Reizen Waes Nederland voorkant boek

Na vele avonturen buiten zijn landsgrenzen, een ontdekkingsreis door België is het nu tijd voor Reizen Waes Nederland. Een fijn boekwerk dat meeneemt op een onvergetelijke reis op Nederlandse bodem.

Na Vlaanderen volgt reizen Waes Nederland

Dat die pandemie toch nog voor iets goeds kan zorgen, da’s gek he? Was Tom Waes eerst nog aan zijn eigen Vlaanderen gekluisterd, toen bleek dat verre reizen maken er (voorlopig) echt niet in zat, kan een bezoek aan buurland Nederland natuurlijk niet uitblijven. En wat een geluk dat wij Nederlanders een stuk gemakkelijker op onze praatstoel zitten dan onze Zuiderburen. Superfijn als je een televiesiereeks en een boek wilt maken. Aan input hadden Waes en zijn team dan ook geen gebrek. Het aantal ingezonden tips evenaarde misschien niet het aantal Vlaamse tips, maar de toegestuurde ideeën, zijn goed voor talloze, minder voor de handliggende, bezienswaardigheden en ontmoetingen op Nederlandse bodem. Reis je mee?

boek Reizen Waes Nederland

Van dichtbij huis tot aan het hoge Noorden

Vanuit Vlaanderen sta je zo in Zuidelijke provincies van Nederland. Niet gek dus dat Tom zijn eerste avonturen ‘Onder de Rivieren’ beleeft. Zeeland, Noord-Brabant en Limburg trappen zowel in de televisiereeks als in het boek af. Naast een bezoek aan de Oosterscheldekering brengt de presentator ook – onder andere – een bezoekje aan ‘uitvinder’ Master Milo. In Limburgs land, gaan de witte handschoentjes aan, voor een spoedcursus butler.

Fries leren spreken, met een botsauto door de stad Groningen, het zijn slechts wat voorbeelden van wat het team in het ‘Hoge Noorden’ meemaakt. Van natuurschoon (Markerwadden) naar drukke steden (Rotterdam) van cliché (dé foto in Volendam die de kaft siert) naar plekken waar vrijwel niemand van gehoord heeft (Little Ghana in de Amsterdamse Bijlmer). Tom en zijn team, ontdekken, ervaren en vertellen.

heide

Reizen Waes Nederland praktisch:

Tom Waes’ frisse blik op Nederland in een leuk en toegankelijk alternatief voor een klassieke reisgids. De belg en zijn team zijn overal voor in en schuwen geen enkel avontuur. Maken zich oude tradities eigen en staan bij tijd en wijle oprecht met open mond te kijken wat die ‘gekke Hollanders’ bu weer bedacht hebben. Klompen bijvoorbeeld, die bij nader inzien, heerlijk blijken te zitten. Lang verhaal kort, wie zijn eigen land – of buurland – eens vanuit een andere oogpunt wil bekijken, wordt met dit boek overladen met tips en ideeën.

Titel: Reizen Waes Nederland – Op ontdekking met Tom Waes, een onvergetelijke reis op Nederlandse bodem
Omvang: 168 pagina’s
ISBN: 9789022338643
Prijs: € 23,50
Verkrijgbaar: te bestellen via de site van de uitgeverij of in je boekhandel

Reizen Waes Nederlandyellow pages

Win een gratis exemplaar

Benieuwd naar de verhalen en avonturen van Tom? Goed nieuws, we geven een gratis exemplaar weg. Hoe doe je mee? Zo!

  • Ten eerste zou het erg tof zijn als je het Instagram account van OmniTraveler wil volgen
  • Om kans te maken op dit toffe boek vernemen we graag wat jij buitenlandse toeristen aan zou raden in Nederland te bezoeken
  • Meedoen kan tot woensdag 8 juni 2022. De winnaar ontvangt per e-mail bericht

Holland

Lees ook:

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather