Search
Close this search box.

Reizen Waes Nederland | Tom Waes op Nederlandse bodem

Reizen Waes Nederland voorkant boek

Daar issie dan: Reizen Waes Nederland

Na vele avonturen buiten zijn landsgrenzen, een ontdekkingsreis door België is het nu tijd voor Reizen Waes Nederland. Een fijn boekwerk dat meeneemt op een onvergetelijke reis op Nederlandse bodem.

Na Vlaanderen volgt reizen Waes Nederland

Dat die pandemie toch nog voor iets goeds kan zorgen, da’s gek he? Was Tom Waes eerst nog aan zijn eigen Vlaanderen gekluisterd, toen bleek dat verre reizen maken er (voorlopig) echt niet in zat, kan een bezoek aan buurland Nederland natuurlijk niet uitblijven. En wat een geluk dat wij Nederlanders een stuk gemakkelijker op onze praatstoel zitten dan onze Zuiderburen. Superfijn als je een televiesiereeks en een boek wilt maken. Aan input hadden Waes en zijn team dan ook geen gebrek. Het aantal ingezonden tips evenaarde misschien niet het aantal Vlaamse tips, maar de toegestuurde ideeën, zijn goed voor talloze, minder voor de handliggende, bezienswaardigheden en ontmoetingen op Nederlandse bodem. Reis je mee?

boek Reizen Waes Nederland

Van dichtbij huis tot aan het hoge Noorden

Vanuit Vlaanderen sta je zo in Zuidelijke provincies van Nederland. Niet gek dus dat Tom zijn eerste avonturen ‘Onder de Rivieren’ beleeft. Zeeland, Noord-Brabant en Limburg trappen zowel in de televisiereeks als in het boek af. Naast een bezoek aan de Oosterscheldekering brengt de presentator ook – onder andere – een bezoekje aan ‘uitvinder’ Master Milo. In Limburgs land, gaan de witte handschoentjes aan, voor een spoedcursus butler.

Fries leren spreken, met een botsauto door de stad Groningen, het zijn slechts wat voorbeelden van wat het team in het ‘Hoge Noorden’ meemaakt. Van natuurschoon (Markerwadden) naar drukke steden (Rotterdam) van cliché (dé foto in Volendam die de kaft siert) naar plekken waar vrijwel niemand van gehoord heeft (Little Ghana in de Amsterdamse Bijlmer). Tom en zijn team, ontdekken, ervaren en vertellen.

heide

Reizen Waes Nederland praktisch

Tom Waes’ frisse blik op Nederland in een leuk en toegankelijk alternatief voor een klassieke reisgids. De belg en zijn team zijn overal voor in en schuwen geen enkel avontuur. Maken zich oude tradities eigen en staan bij tijd en wijle oprecht met open mond te kijken wat die ‘gekke Hollanders’ bu weer bedacht hebben. Klompen bijvoorbeeld, die bij nader inzien, heerlijk blijken te zitten. Lang verhaal kort, wie zijn eigen land – of buurland – eens vanuit een andere oogpunt wil bekijken, wordt met dit boek overladen met tips en ideeën.

Titel: Reizen Waes Nederland – Op ontdekking met Tom Waes, een onvergetelijke reis op Nederlandse bodem
Omvang: 168 pagina’s
ISBN: 9789022338643
Prijs: € 23,50
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van de uitgeverij of in je boekhandel

Reizen Waes Nederlandyellow pages

Win een gratis exemplaar

Benieuwd naar de verhalen en avonturen van Tom? Goed nieuws, we geven een gratis exemplaar weg. Hoe doe je mee? Zo!

 • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
 • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag wat jij buitenlandse toeristen aan zou raden in Nederland te bezoeken
 • Meedoen kan tot woensdag 8 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht

Holland

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

61 reacties

 1. Het Openluchtmuseum in Arnhem zou ik aanraden. Hier zie je hoe er vroeger geleefd werd in Nederland in een mooie groene omgeving. Echt een aanrader.

 2. Ik zou buitenlandse toeristen mee nemen naar Madurodam. Daar zien ze de bekendste highlights van Nederland in het klein zodat ze niets over slaan en zelf kunnen kiezen wat ze ook nog in het echt willen zien

 3. Het Waterloopbos – Marknesse is een voormalig terrein voor waterloopkundig onderzoek bij Marknesse in de Noordoostpolder, provincie Flevoland. Het was proefterrein van het Waterloopkundig Laboratorium De Voorst, een nevenvestiging van het Waterloopkundig Laboratorium in Delft.

 4. Wat lijkt me dit een mooi boek, ik doe graag mee. Ik zal de buitenlandse reizigers naar zuid Limburg laten gaan. Het heuvellandschap is echt de moeite waard om heerlijk te gaan wandelen en daarna raad ik ze aan om naar Maastricht te gaan en daar dan een stads wandeling te maken.
  Je komt dan langs de mooiste plekken van Maastricht
  Echt aan aanrader.

 5. Veere in Zeeland, pittoresk dorpje met de leukste winkeltjes. Echt iets voor toeristen en misschien wel te onbekend in Nederland.

  1. Ik zou ze Haamstede laten zien! De prachtige brede stranden en het fietsen door de duinen daar moeten ze gelukkig van worden. Ik in ieder geval ieder jaar weer!

 6. Zelf woon ik in de Betuwe, een aanrader om in april te bezoeken vanwege de vele fruitbomen die dan in bloei staan. Maar over een poosje, als de kersen rijp zijn, is het ook een bijzonder ervaring om die te eten in de boomgaard.

 7. ik denk dat iedere toerist sowieso amsterdam eens heeft moeten hebben bezocht, maar vergeet ook zeker niet de veluwe of onze eilanden

  1. Ik zou de toeristen meenemen naar de onbekende plekken van Nederland, snorkelen in de rivieren of meenemen in prachtige Nederlandse natuur.

 8. Er bestaat toch geen leuker programma dan ‘Reizen Waes’? Ik was verslaafd aan dit programma en een beetje verliefd op Waes! Wat zou ik blij zijn met dit boek!

 9. Het ligt er aan waar de toeristen vandaan komen maar dan zou ik toch zeker de kust laten zien met de Deltawerken. Ook Marurodam, een molen bezoeken, fietstocht maken langs de hunzesteden, ik heb genoeg ideeën.

 10. Wat ik zou aanraden? Allereerst mijn prachtige dorp Spakenburg, puur, historisch en gewoon gebleven. Daarnaast de stad Amersfoort, historisch en modern gemixt. Vervolgens een rondje door Muiden. Weet je wat, bezoek ook gelijk Pampus en het Muiderslot. Daarna kun je via Aalsmeer en de prachtige bollenvelden van de bollenstreek weer terug naar Schiphol, onze nationale trots.

 11. De Floriade in Almere denk ik niet maar wel onze natuur en mooie wandel , fiets plekken in Flevoland met de Oostvaardersplassen ,Kemphaan als natuur gebieden en natuurlijk de nieuwe stad met alle moderne architectuur en leuke terassen.

 12. Mijn aanrader: de Fenix Food Factory in Rotterdam! Heerlijke drankjes en hapjes, fijne sfeer en een prachtig uitzicht!

 13. Ik zou buitenlandse toeristen het prachtige Twente aanraden, met als uitsmijter de Engbertsdijkvenen in Westerhaar-Vriezenveensewijk. Een ongelooflijk mooi stuk natuur waar je nog slangen, reeën en speciale kikkers tegenkomt. Met wat geluk zelfs wilde zwijnen! Ik woon er zelf in de buurt en elke keer weer verbaas ik me over de ongerepte schoonheid. Hier mag Tom ook wel een uitzending over maken! 😉

 14. Madurodam is leuk maar de kaasmarkt in Alkmaar is ook erg Hollands. Mijn Schotse vrienden vinden Veere en Middelburg helemaal geweldig, maar de top blijft Amsterdam

 15. de provincie Groningen en dan vesting stad Bourtange
  en Drenthe met het Drents museum maar ook wandelen langs de hunebedden

 16. Wij zijn echt dol op de Veluwe, je kunt er heerlijk wandelen of fietsen! Altijd als we daar zijn voelt het als vakantie.. de prachtige natuur, vogeltjes die fluiten en de andere dieren die je soms wel en soms niet te zien krijgt!

 17. Dit boek zou ik zo graag voor mijn moeder winnen! Zij is echt fan van Tom Waes. Ik zou kasteel de Haar aanraden bij haarzuilens. En een fluisterbootje huren bij de theetuin Overleek vlakbij Monnickendam. En natuurlijk door de duinen struinen en naar het strand!

 18. Ik doe graag mee. Ik adviseer de rust en natuur van de Achterhoek. Maar om die rust te behouden ook misschien juist maar niet

 19. Ik kan ze wel iets heel standaards laten zien, maar wat ze niet gemist mogen hebben, is de Veluwe. Het is een prachtig natuurgebied waar weinig toeristen komen, terwijl het voor mij een van de mooiste plekken van Nederland is!

 20. Ik zou de toerist meenemen naar Terschelling. Niks geen Amsterdam of Scheveningen, maar het prachtige en echt ouderwetse Terschelling! Mooie bootreis, prachtige stranden en superlieve mensen!

 21. Roffa aka Rotjeknor oftewel Rotterdam.

  Vanwege de Waeszinnige architectuur.

  (en voor het hoog aangeschreven gerecht de Kapsalon natuurlijk) ;P

 22. Gezellig met onze medemens uit het asielzoekerscentrum gaan Wijvensjouwen in Gilze!
  Een grote multiculturele happening onder de Brabantse boeren gemoedelijkheid!

  Dat boek lijkt mij tof, zoals Tom dat zou zeggen want ik heb hem een keer de hand mogen schudden op het vliegveld en ik mis geen uitzending van hem!

 23. Kinderdijk, Maastricht, Breda (Blind Walls Gallery) of Den Bosch (Street Art), en al het moois wat deze Zuidelijke steden te bieden heeft. Efteling voor het hele gezin!

 24. Ik zou toeristen meenemen naar De Weerribben. Als inwoner van de Randstad vind ik dit zelf ook een prachtig gebied.

 25. Ik zou Gouda aanbevelen, een prachtige stad, met op donderdag de traditionele kaasmarkt. Je kan heerlijk ronddwalen door alle kleine straatjes.

 26. ZOu ze meenemen naar de kampina, heb ik gedaan met amerikaanse toeristen zij waren onder de indruk

 27. De buitenlandse toeristen raad ik aan om het ot en Sien museum te bezoeken in Surhuisterveen. Ze gaan dan terug in de tijd van Nederland. Hoe de mensen vroeger leefden en hoe de kinderen vroeger naar school gingen.

 28. Het Huis van Anna Frank in Amsterdam, en maak er Dan een dagje Amsterdam van. Echt de moeitevwaard!
  Ik loot heel graag mee, Ben grote fan. Heb ook het boek Reizen Waes Europa gelezen. Yippie!!

 29. Kom eens naar Oudenbosch en bezichtig daar de replica van de basiliek van Rome en daarna het Arboretum.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *