Zoek
Sluit dit zoekvak.

Lunchen in een museum | 3 x toffe plekken in Brussel

België-Brussel-lunchen-in-een-museum

Lunchen in een museum is superleuk

Je kunt op veel plekken in Brussel lunchen. Talloze restaurants zijn te vinden op en rond de Grote Markt, Rue des Bouchers of op de hippe Dansartstraat. Waarom zou je niet twee zaken met elkaar combineren? Een museum bezoeken om vervolgens in hetzelfde pand te lunchen. Geen kleffe voorverpakte broodjes en slappe koffie. Welnee, in Brussel lunchen is, ook in een museum, een feestje.

Lunchen in een museum: Belgisch Stripcentrum

Al meer dan 25 jaar lang halen stripliefhebber hier hun hart op. Echter niet alleen de fans van het beeldverhaal komen hier aan hun trekken, ook zij die van lekker eten houden, zijn hier aan het juiste adres.
Brussel lunchen in een museum Brasserie Horta

Bij Brasserie – restaurant Horta vlei je jezelf neer voor een fijne lunch. Niet alleen de locatie is fantastisch – de bekende architect Horta ontwierp in 1906 het Art Nouveau décor – ook de kaart mag er wezen. Wekelijks een nieuw menu, aangepast aan het seizoen en het aanbod op de markt. Een kaart met Belgitudes, omschrijft de website van de brasserie het zelf. Rond lunchtijd is het er gezellig druk, de zaak zit vol zakenlui, museumbezoekers en toevallige passanten.

Tip: Zorg ervoor dat je niet té uitgebreid luncht, want de wafels zijn hier overheerlijk, je mag gewoonweg het pand niet verlaten zonder een exemplaar geproefd te hebben.

MIM – Muziekinstrumentenmuseum

Brussel lunchen in een museum MIM
In Brussel lunchen met de stad aan je voeten? Ga dan naar het MIM, in de koepel van het Art Nouveau gebouw Old England en vanaf het bijbehorende terras heb je en spectaculair uitzicht over de Belgische hoofdstad. Lunchen is ook mogelijk wanneer je geen bezoek aan het museum brengt. Je ontvangt bij de kassa een gratis ticket voor de lift, waarmee je rechtstreeks in het restaurant komt. Hou er rekening mee dat het erg druk kan zijn, met name in het weekend, reserveren is dan ook aangeraden.

Lunchen in een museum: Musée Hergé

Het Musée Hergé, dat geheel in het teken staat van de ‘vader’ van Kuifje, ligt niet in Brussel zelf maar in het nabij gelegen Louvain-la-Neuve. Het is een prachtig museum  met een heel fijn restaurant. Wel zo handig want Louvain-la-Neuve is verder niet bijster interessant.
Brussel lunchen in een museum Le Petit Vingtième
Na een uitgebreid bezoek aan dit ‘Kuifje museum’ stil ik mijn trek in het Le Petit Vingtième restaurant. Ik kies voor een salade met geitenkaas in filodeeg en vriendlief gaat voor de hamburger met een Belgische pint. Onze kleine meid doet zich tegoed aan het mandje met brood dat bij onze gerechten uitgeserveerd is. Terwijl onze bestelling ter tafel komen, stroomt het langzaam aan vol in dit mooie etablissement. Niet alleen hongerige Kuifje-fans, op deze zaterdagmiddag gebruiken gezinnen uit Louvain-la-Neuve het restaurant om gezellig gezamenlijk de lunch te gebruiken. En gelijk hebben ze.

➡️ Lees ook: Kuifje Museum | Stap in de wereld van Hergé

Waar ga jij in Brussel lunchen als je in de stad bent? Ook in een museum of kies je een ander fijn plekje?

Meer Brussel

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *