Op Penang kun je je met gemak een paar dagen vermaken. Luieren aan het strand, een bezoek aan de temepl van Kek Lok Si. Ga echter sowieso Street Art Georgetown kijken. Een echte aanrader.

Street Art Georgetown

Het begon allemaal met een kleinschalig project ‘Mirrors George Town’ genaamd, tijdens het George Town Festival in 2012. Sindsdien , popt overal de street art op en genieten de kunstwerken over behoorlijk wat media aandacht. Mocht je zelf eens die kant op gaan, zeker weten dat deze – en/of vele anderen – ontdekt tijdens een wandeling door George Town op Penang.

➡️ Download hier de brochure voor een Street Art walk in Georgetown

street art georgetown penang

In 1867 werd er een kanonskogel afgevuurd tijdens rellen in Penang. Door de inslag ontstond er een groot gat, hetgeen de straatnaam Lebuh Cannon verklaard.

street art georgetown penang

In Lebuh Armenian vind je dit tafereel; een uitbeelding van de Tua Pek Kong Grand Float Procession. In het jaar van de Tijger (eerst volgende in 2022) wordt deze processie gehouden. Ongeluk wordt weggewassen om plaats te maken voor geluk en gezondheid.

Maar er is meer

Voor mijn bezoek aan Georgetown had ik al over de Street Art gehoord, maar ik wist alleen van de (3D) muurschilderingen, de cartoons van gevlochten ijzer waren mij onbekend. Ze beelden de geschiedenis van de Georgetown uit, bijvoorbeeld de plek waar de beroemde schoenenontwerper Jimmy Choo, ooit stage liep.

street art georgetown penang

‘Lion Dance’

street art georgetown penang

‘Cultural Girls’

street art georgetown penang

‘Kids on Bicycle’

street art georgetown penang

‘Skippy’

street art georgetown penang

Skippy is zelfs zo populair dat ze de mandjes van de (ver)huurfietsjes siert.

street art georgetown penang

‘Love me like your fortune cat’

street art georgetown penang

‘Children playing basketball’ en vriendlief ook….

Veel Aziaten huren een fietsje om de street art te bekijken, maar mijn inziens is het ook allemaal prima te voet af te leggen. Wij onderbraken onze stranddagen in Batu Ferringhi voor een middagje Street Art kijken in Georgetown. En ik kan je verzekeren, daar hadden we zeker geen spijt van.

Meer Maleisië:

Penang, Parel van de Oriënt
Hard Rock Spa: Pamperen op Penang
Maleisië reisplanner | Maleisië per regio

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather