Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Naturally Catalonia, Nederlandse Ellen voelt zich helemaal thuis in Spanje

Naturally Catalonia Spanje Catalonië

Een nieuwe local life, een nieuwe bestemming. Dit keer neemt Ellen je mee naar Spanje, naar Catalonië om precies te zijn. Waar ze met veel liefde haar bedrijf Naturally Catalonia runt. Dit is haar verhaal hoe ze er terecht kwam en waarom ze er niet meer weg wil.

 Naturally Catalonia stelt zich voor

Hola!, Eerst maar even voorstellen: ik ben Ellen. Samen met mijn Colombiaanse man en 2 Catalaanse kids woon ik sinds 2008 in Spanje.

De wereld verkennen is me eigenlijk met de paplepel ingegoten; ook mijn ouders hebben veel in het buitenland gewoond en stimuleerden mijn broers en mij om zoveel mogelijk over de landsgrenzen te snuffelen. Tijdens het studeren nam ik dan ook elke mogelijkheid aan om mijn studie zoveel mogelijk in het buitenland voort te zetten, waaronder het Caribisch Gebied , de Verenigde Staten en Groot Brittannië.

Ellen en haar gezin

Reizen en de ware vinden in Colombia

Dat ik na mijn afstuderen direct naar het buitenland zou vertrekken en Nederland definitief vaarwel zou zeggen was dan ook voor niemand een grote verrassing. Tijdens de eerste intense jaren in de Verenigde Staten heb ik niet alleen enorm veel werkervaring opgedaan, ik ben er ook Héctor, inmiddels mijn echtgenoot, tegengekomen. Samen hebben een groot deel van Zuid Amerika en Azië, en vooral zijn thuisland Colombia, beter leren kennen. Ervaringen waar we nu nog steeds met veel plezier op terugkijken!

stage in Key West

Van Zuid-Amerika naar Spanje

Toch kwam er op een gegeven moment het besef dat we ons wilden settelen. Spanje was dan ook een makkelijke keuze: het is immers een prachtig land en de bruisende stad Barcelona had een sterke aantrekkingskracht. Daar is ons “Spanje avontuur” 15 jaar geleden dan ook begonnen.

Gedurende de afgelopen jaren werd ik niet alleen steeds verliefder op deze dynamische stad maar ontdekte bovendien wat het binnenland van Catalonië voor geweldigs te bieden heeft: de prachtige natuur, wilde kust en heerlijke gastronomie hebben mijn hart gestolen! Nu, 2 kinderen en een hond verder, ben ik nog steeds erg blij die keuze gemaakt te hebben.

Naturally Catalonia Naturally Catalonia Naturally Catalonia

Naturally Catalonia, een natuurlijke keuze

Inmiddels wonen we buiten de stad, in de prachtige Maresme regio tussen Barcelona en de Costa Brava. Hier runnen we ook een gastenverblijf, een gezellig appartement in onze tuin, met eigen zwembad en uitzicht over het dorp en de bergen.

Het andere Catalonië

Inmiddels heb ik van mijn passie voor reizen, gastvrijheid en het land, mijn beroep gemaakt. Samen met Sabrina, mijn business partner in crime, creëren we ervaringen voor reizigers die het andere gezicht van Catalonië willen ontdekken en daarvoor buiten de gebaande paden willen gaan. De focus ligt op actief bezig zijn, kleinschalige accommodaties en veel contact met de locals.

We staat er zelf steeds nog verbaasd over hoe prachtig de binnenlanden zijn, hoe fijn je kan wandelen langs de ruige kust in de herfstmaanden en hoe lekker de lokale wijnen zijn (vooral als je zelf de druiven hebt geplukt). Het zijn dan ook dit soort ervaringen die we graag delen met onze reizigers.

partner

Hoogtepunt

Zelfs hebben we onlangs een geweldige tocht door de Pyreneeën gemaakt; deze 5 daagse bergtocht is voor mij één van de (letterlijke) hoogtepunten in Catalonië. De trektocht loopt door de Catalaanse Pyreneeën met steeds veranderende landschappen: bossen, weiden, ruige bergen en valleien. Deze bergtocht is heerlijk om in de zomer- en herfstmaanden te volbrengen, wanneer de temperatuur aangenaam is en er nog niet veel sneeuw is gevallen.

Niet alleen de natuur is indrukwekkend, daarnaast is het een regio met een culturele geschiedenis van meer dan duizend jaar oud! Mooi te zien dat de de diverse gemeenschappen die de Catalaanse Pyreneeën hebben bewoond, hun stempel hebben achtergelaten. Onderweg sliepen we in berghutten en aten we bij de lokale families. De tocht is helemaal uitgestippeld, en door middel van GPS tracks is het onmogelijk om te verdwalen. Zó fijn om even nergens aan te denken en alleen maar te genieten. We kunnen niet wachten om onze wandelschoenen weer aan te trekken!

Pyreneeën

Je hoeft niet altijd naar verre landen te reizen voor het ware avontuur midden in de natuur: Catalonië is hiervoor het levende bewijs!

Naturally Catalonia deelt tips en favoriete plekjes

Zou jij ook het onontdekte Catalonië willen ontdekken, dan helpt Naturally Catalonia je daar graag bij! We delen onze tips en favoriete plekjes graag met je (maar vertel het niet verder 😉 )

Aarzel niet om ons te benaderen (we spreken, Nederlands, Duits, Spaans en Engels):
Email:ellen@naturallycatalonie.com / sabrina@naturallycatalonie.com
Website : https://www.naturallycatalonia.com/
Instagram: https://www.instagram.com/naturallycatalonia/

Ook ben je uiteraard welkom om lekker bij ons te verblijven. Meer informatie over ons, het huisje en de omgeving vind je op: www.lacasitacabrils.com

¡Hasta pronto! Ellen

Cadi

Meer Spanje:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *