Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Doen op Ibiza | Dit biedt het eiland naast zon, zee en uitgaan

Spanje-Ibiza-Es-Vedra

Wat moet ik doen op Ibiza, behalve stappen? Een veel gehoorde vraag. Het antwoord is veelzijdig.

Wat moet je nu echt doen op Ibizia? Wie Ibiza zegt, zegt strand, feesten en beroemde clubs om te dansen tot in de kleine uurtjes. Wat als ik je zeg dat het eiland zoveel meer te bieden heeft. Kijk maar.

Gratis op Ibiza, 20 toffe tips die je (bijna) niets kosten

De zon in de zee zien zakken

Eiland, zon en de avond die valt, het zijn de perfecte ingrediënten voor dramatisch mooie zonsondergangen. De zon die in zee zakt is op Ibiza bijna magisch te noemen. De ‘brandende lucht’ boven parelwitte stranden vergeet je je leven lang niet meer.

De mooiste zonsondergang van het hele eiland aanschouw je in Ses Variades. Neem plaats op de promenade, in de baai van San Antoni en zie hoe de zon boven de golven danst.

➡️ Lees ook: Sunset Ibiza, de 5 mooiste plekken om de zon onder te zien gaan

Sunset Ibiza Es Vedra

Doen op Ibiza: geniet van de lokale lekkernijen

Hoewel je bij een eiland wellicht direct aan vis op je bord denkt, heeft de keuken op Ibiza meer te bieden dan al dat er in de zee zwemt. Op Ibiza bestaat de keuken uit tarweproducten, wijn en olijfolie. Een gouden combinatie.

Zet je tanden eens een van de sabors d’Eivissa, de lokale producten, waarvan het ontstaan teruggaat naar lang vervlogen tijden in de geschiedenis. Of je nu geniet van vlees, wild of lam, je gerecht wordt geserveerd met brood met olijfolie en reken erop dat men niet zuinig is met knoflook. Hou nog een plaatsje vrij voor een dessert. De flaó, deze cheesecake met mint, mag je simpelweg niet overslaan.

➡️ Lees ook: Flaó d’Eivissa, zo heerlijk smaakt Ibiza

Flaó-d’Eivissa

Ik ga naar Ibiza en neem mee…. de kinderen

Je bent heus niet de enige die zijn kids meeneemt naar dit party eiland. Dat komt omdat Ibiza zoveel meer is dan een plek om tot vroeg in de ochtend te dansen tot je niet meer op je benen kunt staan. Het eiland kent talloze mooie stranden, boeiende natuur en kindvriendelijke accommodatie die er om vragen door jou – en je kinderen – ontdekt te worden.

Doen op Ibiza: Speur naar Romeinen, Byzantijnen en Arabieren

In 2019 vierde Ibiza de 20e verjaardag als UNESCO Werelderfgoed, genoteerd onder de titel ‘Ibiza, biodiveriteit en cultuur’. De nederzetting van de Cartagen in Sa Caleta en de necropolis van Puig des Molins werden in 1999 als eersten op de lijst genoteerd. Wist je dat Dalt Vila, het historische centrum eveneens als erfgoed is aangemerkt. Niet verwonderlijk als je zie hoe goed de eeuwenoude, smalle straatjes de tand des tijds hebben doorstaan.

Hemel op aarde

Laat de Dj’s, de bonkende beats en luide speakers achter je en dompel jezelf onder in de vele wellness mogelijkheden op het eiland. De traditie van wellness en well being gaat terug naar de tijd van de Feniciërs, de van menig waren dat het magische Ibiza door de goden gezegend zou zijn.

Doen op Ibiza: Handen uit de mouwen

Ben je niet het type om 15 dagen onder een parasol op het strand te vertoeven? Geen nood, op het Spaanse eiiland kun je al je creativiteit kwijt in een van de talloze workshops die op het eiland gegeven worden. Wat kies jij? Roer je in de potten tijdens een kookcursus of schrijf je je in voor een fotografie clinic. Loop eens een dag mee op een organische boerderij of ontwerp je eigen Ibiza-style kleding. Je hoeft je geen moment te vervelen.

Meer weten? Check de website van Ibiza Travel

ibiza

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *