Zoek
Sluit dit zoekvak.

Tune Hotels Maleisië | Ideaal voor budgetreizigers

Tune Hotels Maleisië

Tune Hotels, heb jij er al eens van gehoord? Het is de oplossing voor ieder budget reiziger, die toch van comfort houdt.

Tune Hotels, 5-star sleeping Experience at a 1-star Price

Hoe ik kennis maakte met Tune Hotels. Dat ging zo. Terwijl ik tijdens een vlucht Bangkok – Chiang Mai (maart 2009) door het inflight magazine van Air Asia blader, valt mijn oog op een nieuw hotel concept in Maleisië, Tune Hotels genaamd. Slapen alsof je je in een vijfsterren hotel want, terwijl je de prijs van een hostel betaalt. Dat klinkt interessant.

Lobby Kota Kinabalu

Van 5-sterren naar 1 ster

Fast forward naar juni 2009. Na een paar dagen in het chique Sheraton hotel te Kuala Lumpur, verruil ik  het Maleise schiereiland voor Borneo en ga zelf meemaken wat het concept Tune Hotels nu daadwerkelijk behelst.

Tune Hotels Kota Kinabalu

Vanaf de luchthaven/het centrum gezien, ligt het hotel aan de andere kant van de stad (of de taxichauffeur heeft een omweg genomen) in een shoppingmall.

De diensdoende receptionist is weinig enthousiast, maar wel beleefd. De receptie huist in een 7-eleven minimarket, of andersom. Om bij de kamer te geraken, ga ik door een (achter)deur en kom in een onoverzichtelijk trappenhuis. De wirwar aan betonnen treden houdt het midden tussen een verlaten kantoorpand en een gesticht.
De kamer is niet groot, maar van alle gemakken voorzien. Voor de basisprijs krijg je: het bed, verlichting en warm water en een toiletrol, de basis dus.

Voor deze overnachting boekte ik er nog gebruik van 12 uur airconditioning (te veel) en een handdoek (waar ook zeep, shampoo en badschuim bijzit) bij. Die extra’s dat is het verdienmodel van Tunes Hotels. Hoe meer je de kamer op een ‘echte’ hotelkamer wil laten lijken, hoe meer de prijs ook stijgt richting die van een ‘echte’ hotelkamer. De drie zaken waar de hotelketen mee adverteert kloppen voor onze kamer. De douche heeft een krachtige straal. Niet zoals je dikwijls in hostels hebt, zo’n teleurstellend dun pisstraaltje. De bedden liggen prima en het beddengoed is kraakhelder. Oh ja en er hangen inderdaad overal camera’s.

AIrco tegoed

De gordijnen daarentegen bedekken net niet het gehele raam. De vroege ochtendzon schijnt dan al vroeg in mijn gezicht. Ontbijt is niet inbegrepen, maar kan bij de convenience store en coffeecorner in de lobby gekocht worden. Nog een dingetje, er is ook geen kast, alleen wat haakjes op wat kleding aan te hangen.

Tune Hotels Kuching

Aan de andere kant van Borneo testte ik een tweede hotel van deze nieuwe keten uit. De kamer in deze kattenstad is vergelijkbaar met die in de hoofdstad van Sabah. De locatie is een stuk beter. Vlakbij de Sarawak rivier, winkels en een grote avondmarkt. Hier kun je als extra’s ook een waterkoker of een strijkijzer huren. Je zult maar zonder zitten….

Vanuit deze accommodatie boek ik een transfer naar de luchthaven, nog zo’n service die je aan je pakket toe kunt voegen, of niet.
Tune Hotels

Conclusie

Je krijgt waar je voor betaalt, niets meer niets minder. In de loop der jaren heeft Tune Hotels niet stil gezeten. Je kunt nu, naast Maleisië, ook in een dergelijke formule overnachten in Australië, India, Indonesië, Japan, Filipijnen en Thailand. Ook in Europa slaap je on the cheap bij Tune Hotels UK.

Soms slaap je al voor €10,- per nacht (tijdens speciale acties zelfs voor nog minder). Net als bij lowcost carriers geldt; hoe eerder je boekt, hoe lager de overnachting kost. Hou er rekening mee dat je doorgaans al om 10.00 uur uit dien te checken en pas na 14.00 uur je kamer kunt betreden. Verrassend, je kunt dit als extra optie afkopen en eerder je kamer binnengaan of later verlaten. Ook televisie en/of WiFi vallen onder de Addon Purchases. Oh, kijk niet vreemd op als je kamer vol hangt met reclameborden, ook dat is een vorm van inkomsten voor de hoteleigenaar om zo de kosten per kamer per nacht laag te kunnen houden.

Dus: Soms hecht ik meer waarde aan een kamer dan de andere keer. Wanneer ik ergens maar voor een nachtje ben, hoef ik niet zo veel luxe, dus ja, ik zou best nog eens een kamer in een van de Tune Hotels boeken.
➡ Durf jij het aan, op de site van de keten tref je alle hotels en bijbehorende prijzen

Meer Maleisië:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *