Zoek
Sluit dit zoekvak.

’t Stad (Antwerpen) | De ideale mini-break net over de grens

In ’t Stad moet je wezen, in ’t Stad moet je zijn

’t Stad oftewel Antwerpen is tijdens de kerstvakantie misschien wel op haar best. The most wonderful time of the year. Het perfecte excuus om een paar dagen weg te gaan. Een tripje, niet te ver van de Nederlandse grens vandaan. Een paar dagen op mini-break in België. Zalig.

Antwerpen, altijd een goed idee

Een paar dagen naar ’t Stad, zoals de Sinjorenstad ook wel aangeduid wordt, is – wat mij betreft – altijd een goed idee. Antwerpen staat als je het mij vraagt synoniem aan gemoedelijke gezelligheid in een prachtig stuk Vlaanderen. Heb ik even geluk dat deze stad dichtbij mijn woonplaats Breda ligt.

Te gast bij de grootste barokkunstenaar van de lage landen

“Het Rubenshuis is de plaats waar men het dichtst bij de leefwereld van de grootste barokkunstenaar ten noorden van de Alpen komt. In dit paleisachtige decor bracht Peter Paul Rubens 25 jaar van zijn leven met zijn gezin door.
Antwerpen Rubenshuis

In het Rubenshuis realiseerde de kunstenaar het leeuwendeel van zijn oeuvre. Hij ontving er vele hoge gasten en bewaarde er zijn indrukwekkende kunstverzameling. Het huis spreekt vandaag nog steeds tot de verbeelding van vele bezoekers uit de hele wereld. Dat heeft te maken met de pracht van het huis en de tuin en met de rijke geschiedenis ervan” Bron: website Antwerpen.be.

Flaneer door de Vlaeykensgang

De Vlaekensgang is een oase van rust, terwijl het midden in het centrum ligt. Middels een smal poortje aan de Oude Koornmarkt bereik je het Antwerpen uit vervlogen tijden. Het is moeilijk voor te stellen dat dit plekje ooit het domein was van de allerarmsten van de stad, als je nu in de etalages van de antiekwinkeltjes en kunstgaleries kijkt.

Shop op chique in ’t Stad in de Stadsfeestzaal

In november 2004 startte Antwerpen met de ontwikkeling van de Stadsfeestzaal. Een project dat heel wat voeten in aarde heeft. Enkel het aanbrengen van het bladgoud, neemt niet minder dan 1,5 jaar tijd in beslag. In oktober 2007 is het dan zo ver, Shopping Stadsfeestzaal opent haar deuren voor het winkelend publiek. Wow, dat is nog eens fijn winkelen.Antwerpen Stadsfeestzaal 't Stad

Lunchen in Mercado

Mercado is de gloednieuwe overdekte foodhal – in het oude postkantoor – aan de Groenplaats. Minder groot dan de Hallen in Amsterdam, echter de prijzen zijn ook minder groot (aangenaam geprijsd). Proeven van lokale lekkernijen of de Oosterse keuken, smullen van tapas of een goed glas wijn drinken. Een aanwinst voor de stad.

➡️ Lees ook: Antwerpen voor lekkerbekken. Genieten met een grote G
Antwerpen Mercado 't Stad Vlaanderen België

Schatten uit Sichuan

Het China Light Festival (nog tot 15/1/2017) in de Zoo van Antwerpen is een sprookjesachtig lichtspektakel. Reusachtige lichtkunstwerken in de vorm van draken, bloemen, apen en andere beesten verlichten de dierentuin terwijl het duister heeft ingezet.
Antwerpen China Light Festival

Wie ’t Stad zegt, zegt Bollekes

Antwerpen en De Koninck zijn synoniem aan elkaar. Het Bolleke (glas, goed getapt De Koninck bier) is een populaire favoriet onder bierdrinkers. In het belevingscentrum van de stadsbrouwerij maak je kennis met Antwerpen, de grondleggers, het brouwproces en het degustatielokaal. Oh, en het is ook nog eens heel erg leuk voor niet-bierdrinkers.
Antwerpen De Koninck

📷 FOMU

In een gerenoveerd pakhuis met de naam Vlaanderen gelegen aan de Waalsekaai te Antwerpen huist het prachtige FotoMuseum. Met wisselende tentoonstellingen heb je altijd een reden om keer op keer het museum opnieuw met een bezoek te vereren.
Antwerpen FoMu 't Stad Vlaanderen België
foto's FOMU 't Stad Antwerpen Vlaandefen België
Tip: Hou een muntstuk van €2,- gereed. Want wat is er nu leuker dan een paar nostalgische kiekjes in een pasfotohokje maken?

’t Stad (Antwerpen} praktisch:

  • Om optimaal van Antwerpen te genieten, schafte ik de Antwerp City Card aan. Hiermee heb je de sleutel tot alle troeven van de stad in handen. Openbaar vervoer, gratis toegang tot topattracties en leuke kortingen op allerhande zaken (diamanten, chocolade of een rondvaart, om maar wat te noemen) je showt je pas en het is voor elkaar.
  • Afhankelijk van je tijd in Antwerpen kies je voor een kaart met een geldigheidsduur van 24, 48 of 72 uur. De tijd begint te lopen op het moment dat de kaart voor de eerste keer gebruikt wordt.
  • Voor actuele prijzen en voorwaarden, klik je hier door naar de website.

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *