In de Belgsiche hoofdstad vindt er vrijwel elk weekend wel een festival plaats. In september viert de stad het Stripfeest Brussel.
Stripfeest Brussel ticket

Stripfeest Brussel

Het stripverhaal duikt het gehele jaar door reeds overal in Brussel overal op: krantenwinkels, muurfresco’s, tentoonstellingen, kunstgalerijen, en zelfs in grote filmproducties, maar tijdens het Stripfeest Brussel kun je striphelden niet meer ontwijken.

Warandepark

Stripfeest Brussel stripboeken
In het Warande Park is het een komen en gaan van Stripliefhebbers. In tenten in het park treffen handelaars en verzamelaars elkaar. Maar ook uitgevers, vertegenwoordigers van stripgerelateerde musea domineren de beursvloer. Verder zijn er tentoonstellingen te vinden en zijn er, vanzelfsprekend, genoeg stalletjes waar je je favoriete stripalbum of bijbehorende snuisterijen kunt kopen én laten signeren.

Nieuw op Stripfeest Brussel

Nieuw in 2014: het Spirou Festival
Dit jaar verwelkomt het Stripfestival het allereerste Robbedoes Festival! Om dit heugelijke feit te vieren, krijgen alle kinderen een kartonnen piccolohoedje, zoals de stripheld ook altijd op zijn hoofd heeft, bij de entree van het park.

Up up

Tussen het Warandepark en het Koninklijk Paleis in staan wel twintig gasflessen gereed. Het is hier waar de enorme stripfiguren opgeblazen worden. We hebben gekeken hoe Billie (van Billie & Bollie) in een kwartier van een slap stuk stof in een guitig ventje verandert. Er is meer dan 1.000 m3 helium nodig om deze reuzen van de lucht leven in te blazen. De ballonnen Blork, De Kat, Garfield, het Atomium, Lucky Luke en Darth Vader sieren  het Paleizenplein.

Nu ben ik zelf niet echt een stripfanaat, wel een Belgiëfan. Ik kan me echter voorstellen dat wanneer het beeldverhaal je passie is, je je hart (meer) dan op kan halen tijdens dit 3-daags festival. Meer informatie over het Stripfestival (actuele data & programma) lees je hier na.

Meer Striphelden

Belgie | Brussel in Strips
België | Spelen tussen de striphelden @ Comics station Antwerpen
België | Kuifje Museum
Frankrijk | Kuifje’s Kasteel Molensloot in Cheverny

twitterredditpinterestlinkedinmailby feather