Zoek
Sluit dit zoekvak.

Hard Rock Spa: Pamperen op Penang

Een spa in het Hard Rock Hotel Penang. Dat intrigeert! Ik sluit er mijn rondreis in Maleisië af om nog even helemaal tot rust te komen! Rust in een Hard Rock Spa? Hoe werkt dat? De Hard Rock Spa staat begin 2014 bovenaan op de lijst Top Picks Penang Spas van het Time Out Magazine. In voorgaande jaren won de spa ook al verschillende awards (o.a. van het glossy magazine Harper’s Bazaar) en het heeft inmiddels een vijf sterren certificering. Het zal dus wel goed zitten met die rust. Ik kon geen betere reden bedenken om juist hier mijn rondreis af te sluiten. Even bijkomen…

Penang Hard Rock Hotel Wellness Spa

Penang – Hard Rock Spa met stilte tuin

Na drie weken rondreizen, breng ik mijn laatste vakantiedagen in Maleisië door op Penang. In het Hard Rock hotel aan het strand van Batu Ferringhi om precies te zijn. Een hotel voor ieder wat wils. Voor gezinnen met kinderen is er volop vertier in en rond het zwembad, compleet met glijbanen. Wil je meer rust, dan begeef je je naar een rustig plekje in een hangmat in de tuin of huur je een eigen cabana met uitzicht op zee. Dineren doe je met je voeten in zand terwijl de zon ondergaat of onder het genot van een live band in het aangrenzende Hard Rock Café.

De rust van een privétuin

Op een zwoele ochtend in Penang meld ik me bij de receptie van de Rock Spa. De dienstdoende medewerkster legt me de procedure uit en neemt me mee de tuin van het resort in. Langs een pad met heerlijk geurende bloemen word ik naar een teak houten deur geleid. Wanneer zich deze voor me opent, weet ik niet wat ik zie. Een privétuin staat volledig tot mijn beschikking. Op een houten vlonder staan twee massagetafels en in de tuin bevindt zich een bad – voor de gelegenheid gevuld met schuim en bloemen – en een buitendouche. Discreet wordt ik even alleen gelaten, terwijl ik mijn badkleding verruil voor wegwerp ondergoed en een katoenen sarong. “Are you decent?” klinkt het vanuit de tuin. Wanneer ik me op de massagetafel heb geïnstalleerd kan mijn Hard Rock Massage beginnen.

Penang Hard Rock Hotel Wellness Spa

Hard Rock Spa massage

“Je werkt zeker veel met de computer?” vraagt Novi, mijn masseuse me. Zonder mijn antwoord af te wachten voegt ze er aan toe “je rechterschouder zit helemaal vast, veel muis klikken per dag, niet waar?” Ik onderdruk een kreun, wanneer ze extra kracht lijkt ze zetten op het zojuist besproken lichaamsdeel. “Als ik straks met je klaar ben, voel je je als herboren en ben je klaar voor een nieuwe rockin’ day in ons hotel,” verzekert Novi me. De massage is een combinatie van diverse technieken vanuit verschillende windstreken, inclusief een heerlijke oor-reflexologie. Deze methode laat mijn bloed beter door mijn aderen pompen, verschoont me van onzuiverheden en zorgt voor een (nog) beter humeur, als ik de brochure moet geloven.

Penang Hard Rock Spa

Ritme stokjes

“Onhandelbare spieren, daar heb ik zo mijn methodes voor,” gaat Novi verder. Zogenaamde rythm sticks – gebundelde dunne bamboe takjes van verschillende grootten, ‘trommelen’ de knopen die in mijn lijf zitten los en zorgen ervoor dat opgebouwde stress in mijn spieren, mijn lichaam verlaat. Het klinkt wellicht wat spartaans, maar het is een heerlijk gevoel en ik voel daadwerkelijk verlichting in mijn nek, schouder en bovenarm. Deze stokjes, die de traditionele werking van een massage hebben, gecombineerd met behaaglijke warme olie zijn echt verrukkelijk. “Veel hotelgasten waarderen deze behandeling, nadat ze een nacht flink doorgehaald hebben in ons Hard Rock Café,” lacht de vriendelijke Maleise.

Vanuit de Cd-speler klinken rustgevende klanken en op de achtergrond hoor ik de zee rustig ruisen. Een geluid dat perfect aansluit op het volgende onderdeel op het programma, de Lomi Lomi massage. De heerlijke golvende massage met de onderarmen eindigt met een zachte tik tegen de Gong, die zingend het einde van de behandeling aangeeft. Normaliter neemt het geluid van gong de laatste negatieve energie blokkades weg en zorgt op die manier voor harmonie tussen lichaam en geest. Maar om eerlijk te zijn: voor mij was dit een stoorzender in de rust die zich om mij heen had opgebouwd. Aan mijn lijf merk ik dat ik zelfs een tikje verkrampt raak door de schrik die ik ervaar wanneer de gong vlak naast mijn oor klinkt.

Hard Rock Spa Hot Stones

Het laatste onderdeel kan mij weer helemaal bekoren. De hot stone sessie. “Met de hitte van de aarde en mijn aanrakingen verzeker ik je dat je van dit ritueel gaat zweven.” Met warm vulkanisch gesteente en haar vaardige handen, glijdt ze in lange halen over mijn lijf en ledematen. Nadat alle onderdelen van mijn lichaam zijn behandeld worden de stenen strategisch op mijn energiebanen gelegd. “Hallo hemel,” denk ik bij mezelf. In één woord zalig! Een uur later daal ik langzaam uit mijn roes terug op aarde en kleed me loom aan. Bij de receptie staan de lounge stoelen al gereed. Een van de dames van de Rock Spa serveert me een potje gemberthee. Een fijne afsluiter van een heerlijk momentje voor mezelf.

Hard Rock Spa penang-hard-rock-hotel-wellness-spa-3 Wellness Penang

Kinderen welkom in de Hard Rock Spa

De Hard Rock Spa is dagelijks geopend van 09.00 – 21.00 uur geopend. Reserveren is noodzakelijk. Naast massages is er ook een mogelijkheid tot manicure, pedicure, gezichtsbehandelingen. Ook kinderen zijn welkom, ze krijgen een eigen begeleidster toegewezen. Zij kunnen onder andere kiezen uit een facial van aardbeien of hun teentjes omtoveren tot twinkle toes. De Rock Spa vind je behalve in Maleisië ook in de Hard Rock Hotels in: Bali, Biloxi, Cancun, Hollywood, Las Vegas, Macau, Panama, Pattaya, Punta Cana, San Diego, Tampa en Vallarta. Meer info, lees je hier na.

Dit artikel verscheen eerder op WellnessTraveling.nl een website over spa en wellness wereldwijd met reviews, tips, recensies, reizen en vakanties. De uitgever/hoofdredacteur besloot per 1 januari 2017 de site op te heffen.

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *