Zoek
Sluit dit zoekvak.

Comics station Antwerpen | Spelen tussen de striphelden

Het is meivakantie, het weer laat te wensen over. Je bent zes jaar oud, begint stripverhalen te ontdekken en bent dol op spelen. Tel deze factoren bij elkaar op en het gevolg is een bezoek aan het fonkelnieuwe (geopend 9 april 2017) Comics Station. Een stripmuseum in Antwerpen en indoorspeelparadijs in een.

Update:  ‘Comics Station Antwerp werd op 23 december 2019 overgenomen door Plopsa. Comics Station sloot haar deuren om in het najaar van 2021 terug open te gaan onder de nieuwe naam Plopsa Station Antwerp. Vanaf 23 oktober 2021 opent Plopsa Station Antwerp de deuren voor attractiefun met het hele gezin. Bron: plopsastationantwerp.be/nl

Comics Station Antwerpen

Op de eerste paasdag van 2017 opent het Comics Station Antwerpen haar deuren voor het publiek. Wat is het? Het laat zich het best omschrijven als een indoor pretpark. Vier verdiepingen vol vertier inclusief de hoogste indoor glijbaan ter wereld en een binnenspeeltuin. Oh, en dat alles in het teken van beroemde Belgische (Vlaamse) striphelden.

We zijn er bijna

In de auto toon ik ons meisje (6 jaar) een filmpje waarop Gers Pardoel door de Comics Twists, de glijbanen, zoeft. “Daar wil ik niet in!” Oké dat is duidelijk. Het voorspelde fileleed op de E19 tussen ons Breda en bestemming Antwerpen blijf gelukkig uit. In no time staan we in de Sinjorenstad. Auto parkeren. Op naar het Comics Station!
Comics station Antwerpen gebouw

Suske en Wiske

Ons avontuur door Comics station vangt aan in de teletijdmachine van professor Barabas. Raadsel dienen worden opgelost en er is een heuse escape room. We vangen laserstralen, doen iets met hiërogliefen en lossen (net niet op tijd) het eind raadsel op. De deur gaat toch open, wat een geluk. Tijd om te treuren is er niet, er is nog zoveel te beleven.
Comics station Antwerpen Suske & Wiske

Smurfen

“Waar komen jullie toch vandaan? Waar de smurfenhuisjes staan.”
Comics station Antwerpen Smurfen

Samen met de kleine blauwe wezentjes gaan we op avontuur in Smurfenland. Met een magisch stokje vangen we fruit en eikels en verslaan die akelige Gargamel. Feest!
Trouwens, smulsmurf kan verdraaid lekkere wafels bakken 😉

Familie Kiekeboe

Ik moet eerlijk toegeven van deze nimmer zelf een verhaal las van deze bestverkopende reeks in Vlaanderen…. Wat navraag leert me dat Marcel, Charlotte, Fanny en Konstantinopel de hoofdkarakters van de strip zijn. In het Comics station Antwerpen nemen ze je mee door een spookhuis waar je Mission Impossible– achtige moves moet maken om het parcours goed door te komen.

Urbanus in Comics station Antwerpen

Comics station Antwerpen Urbanus
Tollembeek is het leukste dorp binnen Comics station Antwerpen, althans dat vinden wij. Het dorp waar de jonge Urbanus in de boeken zijn jeugd doorbrengt is een heus lunapark. Draaien, zwieren, wiebelende trappen en een loopton, het is er allemaal. Tijdens ons bezoek is het gelukkig niet druk, want de woorden; “Pap, mam, zullen we nog een keertje,” werden veelvuldig gebezigd door ons meisje.

Lucky Luke

“Daar! Schiet!” Lucky Luke staat niet voor niets synoniem aan het Wilde Westen en dat is duidelijk te merken. De Dalton dreigen te ontkomen, daar moet een stokje voor gestoken worden. Schieten of je leven er vanaf hangt. Na de overwinning kom je bij in de Saloon of stort je jezelf in nog een avontuur in de aangrenzende bioscoop (mét effecten).
Comics station Antwerpen Lucky Luke

Jommeke in Comics station Antwerpen

Comics station Antwerpen Jommeke

Als kind zijnde vond ik Jommeke fantastisch. De tweeling, Filliberke, Pekkie en natuurlijk de avonturen die ze samen beleefden. Een stuk van het avontuur uit de albums komt terug in het indoorpark. Een klimwand, reis per telescoop mee naar de vele bestemmingen die de vriendenclub bezocht of stap aan boord van een heuse ‘vliegende bol’.

Comics Twist & Comics Play

Die glijbaan – of liever gezegd glijbanen (Mega Twister:22,5 meter en de Maxi Twister: 12 meter) daar moeten we het nog over hebben. Het stellige ‘nee’ verandert in ‘misschien aan op het einde’. Papa gaat wel mee. In dat geval, wil ze wel. Eerst met z’n tweetjes, de volgende ronde – natuurlijk – zonder hem. En nog een keer en nog eens en… Die hele hoge, die bewaart ons dametje toch maar voor een volgende keer. “Misschien als ik zeven ben, of zo…”

Mocht je kind aan al het bovengenoemde nu echt niets aan vinden (lijkt me sterk) dan is er altijd nog het Comics Play. Een soort Monkey Town waar je apen zich volledig in uit kunnen leven. Apenkooien tot ze er bij neervallen.
Comics station Antwerpen shop

Comics station Antwerpen praktisch

 • Comics station Antwerpen is gelegen op het station van Antwerpen. Kom dus met de trein. Mocht je voor de auto kiezen, die parkeer je eenvoudig onder het Kievitplein
 • Trek genoeg tijd uit voor je bezoek aan dit indoorpark. Waar we dachten maximaal 3 uur bezig te zijn, werd een bezoek van ruim 5 uur. Behalve de beschreven attracties is er nog veel meer te beleven namelijk
 • Naast de attracties – die allen inbegrepen zijn in de entreeprijs – zijn er een paar koffiecorners en een restaurant. Daarnaast is er een shop met allerhande stripgerelateerde items
 • Voor openingstijden en toegangsprijzen bezoek je het beste de website van Plopsa Station Antwerp zoals de binnenspeeltuin in Antwerpen tegenwoordig heet
 • Sinds de overname zijn de volgende vrienden te vinden bij Plopsa Station Antwerp: Maja de Bij, Bumba, Smurfen, Wickie de Vinking Suske & Wiske en K3

Meer België

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

16 reacties

 1. Wat een leuke bestemming voor kinderen en stripliefhebbers! Misschien moet ik maar eens een kind lenen 🙂

 2. Wat super leuk voor kinderen! Ik ga het doorsturen naar mijn tante en nichtjes, die zijn ook gek op strips.

 3. Ohhh wat een onwijs gave plek, ik vind het bijna jammer dat ik geen kinderen heb zeg haha. Ik was vroeger echt dol op stripboeken! Mijn favoriet was Kuifje, maar ook de Smurfen en Suske & Wiske zó veel gelezen. Volgens mij hebben ze ook een Stripboeken Museum in Brussel, daar ook al eens geweest? 😉

 4. Dit klinkt tof zeg!! Misschien voor een 2jarige nog iets te, maar voor wat ouder erg leuk!! Ik ken trouwens van al die comics alleen de smurfen… Heb ik onder een steen geleefd?
  Grappig dat ze de ‘enge’ glijbaan bewaart voor als ze 7 is! Op die leeftijd is een jaar ouder worden nog een enorm verschil he 😉
  Oh en de link op t eind naar de website van comics doet ’t niet..

  1. Hi Nanouk, 2 is nog wel wat jong, maar ook voor kleintjes is er genoeg te beleven. Enne, je kent Suske & Wiske toch wel.
   P.s. bij mij werkt de link

 5. Nooit geweten dat ze dit er wilden neerzetten. We komen elk jaar wel in Antwerpen, misschien dat we de volgende keer dit meenemen. Is het vooral op kinderen gericht of is er voor volwassenen ook genoeg te doen? We hebben in Groningen (dacht ik) het strip museum wel eens bezocht. Dat was ook een leuke bezigheid maar je was er geen uren zoet. Ik ben benieuwd hoe het er hier aan toe gaat 🙂

  1. Hi Niels, Comics Station is vooral leuk voor kinderen, maar de shop (vrij toegankelijk) kan ook volwassenen bekoren. Hou je van strips bezoek dan het Stripmuseum of MOOF in Brussel

 6. Wat leuk, dit zou mijn zoon van 7 ook helemaal super vinden! Niet alleen vanwege de stripfiguren, maar ook om die glijbanen. 🙂

 7. Super toffe plek! Mijn dochter is nog iets te jong en zoon helemaal. Maar ik ga het onthouden: ik ben gek op Antwerpen. Als ze 6 wordt ga ik misschien eens een weekendje erheen met de trein en dan kunnen we dit ook doen.

  1. Hi Karlien, ik weet niet hoe oud je kinderen zijn, maar vanaf een jaar of vier kunnen ze zich hier al prima vermaken.

 8. Ik heb er nog nooit van gehoord, maar het lijkt me echt ontzettend leuk! Ik ga het zeker onthouden! Sam is gek op stripjes! Thanks voor de tip!

  1. Hi Ilse, het is ook nog maar net open, vandaar dat je er wellicht nog niet van gehoord had. Echt een leuk uitje voor de kids!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *