Zoek
Sluit dit zoekvak.

Ride with me Barcelona | Ontdek de Catalaanse hoofdstad

Ride with me Barcelona - the local biking guide

Op de fiets in Catalonië: Ride with me Barcelona

Ride with me Barcelona is, als je het mij vraagt, net zo leuk geworden als Ride with me Amsterdam. Auteur Roos Stallinga houdt niet alleen van fietsen, maar ook van het ontdekken van hidden gems in grote steden. Plekken waar anderen enkel de betreden paden weten te vinden, ziet Stallinga de mogelijkheid ongerepte stukken stad bloot te leggen – al dan niet behulp van locals.

Ride with me Barcelona fietsen Roos Stallinga

Ride with me Barcelona – the local biking guide

Ride with me Barcelona – the local biking guide is een Engelstalige gids die je naar talloze plekken in de Catalaanse hoofdstad brengt. Het boek is eenvoudig opgedeeld in diverse routes, verdeeld over verschillende wijken in de stad. Wie rijdt er mee?

➡️ Lees ook: Het andere Barcelona per fiets ontdekt – een artikel dat ik in 2013 schreef voor Reisbijbel in samenwerking met Budget Bikes

Op de pedalen

Ride with me Barcelona fietsen Roos Stallinga kaart

In deze Local Biking Guide tref je 6 verschillende routes, die je naar de verschillende uithoeken in de stad brengen. De route genaamd The old man and the sea brengt je naar de wijk El Raval en El  Born. In 11,5 kilometer trap je van vanuit de voormalige rosse buurt via toeristisch bekende plekken als Plaça del Pi en de kathedraal naar het strand van Barceloneta.

De route Our Lady of Grace laat je vanuit het centrum van de stad, de Av. Diagonal doorkruisen. Alvorens je de kuitspieren aanspant richting de Tibidabo berg, vergaap je jezelf eerst nog even aan de prachtige huizen van Gaudí.

Op zoek naar plekjes waar je zeker geen Nederlanders tegenkomt (behalve degenen die dit boekwerk aanschaften), fiets dan de The New Kid in town route (15 km.). Parken, musea en galerien, surf clubs en street art, het komt gegarandeerd allemaal op je pad.

 Barcelona fietsen Roos Stallinga interview

Mocht je alle zes de routes gereden hebben en nog tijd over hebben tijdens je verblijf in Spanje, dan tipt Roos nog tal van uitstapjes in de nabijheid van de stad. Aan zee of in de bergen, dat maakt niet uit. Neem zeker de tip voor een bezoek aan Colònia Güell ter harte, wat OmniTraveler betreft de moeite van een bezoek meer dan waard.

Hoe kom ik aan een fiets in Barcelona?

Ik snap dat je enthousiast geworden bent, maar ik begrijp ook dat niet iedereen een fiets voor handen heeft in Barcelona. Een paar mogelijkheden op een rijtje:

  • Neem je eigen fiets mee. Het maakt niet uit of je per vliegtuig (speciale bike box), de trein (apart ticket) of auto (op de fietsendrager) reist, als je echt wil, is er altijd een mogelijkheid om je oude vertrouwde eigen stalen ros mee te nemen
  • Huur een fiets: Er zijn verschillende fietsverhuurbedrijven in Barcelona waar je terecht kunt voor een fiets. Per dag, per week? De keuze is aan jou. Bedrijven als bijvoorbeeld BimBimBikes en BajaBikes verhuren fietsen in allerhande soorten en maten.
  • Hotel fiets: Overnacht je in Barcelona? Informeer dan bij de receptie of jouw hotel wellicht fietsen verhuurt. Steeds meer hotels bieden deze service aan.

Ride with me Barcelona Praktisch

Barcelona fietsen Roos Stallinga achterkant

Titel: Ride With me Barcelona (Engelstalig)
Auteur: Roos Stallinga
Omvang: 136 pagina’s
ISBN: 9789082791914
Prijs: Boek € 19,95
Verkrijgbaar: Via boek- en cadeauwinkels, bij hotels, en online via de Ride with me site en andere web winkels

➡️ Lees ook: 10 x doen in Barcelona met kinderen

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *