Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Foodie Tour Kuala Lumpur – alle lekkerbekken verzamelen!

Foodie Tour Kuala Lumpur bord eten

Reizen en spijzen, een gouden combinatie. Een Foodie Tour Kuala Lumpur is dan ook zeker geen gek idee.

Foodie Tour Kuala Lumpur

Foodie Tour Kuala Lumpur

De Foodie Tour door de hoofdstad van Maleisië is een initiatief van MikeBikes. Een Nederlandse organisatie die ter plaatse toffe tours organiseert. Omdat eten een belangrijk onderdeel uitmaakt van de dagelijkse cultuur in het land, kon een fietstocht voor lekkerbekken  vanzelfsprekend niet uitblijven. Sinds begin juni (2019) prijkt deze excursie tussen de andere fietstochten op de site van MikeBikes en de deelnemers zijn er weg van!

➡️ Lees ook: MikeBikes: Limburgse pioniers in Kuala Lumpur

Trappen maar

Tijdens een 4-uur durende fietstocht wordt er in verschillende wijken van Kuala Lumpur aangelegd en – niet te vergeten – geproefd van lokale gerechten. Gedurende de culinaire ontdekkingsreis proef je van Indiase, Chinese en Maleisische gerechten. Selamat Makan.

Oranje Fiets Wereldstadgidsen Kuala Lumpur

Kuala Lumpur zien en proeven

De fietstocht neemt je kris kras mee door KL. Je legt aan in Bukit Bintang, is het toeristische centrum van de stad. Een plek waar gigantische shopping malls en street food hand in hand gaan. Imbi (Plaza), een wir war aan kleine gangetjes met kleine winkeltjes is niet bepaald oogstrelend, maar voor iedereen die van goedkoop shoppen houdt, een walhalla.

Het oudste busstation van de stad, Pudu Sentral, en de gelijknamige gevangenis zijn voor deze tour totaal niet belangrijk. Pasar Besar Pudu is een van de grootste versmarkten in Kuala Lumpur, en zeker een stop waard.

Goedkope T-shirts en souveniers, daarvoor trek je naar Chinatown. En voor het lekkere eten natuurlijk. Tenslotte stap je af in Kampong Bahru, dé plek in de stad om kennis te maken met Maleisisch eten,

Foodie Tour Kuala Lumpur Praktisch:

De Foodie Tour Kuala Lumpur wordt georganiseerd door MikeBikes. Een paar zaken om even rekening mee te houden:

 • Je bezoekt Indiase, Chinese en Maleisische restaurantjes
 • Deze tour is licht hellend
 • Alleen voor gasten vanaf 13 jaar (volwassenen)
 • Deelnemen kan op maandag, woensdag en vrijdag
 • De tour start 17.30 uur en eindigt rond 21.30 uur
 • Zorg dat je 15-30 minuten van tevoren aanwezig bent
 • Reserveren is aanbevolen!

Actie: Fiets mee, voor nop!

Heb je al interesse/trek gekregen in deze food tour? Dat snap ik. in samenwerking met MikeBikes organiseert OmniTraveler een leuke winactie.

 • Laat in een bericht hieronder waarom je graag deze foodie fietstour wint. Hoe origineler, hoe beter 😉
 • De winnaar krijgt een gratis foodie tour, een eventuele meerijder krijgt een fijne korting op de oorspronkelijke prijs
 • Meedoen kan tot 20 juli 2019 – de winnaar wordt per mail op de hoogte gesteld. Over deze actie/de uitslag kan niet gecorrespondeerd worden
 • Je prijs verzilveren kan tot 31 december 2019

Foodie Tour Kuala Lumpur MIkeBikes Maleisië Wereldstadgidsen

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

18 reacties

 1. Eind september ga ik met een vriendinnetje naar Maleisië. Ons motto is ‘first we eat, then we do everything else.’ Hoe leuk zou het zijn als we onze rondreis in Maleisië dan af kunnen trappen (haha, trappen op de fiets) met een fietstour vol met eten in KL!!!

  1. Hi Brenda, wat een goed motto! Je naam gaat in de spreekwoordelijke hoge hoed en wie weet ben jij straks wel de winnaar.

   1. Hallo! Mijn naam is Vere en ik zit vanaf begin februari in Maleisië voor een semester abroud. Helaas hebben wij maar 3 weken les gehad en is er nu een lockdown. Ikzelf ben hier nog steeds maar her grootste deel van de internationale studenten en mijn huisgenoten zijn teruggegaan naar huis thuis land. Dit is heel jammer maar toch vermaken we ons hier in de lock-down. Het feit dat onze buitenland ervaring erg is aangetast door COVID-19 is erg jammer dus, het zou heel leuk zijn als we na de lock-down toch nog deze tour zouden kunnen doen!

    1. Hi Vere, neem voor actuele data en prijzen even contact op met Mikebikes. Alvast veel plezier toegewenst (en hopelijk is de lockdown snel voorbij)

 2. Super leuke winactie! Ik ga met mijn vriend samen naar Maleisië in augustus. Voor als allebei de eerste keer in Azië en dus in de Aziatische keuken! Erg leuk om de vakantie zo te beginnen. Daarnaast is m’n vriend meer dan 2 meter lang, dus er gaan grote hoeveelheden eten in zijn buik 😉 (dat wordt nog wat met de Aziatische beddenmaten etc. )

  1. Hey Sophie, bedankt voor je berichtje. Wat leuk dat je Maleisie hebt gekozen als eerste Aziatische bestemming. En wie weet begin je die ook nog eens extra smakelijk met deze foodie tour

 3. In augustus gaan we naar Maleisië om daar de cultuur te snuiven (en het eten:))!
  Omdat we na al die hapjes wel wat beweging nodig hebben is dit de perfecte combi.
  Wij gaan trappen, euh.. Duimen bedoel ik ;)!!

  1. Hi Fleur, wat een heerlijk enthousiaste reactie! Ik duim met jullie mee. Succes en een fijne reis toegewenst

 4. Mijn beste vriendinnetje en ik werken samen hard in een restaurant om zometeen 3 weken te gaan genieten van onze vakantie in Maleisië. Van lekker eten houden we zeker weten allebei! Wie weet zouden wij weer super goede inspiratie op kunnen doen tijdens deze tour!

 5. Na onze rondreis door Thailand zijn we zooooo benieuwd of Maleisië ook van die verrukkelijke gerechten te bieden heeft. Daarom willen we tijdens onze reis, die al op 12 juli start, zoveel mogelijk genieten van de lokale gerechten. Wat is een mooiere gelegenheid om dit tijdens de FoodTour van MikeBikes te mogen ontdekken? “Food for the body is not enough. There must be food for the soul! So, bring it on! 🙂

  1. Hallo Inge, ik kan het niet meer dan eens zijn met je afsluitende quote! Happy (én tasty) travels!

 6. Wat leuk dit! In Colombia was een van onze leukste activiteiten een food tour, in Thailand genoten we van het fietsen. Hoe leuk als mijn vriend en ik in Kuala Lumpur beiden kunnen combineren!

  1. Hi Anne, mooie reizen hebben jullie al gemaakt. Wie weet stappen jullie straks in KL op de pedalen….

 7. Wat heb je nog meer nodig om je 28e verjaardag te vieren dan.. de leukste man, lekker weer, een top hotel en een prachtige omgeving zoals Kuala Lumpur? De foodie-tour! Als kers op de taart om mijn verjaardag in Kuala Lumpur compleet te maken. Samen de stad ontdekken en genieten van de proeverij!

 8. Na ons veel te dure nachtje in Singapore in het Marina Bay,
  gaan wij in Maleisië graag met deze fantastische MikeBike tour mee!
  Lekker fietsen met de wind door onze haren,
  en onderweg heerlijke gerechtjes vergaren!
  We zijn het er over eens dat dit nog mist,
  op onze what-to-do-in-KL-list!
  Hopelijk mogen we meefietse(n),
  groetjes Miranda & Wytse!

  1. Beste Miranda & Wytse, aan jullie creativiteit zal het in ieder geval niet liggen 😉 Veel plezier in Singapore en KL!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *