Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste plekken op Sabah | Reis mee naar betoverend Borneo

De mooiste plekken op Sabah apen maleisie

De mooiste plekken op Sabah

De mooiste plekken op Sabah zijn allemaal natuur gerelateerd. Van hoge pieken tot afgelegen eilanden.

Voor meer informatie over Sabah en actuele informatie omtrent openingstijden/seizoenen van attracties, check de website van Sabah Tourism Board

Kinabalu-park

Het Kinabalu-park is Werelderfgoed en beslaat een gebied is ongeveer 75.370 hectare. Om je een idee te geven hoe groot dat is, dat is groter dan heel Singapore. In dit unieke park tref je twee bergtoppen; Mount Kinabalu (de hoogste bergtop in Maleisië) en Mount Tambayukon.

Zeker doen:

  • Beklim Mount Kinabalu
  • Brent een bezoek aan de Botanische Tuin
  • Wandelen over de natuurpaden
  • Maak een klettersteig

Mount Kinabalu Maleisie Borneo

De mooiste plekken op Sabah: Tunku Abdul Rahman Marine Park

Het Marine Park is een cluster van eilanden; Gaya, Sapi, Manukan, Mamutik en Sulug. Behalve Sulug, de andere vier eilanden zijn gemakkelijk bereikbaar en commercieel klaar voor bezoekers. Eiland hopping tours kunnen ter plekke geboekt worden bij de Jesselton Point-steigerterminal of
Sutera Harbor-steiger.

Voor duikactiviteiten, het is raadzaam om vooraf te reserveren met een duikoperator.

De mooiste plekken op Sabah Tunku Abdul Rahman Marine Park Maleisie

De mooiste plekken op Sabah: Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre

Dit gerenommeerde revalidatiecentrum voor geredde verweesde orang-oetans in Sepilok, ongeveer 40 minuten weg van de stad Sandakan, biedt een
natuurlijk leefgebied van de orang-oetans. Net als een mensenbaby, moeten jonge wees orang-oetan (die normaal gesproken 5-6 jaar bij zijn moeder wonen) leren hoe is om te leven in het wild. ,

Als bezoeker heb je kans om deze bijzondere apen te spotten (geen garantie) tijdens de voedertijden die om 10:00 uur en 15.00 uur zijn.

Omdat veel ziekten bij de mens invloed hebben Orang-oetans, bezoekers worden verzocht dit niet te doen. Raak ze aan – ook al is de verleiding groot wanneer een jonge orang-oetan je pad kruist in het centrum.
Wist je dat: Het Sepilok orang-oetan rehabilitatie Center ’s werelds eerste en oudste opvangcentrum voor orang-oetans is (opgericht in 1964)?

📍 Sepilok Orang Utan Rehabilitation Centre, W.D.T. 200, Sabah Wildlife Department, Jalan Sepilok, Sepilok, 90000 Sandakan, Sabah, Maleisië

Orang Utan Maleisie Borneo Sabah

Maliau Basin

Maliau Basin is Sabah’s meest afgelegen en ongerepte regio, volledig omsloten door rotsen. Ideaal voor jungletrekking, een geweldig plek om vogels te spotten, maar de meeste bezoekers komen voor de spectaculaire Maliau-watervallen met 7 niveaus.

Turtle Islands National Park

Turtle Islands National Park bestaat al sinds 1977 en beslaat in totaal drie eilanden. Het park is een veilige haven voor de met uitsterven bedreigde green- en hawksbill schildpadden. Het park geeft een beperkt aantal bezoekers de zeldzame kans om getuige te zijn van de ‘landingen’ van schildpadden. Op Selingan, het grootste eiland van het NP, herbergt naast een hoofdkwartier ook een schildpaddenkwekerij, eenvoudige accommodatie en andere basisvoorzieningen voor wie blijft overnachten.

Aangezien schildpadden meestal na zonsondergang ‘landen’, is een overnachting eigenlijk wel een must. Zodra de schildpadden aan land komen om  hun eieren te leggen, zal een ranger je daarop attenderen.
Tip: Voorkom stress bij deze bijzondere en kwetsbare dieren, schijn geen licht op hen en zet de flitser van je camera uit.

Schildpadden leggen het hele jaar door hun eieren, maar de beste tijd om daarheen te gaan is tussen juli en oktober wanneer de zee rustiger is.

Enthousiast geworden? (We kunnen uit eigen ervaring zeggen, dat dit echt een bijzondere beleving is) neem dan contact op met Crystal Ques in Sandakan om een tour te boeken (Op eigen gelegenheid de eilanden bezoeken is niet mogelijk)

De mooiste plekken op Sabah zeeschildpad Maleisie Turtle Island

De mooiste plekken op Sabah: Kinabatangan rivier

De Kinabatangan rivier is de plek in Sabah om de inheemse orang-oetan en de neusaap in het wild te spotten. Hou je ogen sowieso goed open, want dit is ook de plek om de neushoornvogel te zien en talloze andere apen (primaten).

Een tocht over de rivier bij zonsopgang of zonsondergang is de beste kans om de dieren in het wild te zien. Met een beetje geluk zie je zelfs de Aziatische olifant.

Optimaal van deze omgeving en het unieke ecosysteem genieten? Boek dan een verblijf in een homestay, en doe mee aan culturele activiteiten van je host.

De mooiste plekken op Sabah Kinabatangan rivier Borneo Maleisië

Maar er is meer

De lijst met de mooiste plekken op Sabah is nog lang niet compleet, daarom tippen we kort nog een paar andere pareltjes in dit deel van Maleisisch Borneo:

  • Danum Vallei: Ook hier viert de natuur hoogtij. Loop tussen de boomtoppen en geniet van de overweldigende jungle
  • Pula Tiga: Dit eiland werd gebruikt voor Survivor, bij ons is dit televisieprogramma beter bekend onder de naam Expeditie Robonson
  • Sipadan Island Park: Niet voor niets was Jaques Cousteau enthousiast over de onderwaterwereld rondom deze eilanden. Snorkel op en gaan

Sabah praktisch

De volgende zaken zijn goed om te weten voor je de mooiste plekken op Sabah gaat ontdekken:

Klimaat: Sabah heeft een tropisch klimaat wat er op neer komt dat het het hele jaar rond vochtig is. Verwacht ook dagelijks een bui, maar zeker ook meer dan genoeg zon. (blijven smeren dus).

Valuta: Net als in andere delen van Maleisië betaal je op Sabah met de Maleisische Ringgit. In de grotere plaatsen zijn pinautomaten te vinden, ga je wat meer remote zorg dan dat je vooraf genoeg contant geld bij je hebt. Creditcard worden eveneens geaccepteerd in de steden.

Tijdzone: UTC +8

Elektriciteit: 230V / 50Hz (een zogeheten Britse stekker – dus vergeet je wereldstekker niet in je bagage te stoppen)

Sabah Maleisie praktisch

Meer Maleisië

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *