en andere Oost-Europese landen was echt mijn onvergetelijke reis!

  3. Ik heb nog niet echt een onvergetelijke trip gemaakt, ik denk dat ik dit boek nodig heb om inspiratie op te doen. 😉

  4. Mijn meest onvergetelijke reis was naar Kiruna in het noorden van Zweden. We bleken het geluk te hebben in het beste weekend van het seizoen daar gekomen te zijn, en zagen 3 van de 5 dagen dat we er waren het noorderlicht. Dat was echt onvergetelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *