Search
Close this search box.

Tips voor Vlaanderen & Brussel, 17 top tips op een rij

Tips voor Vlaanderen & Brussel

Het voorjaar barst van de vrije dagen. Pasen, Koningsdag, Hemelvaart, Pinksteren en hoe deze vrije tijd beter te gebruiken dan een paar dagen door te brengen in Vlaanderen. Dichtbij en altijd afwisselend. Met veel liefde deel ik de leukste tips voor Vlaanderen & Brussel

Tips voor Vlaanderen & Brussel: Antwerpen

Een tripje naar Antwerpen is altijd een goed idee. De stad barst uit haar voegen van toffe dingen om te ondernemen. Een paar tips voor je op een rijtje;

Comics Station

In april (2017) opende in Antwerpen Comics Station haar deuren voor de grote maar vooral kleine stripliefhebber. OmniTraveler ging direct op onderzoek uit en kan deze nieuwe attractie in ’t Stad van harte aanbevelen.
Vlaanderen Comics station Antwerpen
➡️ Nieuwsgierig hoe een dagje Comics Station bevallen is? Je leest het hier.

Heropening M HKA

Sinds april toont het M HKA, het Museum voor Hedendaagse Kunst Antwerpen, een gratis toegankelijke permanente basiscollectie. Ontdek werken van referentiekunstenaars, hedendaagse helden, historische trekkers en smaakmakers uit de wereldwijde collectie. Tevens zijn de eerste tijdelijke collectietentoonstellingen gestart.
➡️ Meer info: www.muhka.be

Sinksenfoor

Van 3 juni t/m 9 juli (2017) is het zwieren, zwaaien en prijzen verdienen geblazen op de jaarlijkse kermis van de stad. Met meer dan 150 attracties is er pret voor elke leeftijdscategorie.

Bierpassieweekend

In het weekend van 23 t/m 25 juni (2017) verzamelen bierliefhebbers zich op de Groenplaats voor het zogeheten bierpassieweekend. Meer dan 200 verschillende soorten speciaalbieren worden er gedurende de dagen getapt. Proost!

Bollekesweekend

“Kom naar het Antwerps Bollekesfeest (18 t/m 20 augustus 2017) en proef van de beste streekproducten. Dit jaarlijkse evenement dat in het teken staat van eten en drinken, voorziet livemuziek en natuurlijk ook het heerlijk streekbier ‘Bolleke’ De Koninck.”

Vlaanderen Antwerpen De Koninck Tips voor Vlaanderen & Brussel
➡️ Tip: Bezoek ook de brouwerij en leer alles over het bekendste bier van Antwerpen. Meer informatie lees je in dit artikel

Tips voor Vlaanderen & Brussel: Brugge

Heilige Bloedprocessie

Wie Brugge zegt, zegt Heilige Bloedprocessie. Elk jaar op Hemelvaart trekt de religieuze stoet door het historisch centrum. Een traditie die al sinds de 14e eeuw in stand gehouden word. Indrukwekkend.

Brouwerij de Halve Maen

Vlaanderen België Brugge Halve Maan Brugse Zot
Ontdek tijdens een rondleiding door het historische gebouw de eeuwenoude tradities van het bierbrouwen in een verrassend moderne brouwerij.
➡️ OmniTraveler bracht onlangs nog een bezoek aan deze brouwerij, de moeite waard. Hier lees je er meer over.

Feest in het park

Maak je op voor muziek, dans, workshops en meer. Een feest voor jong en oud (24 juni 2017).

Praalstoet van de Gouden Boom

“De Praalstoet van de Gouden Boom trekt sinds 1958 vijfjaarlijks door de straten van Brugge. Het is een betoverend spektakel waarbij de reuzen, praalwagens, dieren en figuranten door de straten trekken.”

Brussel

Mode & Design Centre

Sinds april (2017) is aan de nieuwe Graanmarkt in Brussel het MAD gevestigd. Een must-go voor elke mode & design liefhebber.

Art is Comic

“Het stripverhaal neemt de zalen in van het MIMA, die aan meerdere auteurs de mogelijkheid geeft om hun 9e kunst in de schijnwerpers te plaatsen. Tussen POP Art en ART POP, wordt de bezoeker uitgenodigd zijn eigen idee te vormen doorheen deze expo die de grenzen van het genre verlegt.”

Ommegang

Jaarlijks te zien op de eerste donderdag van juli, de Ommegang. Ga een kijkje nemen bij een van de meest prestigieuze folkloristische evenementen in de Belgische hoofdstad.

Vlaanderen Stripfeest Brussel
Stripfestival

Tentoonstellingen, beurzen, animatie, boekvoorstellingen, signeersessies, zolang het met strips te maken heeft, is te vinden tijdens het Stripfestival (1 t/m 3 september 2017).
➡️ OmniTraveler woonde in 2014 het festival bij. Dat zag er zo uit.

Zijn strips niet zo je ding. In hetzelfde weekend vindt ook het jaarlijkse weekend van het Belgische bier plaats.

Gent

Lam Gods

Reeds sinds 2012 in restauratie, gedurende 2017 ben je getuige van alle werkzaamheden en wetenswaardigheden over het beroemde drieluik van de gebroeders Van Eijck.
Gent Lam Gods
➡️ Tip: Schaf een CityCard Gent aan. Dan sta je oog in oog met de originele panelen en leer je in het Caermers klooster (museum) alles over de mysterie van het kunstwerk. Bovendien kun je met die kaart nog veel meer doen, kijk maar.

Gentse feesten

Feesten kun je in Gent als de beste en tijdens de Gentse feesten helemaal (14 t/m 23 juli 2017). Zorg dat je een overnachtingsplek hebt want het programma is omvangrijk en de nachten zijn lang.

Tips voor Vlaanderen & Brussel: Vlaamse kust

Vlaamse kust Tips voor Vlaanderen & Brussel
Oostende

In april (2017) vond The Crystal Ship plaats in Oostende. Een nieuwe reeks streetart werd aan de badplaats toegevoegd. Gaat dat zien!
Daarnaast is er van 17 juni t/m 10 september het Zandsculpturenfestival. Artiesten van over de hele wereld, creëren de mooiste kunstwerken (van zand, dus).

Koksijde-Oostduinkerke

Op 24 & 25 juni (2017) staat Koksijde-Oostduinkerke in het teken van de garnaalfeesten. Vers gevangen door de paardenvissers, smullen maar.

Meer tips voor Vlaanderen & Brussel

Om alle toffe feesten en evenementen op te noemen, is werkelijk ondoenlijk. Zo is er in de Kempen bijvoorbeeld op 29 juni (2017) Pennenzakkenrock (in de plaats Mol), het grootste kinderfestival van Vlaanderen of geniet je op 11 & 12 augustus van de Antilliaanse Feesten in Hoogstraten.

In de provincie Limburg kun je t/m 31 augustus (2017) deelnemen aan Bilzen Mysteries, een nachtelijk belevingsparcours. Geniet je 16 t/m 19 augustus (2017) van de relaxte sfeer op het (ook bij Nederlanders steeds meer bekend rakende festival) Pukkelpop, nabij Hasselt. In Lokeren (Oost-Vlaanderen) staat de stad op zijn kop gedurende de Lokerse feesten die gehouden worden van 4 t/m 13 augustus (2017). Enfin, mocht je geen inspiratie hebben om de komende zonnige weekenden te vullen. Vlaanderen is het antwoord.
➡️ Alle activiteiten lees je rustig op deze site terug.

Heb jij nog tips voor Vlaanderen & Brussel? Deel ze gerust!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *