Search
Close this search box.

Road trip Malaysia | Zelf rijden in Maleisie, een aanrader

Road trip Malaysia, een aanrader!

Een Road trip Malaysia stond niet direct op mijn lijstje. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik niet direct voor ogen had om Maleisië per auto te gaan ontdekken. Nee, het zal hem meer in de plaatsen die ik wilde bezoeken, waarbij openbaar vervoer niet de meest praktische oplossing was. Dus stappen we (ik, mijn vriend en ons kleine meid – toen 3 jaar) in de huurauto. Gas geven en genieten maar!

Start in Singapore

Alvorens in de auto te stappen, eerst een paar dagen Singapore. Ik hou van de deze stad. Inmiddels ben ik er al een aantal keren geweest, maar ik weet zeker dat ik hier nog vele malen terug zal keren. Vanuit Novotel Singapore Clarke Quay (kijk voor mijn persoonlijke review hier) verken en (her)ontdek ik de stad in al haar kleuren en geuren.

Road trip Malaysia Singapore fietstaxiSingapore Indiase tempelSingapore RafflesMarina Bay Sands Singapore

Johor Bahru, start van onze road trip Malaysia

Per taxi, bus, taxi de grens over tussen Singapore en Maleisië. In Johor Bahru kan de huurauto opgehaald worden. Klein detail, het verhuurkantoor is eerder die week verhuisd. Hiervan zijn wij, noch de lokale taxichauffeur op de hoogte, wat onnodig rondjes rijden door de stad veroorzaakt….
De eerste stop ligt slechts een aantal kilometer van de pick-up plek vandaan, LEGOLAND.

Legoland Maleisie

Aan het einde van de middag, start de road trip Malaysia dan toch echt. Op naar Mersing. Mensen die naar Tioman zijn geweest, kennen deze plaats waarschijnlijk wel, dit is de plaats waar de ferry naar het eiland vertrekt. Het is al donker als we Riverside Budget Hotel aankomen. Een kamer met 2 x 2-persoonsbed voor omgerekend € 15,-. Trusten!

De Road trip Malaysia gaat van Mersing naar Cherating

Na een ontbijt bij de, onder het hotel gelegen, 7-Eleven, tuffen we verder naar . Even overwoog ik om in het Club Med resort te overnachten, maar uiteindelijk viel de keuze op een wat budget-vriendelijker hotel, het Legend Resort. Hier zijn we, op een Scandinavisch-Nederlands gezin na, de enige gasten. Kom vast door het feit dat we tijdens Ramadan het land bezoeken. De stranden aan de Oostkust zijn breed, ongerept in tijdens mijn bezoek vooral heel erg leeg. Heerlijk!

Road trip Malaysia kaart bekijkenCherating Maleisië

Op naar Tasik Kenyir

Wat een prachtige omgeving! Tasik Kenyir, ook wel Kenyir Lake, is het grootste, kunstmatig aangelegde meer in ZuidOost-Azië, gelegen in de uitlopers van het Taman Negara, het grootste en oudste regenwoud van Maleisië. Een bungalow op het Keyir Lake resort is mijn tijdelijke verblijf. Een tocht met een boot over het meer mag vanzelfsprekend niet ontbreken.

Tasik Kenyir Road Trip MalaysiaTasik Kenyir Lake

Cameron Highlands

Hoewel de Cameron Highlands letterlijk het hoogste punt vormt van deze reis, was het voor mij persoonlijk geen hoogtepunt. De kamer in het geboekte Heritage Hotel, valt tegen. Tot nu toe zag ik tijdens deze road trip Malaysia nauwelijks andere reizigers, terwijl ik er hier haast over struikel. Even omschakelen. Het hebben van een eigen auto is in deze omgeving perfect, de theeplantages, waar deze streek om bekend staat, kunnen gemakkelijk zo lang of kort bezocht worden op het tijdstip dat ik dat wil.

Cameron Highlands Road trip Malaysia

Vakantie!

Reizen is hard werken. Het laatste traject met de huurauto zijn de vele kilometers tussen Cameron Highlands en Penang, waar we een paar dagen heerlijk gaan relaxen in het Hard Rock Hotel Penang in Batu Ferringhi. Naast lekker eten, zwemmen, ’s avonds met je voeten in het zand dineren en cocktails drinken, maakte een behandeling in de Rock Spa (lees hier hoe relaxed dat was) het ultieme vakantiegevoel echt af.

Ik lag trouwens niet alleen maar op mijn luie reet, ik ging ook een dagje leuke streetart kijken in Georgetown.

Hard Rock Hotel Penang Batu Ferringi Maleisië

Last stop, Kuala Lumpur

Op Penang verruil ik de auto voor de lokale bus. Een bus die er uuuuuuren over doet om in de hoofdstad Kuala Lumpur aan te komen. Ook deze stad bezocht ik meer dan eens, het blijft fijn om er te zijn. Het is het einde van de Ramadan, KL loopt over van de locals die in de hoofdstad het einde van de vastentijd komen vieren. Mijn uitvalsbasis is dit keer Novotel Kuala Lumpur City Centre (voor mijn review over dit hotel, lees je hier meer) op een steenworp afstand van de PETRONAS Twin Towers. Een laatste taxirit brengt me van het hotel naar de luchthaven. Bye road trip Malaysia, you’ve been a bliss!

Kuala Lumpur Maleisië

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

6 reacties

 1. Mooie reis! Ben er zelf nog niet geweest, maar denk dat het een land bij uitstek is zelf te rijden. Behalve af en toe een trein in China gebruik ik nooit openbaar vervoer. Georganiseerde tour ook niet. Regel meestal een auto eventueel met chauffeur als je zelf niet kan/wil rijden. Of ik vlieg en pak lokaal een auto. Bus kost mij te veel tijd.

  1. Thanks Chris. Eigenlijk reis ik, normaliter, bijna alleen maar met het openbaar vervoer als ik op reis ben. Do as the locals do, zeg maar. Ik ben altijd een tikje ‘bang’ om een chauffeur te boeken. Denk dan altijd, stel dat het niet klikt met zo iemand, dan zit je er toch maar mooi de hele reis aan vast……

 2. Hoi Eva,
  Wat een leuk verslag. Wij gaan binnenkort voor het eerst met de kleine naar Maleisie. We zijn erg benieuwd hoe dat gaat bevallen, na het land al die jaren zonder kinderen gezien te hebben. Leuk om te lezen en om in de stemming te raken. Wij doen het simpel; KL, Penang en langkawi :).

 3. Hoi, Jullie waren met peuter en huurauto in Maleisie? Hoe is dat? Zijn de wegen goed enzo? Gisteren boeken over Maleisië uit de bieb gehaald.

  1. Beste Karlien, de wegen in Maleisië zijn prima. Hou er wel rekening mee dat ze “aan de verkeerde kant” (links dus) van de weg rijden en tolwegen dienen contant (liefst gepast in klein geld) betaald te worden. Twee dingen die ons even een kleine uitdaging opleverde…
   Heb je al een idee, welke delen van Maleisië je zou willen bezoeken? Veel voorpret gewenst!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *