Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Sunset Ibiza, de 5 mooiste plekken om de zon onder te zien gaan

Sunset Ibiza, de mooiste plekken om de zon onder te zien gaan

Sunset Ibiza. Is er iets mooiers dan de zon onder te zien gaan op dit fantastische eiland? Wij tippen je graag de beste plekken op het eiland om de zon in de zee te zien zakken.

Sunset Ibiza

Idyllischer dan een zonsondergang op Ibiza wordt het niet. Wanneer de zon zakt overvalt je tegelijkertijd een gevoel van blijdschap en melancholie. De zee die ruist, de zon die zich de komende uren verstopt, de kleuren in de lucht. De natuur in harmonie.

Van vele zonsondergangen ter wereld zijn die op Ibiza het beste. Nergens brandt de koperen ploert zo magisch als op dit Spaanse eiland.

Ses Variades, de beste sunset Ibiza

Kenners beweren dat je de beste, de allerbeste zonsondergang bij Ses Variades beleeft. In de baai van San Antoni, met de rotsachtige kustlijn, waarover mythische legendes de ronde doen, danst men en maakt men muziek tot de zon niet meer aan de hemel te zien is.

Cala D’Hort

Sunset Ibiza Es Vedra

Het strand van Cala d’Hort geeft je uitzicht op het 400 meter hoge ‘eiland’ in de zee, luisterend naar de naam Es Vedrà. Dit mysterieuze rotseiland voor de kust, heeft op veel vakantiegangers een magische aantrekkingskracht. Locals houden legenden over de gezonken stad Atlantis, UFO’s en kosmische krachten nog altijd in leven.

Sunset Ibiza: Cap des Jueu

Cap des Jueu is een fantastisch uitzichtpunt over de Middellandse Zee. Op pakweg 200 meter hoogte heb je goed zicht op de horizon waaraan de zon de dag gedag zegt. Op een heldere dag kun je vanaf dit punt helemaal naar Alicante kijken.

Cala Benirrás

Cala Benirrás

Cala Benirrás staat op Ibiza bekend om het bekende hippie-ritueel ‘drum down the sunset‘. Drummers/trommelaars voorzien (elke zondag) de zonsondergang van opzwepende beats. Een unieke belevenis.

Ses Salinas

Ibiza beschikt over een beschermd natuurgebied dat is opgenomen op de UNESCO lijst. Namelijk de zoutvelden in het zuiden van Ibiza. De reflectie van de zon in de zoutbaden is magnifiek. Vergeet zeker niet je camera mee te nemen om deze bijzondere sunset vast te leggen.

➡️ Lees ook: Hotspots in Eivissa (Ibiza stad)

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *