Road trip Malaysia

Road trip Malaysia

Road trip Malaysia

Een Road trip Malaysia stond niet direct op mijn lijstje. Daarmee bedoel ik te zeggen dat ik niet direct voor ogen had om Maleisië per auto te gaan ontdekken – ik heb zelf niet eens een rijbewijs -. Nee, het zal hem meer in de plaatsen die ik wilde bezoeken, waarbij openbaar vervoer nu niet echt de meest praktische oplossing was. Gelukkig heeft vriendlief sinds jaar en dag zijn roze papiertje/plastic kaartje en hij vindt autorijden in den vreemde geen probleem. Bijkomend voordeel, onze kleine meid (toen 3 jaar) kan uren uit raam turen zonder zich te vervelen.

Start in Singapore

Chinatown Singapore

Chinatown Singapore

Little India Singapore

Little India Singapore

Gardens at the bay Singapore

Onze kleine meid vermaakt zich opperbest @ Gardens at the bay Singapore

Alvorens in de auto te stappen, eerst een paar dagen Singapore. Ik hou van de deze stad. Inmiddels ben ik er al een aantal keren geweest, maar ik weet zeker dat ik hier nog vele malen terug zal keren. Vanuit Novotel Singapore Clarke Quay (kijk voor mijn persoonlijke review hier) verken en (her)ontdek ik de stad in al haar kleuren en geuren.

Johor Bahru, start van onze road trip Malaysia

road trip Malaysia

Klaar voor de road trip Malaysia!

Per taxi, bus, taxi de grens over tussen Singapore en Maleisië. In Johor Bahru kan de huurauto opgehaald worden. Klein detail, het verhuurkantoor is eerder die week verhuisd. Hiervan zijn wij, noch de lokale taxichauffeur op de hoogte, wat onnodig rondjes rijden door de stad veroorzaakt….
De eerste stop ligt slechts een aantal kilometer van de pick-up plek vandaan, LEGOLAND.

Legoland Johor Bahru

Legoland Johor Bahru

Aan het einde van de middag, start de road trip Malaysia dan toch echt. Op naar Mersing. Mensen die naar Tioman zijn geweest, kennen deze plaats waarschijnlijk wel, dit is de plaats waar de ferry naar het eiland vertrekt. Het is al donker als we Riverside Budget Hotel aankomen. Een kamer met 2 x 2-persoonsbed voor omgerekend € 15,-. Trusten!

Van Mersing naar Cherating

Na een ontbijt bij de, onder het hotel gelegen, 7-Eleven, tuffen we verder naar . Even overwoog ik om in het Club Med resort te overnachten, maar uiteindelijk viel de keuze op een wat budget-vriendelijker hotel, het Legend Resort. Hier zijn we op een Scandinavisch-Nederlands gezin na, de enige gasten. Kom vast door het feit dat we tijdens Ramadan het land bezoeken. De stranden aan de Oostkust zijn breed, ongerept in tijdens mijn bezoek vooral heel erg leeg. Heerlijk!

Cherating Beach

Cherating Beach

Op naar Tasik Kenyir

Wat een prachtige omgeving! Tasik Kenyir, ook wel Kenyir Lake, is het grootste, kunstmatig aangelegde meer in ZuidOost-Azië, gelegen in de uitlopers van het Taman Negara, het grootste en oudste regenwoud van Maleisië. Een bungalow op het Keyir Lake resort is mijn tijdelijke verblijf. Een tocht met een boot over het meer mag vanzelfsprekend niet ontbreken.

Vlakbij het resort ligt het – in mei 2014 geopende – Kenyir Elephant Village. Een sanctuary met Thaise mahouts om de Maleise olifanten te beschermen tegen uitsterven en illegale handel.

Tasik Kenyir

Tasik Kenyir

Hoogtepunt Cameron Highlands?

Hoewel de Cameron Highlands letterlijk het hoogste punt vormt van deze reis, was het voor mij persoonlijk geen hoogtepunt. De kamer in het geboekte Heritage Hotel, valt tegen. Tot nu toe zag ik tijdens deze road trip Malaysia nauwelijks andere reizigers, terwijl ik er hier haast over struikel. Even omschakelen. Het hebben van een eigen auto is in deze omgeving perfect, de theeplantages, waar deze streek om bekend staat, kunnen gemakkelijk zo lang of kort bezocht worden op het tijdstip dat ik dat wil.

Cameron Highlands Maleisië

Cameron Highlands

Vakantie!

Reizen is hard werken. Het laatste traject met de huurauto zijn de vele kilometers tussen Cameron Highlands en Penang, waar we een paar dagen heerlijk gaan relaxen in het Hard Rock Hotel Penang in Batu Ferringhi. Naast lekker eten, zwemmen, ’s avonds met je voeten in het zand dineren en cocktails drinken, maakte een behandeling in de Rock Spa (lees hier hoe relaxed dat was) het ultieme vakantiegevoel echt af.
Ik lag trouwens niet alleen maar op mijn luie reet, ik ging ook een dagje leuke streetart kijken in Georgetown.

Hard Rock Hotel Penang

Hard Rock Hotel Penang

Last stop, Kuala Lumpur

Op Penang verruil ik de auto voor de lokale bus. Een bus die er uuuuuuren over doet om in de hoofdstad Kuala Lumpur aan te komen. Ook deze stad bezocht ik meer dan eens, het blijft fijn om er te zijn. Het is het einde van de Ramadan, KL loopt over van de locals die in de hoofdstad het einde van de vastentijd komen vieren. Mijn uitvalsbasis is dit keer Novotel Kuala Lumpur City Centre (voor mijn review over dit hotel, lees je hier meer) op een steenworp afstand van de PETRONAS Twin Towers. Een laatste taxirit brengt me van het hotel naar de luchthaven. Bye road trip Malaysia, you’ve been a bliss!

Petronas Towers Kuala Lumpur

Petronas Towers Kuala Lumpur

Waar geef jij de voorkeur aan als je reist? Een georganiseerde tour, reizen met openbaar vervoer of een road trip?

Lees ook:

Reizen tijdens Ramadan, doen of niet?

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather