Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lonely Planet Ultieme reisplanner | Wanneer waar naar toe?

Beste reistijd? Lonely Planet Ultieme reisplanner weet het!

“Wat is de beste reistijd voor…. (een nader in te vullen bestemming)?” Wat heb ik die vraag ontelbaar veel keer gehoord toen ik nog in de reisbranche werkte. Wat zou het fantastisch zijn geweest als ik in die tijd beschikte over Lonely Planet Ultieme reisplanner.

Lonely Planet Ultieme reisplanner

Ultieme reisplanner Lonely Planet Lannoo
Zonnebril of skibril?

Wanneer pak je je zonnebril in of wanneer stop je beter je skibril in je bagage? Hoe weet je of je niet in een tropische regenbui terecht komt en hoe vermijd je hordes toeristen? Door op de juiste momenten naar de juist bestemmingen te gaan. Lonely Planet Ultieme reisplanner helpt je bij het maken van de juiste keuze.

Wanneer waar naar toe?

Nu moet ik zeggen dat ik me door temperaturen of regen eigenlijk nooit tegen heb laten houden om een bepaalde bestemming wel of niet te bezoeken. Soms maakte dat niet uit, bij andere reizen was dat achteraf gezien niet zo heel slim. Soms gaat het echter niet alleen om de elementen der natuur te slim af te zijn, maar gaat het om bijzondere momenten die net op dat moment gaande zijn. En dat is dikwijls toch wel zonde als je die net (met een dag, of twee) mist.

Mongolië

Ultieme reisplanner Lonely Planet Lannoo
Mongolië is zo’n voorbeeld waarbij weer heel bepalend kan zijn tijdens je reis. Het is een land van extremen (extreme kou en flinke hitte). Ondanks het feit dat ik land vijf maal bezocht, lukte het me geen een keer in de maand juli het ongerepte land te bezoeken. Want juli is de maand van – zoals het boek het beschrijft – ‘het moment van worstelende mannen in glimmende broeken’. Gedurende drie dagen in deze maand vind het Naadam festival (Mongoolse Olympische Spelen) plaats. Een spektakel waar ik ooit nog eens bij wil zijn. Jij ook?
➡️ Lees ook: Als een nomade in de Gobiwoestijn

Meivakantie


Wanneer het enigszins uitkomt met de schooldagen van ons reismeisje trachten we een vakantie in mei in te plannen. De ene keer is dat in eigen land een andere trip brengt ons over de landsgrenzen. Voor veel bestemmingen is mei de ideale reisperiode, zoals bijvoorbeeld het Loiredal in Frankrijk. Het boek tript: ‘Bewonder de kastelen zonder de drukte’. Iets wat ik volmondig kan beamen, aangezien ik in augustus voetje voor voetje eerst de lange rij naar de kassa trotseerde om vervolgens in file de vorstenhuizen te bewonderen.
➡️ Lees ook: Laat je betoveren door Blois
➡️ Lees ook: Kuifje’s Kasteel Molensloot in Cheverny

Valencia


De maart sectie wordt onder andere gesierd door Valencia. ‘Zomer, zeer heet, druk’, lees ik op pagina 75 van Lonely Planet’s Ultieme reisplanner. Yep! Klopt als een bus. Ik zweette me in juli door deze prachtige Spaanse stad. Een periode die ik nimmer iemand aan zal raden.
➡️ Lees ook: In de brandende zon in de Bus Turistic van Valencia

Nog eentje dan


Sicilië wordt net als Valencia aangeraden voor de maand maart. Zelf genoot ik er eens van een heerlijke nazomer, ook heel erg fijn én – net zoals het boek beschrijft – een stuk voordeliger dan de rest van het jaar.
➡️ Lees ook: Nazomer op Sicilië

Lonely Planet Ultieme reisplanner reislust opwekkend!

Heb je nog niets op de planning staan? Blader door dit boek en je hebt inspiratie te over. Geen idee wanneer je waar naar toe moet reizen, dit boek vertelt het je. En de foto’s; zeer reislust opwekkend!

  • Gedetailleerd advies waarom bepaalde bestemmingen het beste op bepaalde tijdstippen in het jaar bezocht kunnen worden
  • Duidelijke diagrammen loodsen je door tientallen opties.
  • Met de mogelijkheid om aanbevelingen te filteren op basis van jouw interesses en budget
  • Prachtig geïllustreerd boek voor de inspiratie zoekende reiziger
    Ultieme reisplanner Lonely Planet Lannoo

Lonely Planet Ultieme reisplanner praktisch

Titel: Lonely Planet Ultieme reisplanner
Uitgever: Lannoo
Omvang: 303 pagina’s
ISBN: ISBN 978940144301 2 / EAN: 9789401443012
Prijs: € 24,99
Verkrijgbaar: in de boekhandel of via Bol.com

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

2 reacties

  1. Wij hebben zelf ook meerdere Lonely Planets en halen hier ook zeker nuttige informatie uit. Wij hebben wel het idee dat het niet meer zo authentiek en ‘local’ is als het was, en dat vinden we wel erg jammer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *