Reizen Waes Vlaanderen, wie had dat nu ooit gedacht. Dat de man achter Tomtesterom, en vele seizoen Reizen Waes op talloze intercontinentale bestemmingen, ook dicht bij huis op avontuur zou gaan. Ik niet, jij waarschijnlijk ook niet en in de laatste plaats Tom zelf ook niet. Wegens COVID-19 vielen alle buitenlandse reizen voor de sympathieke Belgische televisiemaker in het water en besloot hij met zijn crew in Vlaanderen op pad te gaan. En of dat goed uitpakte.

Televisieserie en een boek

Terwijl de 6-delige televisiereeks nog loopt op Een en de VPRO lanceert meneer Waes zijn nieuwe boek. Hierin vind je alle toffe plekken en interessante ontmoetingen terug die het team in de zomer van 2020 bezocht. En meer. Want het boek voegt her en der ook wat tips toe, die niet op televisie te zien zijn geweest.

Reizen Waes Vlaanderen: West-Vlaanderen

Waes’ reis vangt aan in West-Vlaanderen en neemt je onder andere mee de lucht in (stoeltjeslift), rijdt mee in een zelfgemaakte tank (ECHT!), vaart met een oude schipper over de reien in charmant Brugge en duikt in Oostende naar oude wrakken. Wat een goed begin van zijn reis door Vlaanderen.

Boek Reizen Waes schipper reien rondvaartboot Brugge

Lees meer over West-Vlaanderen:

Oost-Vlaanderen

In Oost-Vlaanderen brengt de presentator onder andere de nacht door in spookstad Doel, verbaasd zich bij de aanblik van de grootste sigaar ter wereld in Sint Niklaas en waagt zich aan een maaltijd bestaande uit muskusrat.

België Oost-Vlaanderen

Lees meer over Oost-Vlaanderen:

Reizen Waes Vlaanderen: Antwerpen

Antwerpen, Waes’ eigen stad en provincie, hij is er echter niet geboren en getogen en mag zichzelf daarom geen echte Sinjoor noemen. Hij pikt er een op uit het bejaardencentrum en fiets met hem door ‘t Stad. Daarnaast gaat hij ondere andere op bezoek in de Joodse gemeenschap en haalt jeugdherinneringen op, op de camping waar hij als kleine Tom de zomers doorbracht.

België Oost-Vlaanderen

Lees meer over Antwerpen:

Limburg

In Limburg staat team Waes weer heel andere avonturen te wachten. Met verschillende nationaliteiten de voormalige mijnen rondom Genk bezoeken, een kijkje op de Chausse d’Amour en meerijden met ogenschijnlijk ruige motorrijders zijn slechts een paar voorbeelden van wat men in deze Belgische provincie beleefde.

Reizen Waes Vlaanderen Genk

Lees meer over Limburg:

Reizen Waes Vlaanderen: Vlaams-Brabant

Lourdesgrotten, cowboys & indianen en een beginnerscursus aquarelleren staan onder andere op het programma in de een na laatste provincie die Waes en zijn team bezoeken. Net als in alle andere provincies gaat hij ook hier weer op stap met een BV (Bekende Vlaming), die met veel liefde en enthousiasme optreedt als ware ambassadeur van de streek.

Vlaams-Brabant Belgie

Lees meer over Vlaams-Brabant:

Brussel

Last but nog least, het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Wist je dat ergens op het Centraal Station van Brussel een Koninklijk Salon schuil gaat? Je je in Afrika waant in Matonge en je perfect kunt kajakken in de Kanaalzone van de Belgische hoofdstad? Tom zocht deze plekken – en meer – voor je uit. Je gaat de Europese hoofdstad vast ineens met heel andere ogen bekijken.

Brussel Centraal Belgie

Lees meer over Brussel:

Bonus:

Achterin het boek – op de zogeheten yellow pages – tref je per provincie nog eens tien tips. Varierend van fijne overnachtigsplekken tot goede restaurants en toffe dingen om te gaan ondernemen.

Reizen Waes Vlaanderen praktisch:

Het boek is vlot geschreven en de tekst is aangevuld met talloze prachtige foto’s. Zoals gezegd volgt het boek grotendeels de bezoeken van Tom uit de televisiereeks, maar op sommige plekken tref je ook materiaal dat de uitzending niet gehaald heeft. Voor wie alle afleveringen gezien heeft (of herbekijkt) niet heel veel nieuws onder de zon, maar het dat neemt niet weg dat het een heel fijn boek is om door heen te bladeren en jezelf lekker te maken op een tripje naar onze Zuiderburen. Zeker als je Vlaanderen eens op een andere wijze wil bekijken. Niks mis met de Grote Markt in Brussel of het Steen in Antwerpen, maar er zijn zoveel meer leuke plekken te ontdekken. Tom wijst je daarin de weg.

Als Belgiëfan zijnde, is OmniTraveler enthousiast en iedereen die graag dichtbij op reis wil, maar net een beetje anders, zal dat ook zijn.

Titel: Reizen Waes Vlaanderen
Auteur: Tom Waes & Sophie Allegaert
Omvang: 192 pagina’s
Uitgever:  Manteau/Standaard Uitgeverij
EAN 9789022337363
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: in je boekwinkel of via Bol.com

achterflap boek Reizen Waes Vlaanderen Belgie

Meer leesvoer over België: