Zoek
Sluit dit zoekvak.

Antwerpen voor lekkerbekken | Genieten met een grote G

Antwerpen voor lekkerbekken, foodies verzamelt U

Antwerpen is voor lekkerbekken, dat mag duidelijk zijn, want man, oh man een bezoek aan de Vlaamse stad is echt niet goed voor je taille. Onlangs ging OmniTravelere 24 uur naar ’t Stad. Naast gezelligheid van de kerstmarkt en bezoek aan fantastische musea, genoten we ook van al het lekkers in de lokale horeca.

🍴 Natuurkost, bio lekkerbekken verzamelen

Bij mijn bezoek beeindigd Natuurkost net haar eerste kwartaal. De Bio Bistro – zoals de zaak zichzelf omschrijft – is een initiatief van Het Natuurhuis, bio-speciaalzaak met 3 vestigingen in Antwerpen. Gedurende de dag kun je hier terecht voor ontbijt gerechten, versgeperste sapjes en heerlijk gebak. Ook de lunch wordt met een glimlach uitgeserveerd. Vriendlief, kleine meid en ikzelf schuiven aan voor een heerlijke warme chocolademelk en home made pie. Om je vingers bij af te likken!
Adres: Hopland 46, 2000 Antwerpen, België
Belgie Antwerpen voor lekkerbekken Natuurkost

Antwerpen voor lekkerbekken🍟 Frietbeleving to the Max

Je hebt friet en je hebt friet. In Antwerpen is Fritkot Max – het oudste en waarschijnlijk bekendste frietkot van België – dé plek voor lekkerbekken om zich te verslingeren aan een puntzak patatten.
Tip: Loop gerust even binnen, je treft er een heus frietkotmuseum. Het museum bestaat uit 1 kamer, dus je staat zo weer buiten.
Adres: Groenplaats 12, 2000 Antwerpen, België

🍴 Een plaatje

Pixel, is het nieuwe restaurant van het FotoMuseum Antwerpen. Lekker eten is tenslotte ook cultuur. Ik schuif er aan voor de lunch. Het brood (boterhammen) is helaas op, maar de pistolet die ik voor in de plaats krijg smaakt er niet minder om. Klein minpunt: ze schenken Pepsi cola….
Adres: Verviersstraat 17, 2000 Antwerpen, België
Antwerpen lunch Pixel museumcafé

Antwerpen voor lekkerbekken: 🍺 In Antwerpen drink je een Bolleke

In welk café je in Antwerpen komt, een Bolleke (glas De Koninck bier) wordt er altijd geschonken. Alle ins & outs over dit beroemde merk ontdek je De Koninck Antwerp City Brewery. Niet alleen kijken met je ogen, nee ook proeven is onderdeel van de beleving.
Adres: Mechelsesteenweg 291, 2018 Antwerpen, België

Antwerpen bier De Koninck

🍴 Bife Churrasco

Hou je – net als ik – van een goed stuk vlees? Bife Churrasco is zo’n ongelofelijk goede plek om je tanden in een malse entrecote of bife de lomo te zetten. Het is er altijd druk, de kaart is beperkt (maar waarom zou je iets anders dan dit goddelijke vlees willen bestellen?) en je garnering is standaard een weinig origineel slaatje, mandje brood + sausjes en een flinke schep friet. Zeg eens eerlijk, iets anders hoeft een degelijke maaltijd toch ook niet te bevatten?
Adres: De Keyserlei 47, 2018 Antwerpen, België

Lekkerbekken Bife Churrasco

Antwerpen voor lekkerbekken: 🍴 Er kan er maar een de beste zijn

Nee, ik had niet gereserveerd, maar oh wat zou ik graag eens aanschuiven in het restaurant van Sergio Herman, The Jane. Het restaurant in de kapel van het voormalige militaire ziekenhuis is net zo imposant als de gerechten die er uitgeserveerd worden. Ooit. Nu nog niet. Maar op een dag.
Adres: Paradeplein 1, 2018 Antwerpen, België

Antwerpen voor lekkerbekken: 🍫 Chocoholics unite

The Chocolate Line is de hemel op aarde voor alle lekkerbekken met een voorliefde voor chocolade. Shock-o-latier Dominique Persoone is een ware smaken acrobaat. Met gemak combineert hij – in de ogen van velen – onmogelijke smaken met elkaar tot een praline. Wat dacht je bijvoorbeeld van een bonbon gevuld met kaviaar? Ik lees op de site dat in het stadspaleis, waar deze chocolade tempel gevestigd is, eerder bewoond werd door onder andere Tsaar Alexander I, Willem I, de Prins van Oranje en Leopold II. Je kunt in slechter gezelschap verkeren, niet waar?
Adres: Meir 50, 2000 Antwerpen, België

Antwerpen The Chocolate Line

🍴 Bij een keten is het ook lekker eten

“Mockamore is een internationaal koffieconcept – ik kende het trouwens (nog) niet – ontstaan uit liefde voor koffie en lekkernij. Voor de kleine, grote en lekkere trek kun je terecht bij Mockamore. Een grote diversiteit aan gebak, rijkelijk belegde verse bagels en biologisch landbrood.”

Adres: Schrijnwerkersstraat 6, Antwerpen, België

lunch Mockamore

Antwerpen voor lekkerbekken: New kid on an old post

In navolging van diverse (hippe) Europese steden, opent Antwerpen in oktober 2016 haar deuren – gevestigd in het oude postkantoor – van de foodhall luisterend naar de naam (Super)Mercado. Gelegen in het hartje van Antwerpen, in het historische stadscentrum en nabij het modekwartier, een fijne plek om aan te leggen voor een maaltijd.
Adres: Groenplaats 43, 2000 Antwerpen, België
Belgie Antwerpen voor lekkerbekken Mercado

🍻 Cafè Blauwmoezel

In de schaduw van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal open ik de deur van dit kleine café. Een fijne plek om even te genieten met een pint (of een ander drankje).
Adres: Maalderijstraat 7, 2000 Antwerpen, België

Belgie Cafè Blauwmoezel

Meer België:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *