Zoeken
Sluit dit zoekvak.

5x geweldige motorroutes in Azië

motorroutes in Azië

Er zijn duizenden motorroutes in Azië te vinden, maar in veel landen zijn de wegen lang niet zo goed als in Europa. Vaak zijn de populairste motorroutes de afgelopen jaren wel veel beter geworden. Door één van de onderstaande populaire motorroutes in Azië te kiezen, ben je er zeker van dat er veel informatie over de route te vinden is.

 

Motorroutes in Azië: De Ha Giang Route (482 km)

 

Deze route in het noorden van Vietnam, brengt je vlak langs de Chinese grens. Onderweg komt je veel bergen tegen. Wat de route vooral leuk maakt, is het bezoek aan alle kleine dorpjes in de bergen, waar de bewoners zeer vriendelijk zijn. Een veel mooier landschap dan in deze regio zul je niet snel vinden in Vietnam. De route is alleen geschikt voor gevorderde motorrijders, omdat je op zeer hoge bergen komt, met steile afdalingen. Daarnaast hebben veel wegen haarspeldbochten, waar je ander verkeer moeilijk ziet aankomen. In de zomer is het af te raden deze route te rijden, vanwege de hitte.

Veiligheid is een van de belangrijkste prioriteiten tijdens het motorrijden. Rijd je ook motor in Nederland? Check of een helm voldoet aan een keurmerk, zie bijvoorbeeld deze Shark Evoline 3 helmen op Helmonline.nl.

Ho Chi Minh route in Vietnam (1600 km)

 

Dit is één van de langste routes welke je niet wilt missen. Je komt onderweg door maar liefst 3 landen: Vietnam, Laos en Cambodja. Omdat de route zo lang is, zie je dat motorrijders vaak een bepaald stuk van de route afleggen. Je komt tijdens deze route wel veel wegen tegen welke slecht onderhouden zijn, en in bepaalde seizoenen kunnen wegen overstroomd zijn. Je komt onderweg prachtige natuur tegen en natuurlijk rijstvelden. De route is prima in minder dan 2 weken af te leggen, en in elk dorp (op de kleinste na) zijn wel mogelijkheden om te overnachten.

Motorroutes in Azië: De Thakhek Loop, Laos (ongeveer 450 km)

Deze route van 4 dagen, brengt je door het centrale gebied in Laos. De route is tegenwoordig heel populair onder toeristen, omdat er weinig plekken in Azië te vinden zijn welke mooier zijn. Het is aan te raden meer dan 4 dagen de tijd te nemen voor de route, om goed van de omgeving te kunnen genieten. Vroeger was dit een heel moeilijke route, door de slechte wegen. Tegenwoordig zijn de wegen een stuk beter, waardoor de route ook geschikt is voor beginners. Lees je natuurlijk wel goed in zodat je de motortocht maakt met een goede voorbereiding.

The Mae Hong Son Loop, Thailand (bijna 650 km)

Deze route kun je in ongeveer een week afleggen, en brengt je door de noordelijke gebieden van Thailand. De route brengt je door verschillende grote steden, maar het grootste deel van de route rij je door het platteland. Je zult er veel dorpen, bergen, boerderijen en watervallen tegenkomen. In de grote steden zijn genoeg verhuurders van motoren te vinden, en je kunt er ook voor kiezen om met een groep te reizen. Ben je een beginner, dan kun je er ook voor kiezen een scooter te huren in plaats van een motor. De wegen zijn redelijk, maar je zult wel de hele weg goed op moeten letten.

Motorroutes in Azië: Sagada-Bontoc-Banaue, Filipijnen

Dit is inmiddels een bekende route onder toeristen welke een motortocht in de Filipijnen willen afleggen. Ook hier zijn in Sagada meer dan genoeg plekken om een motor te huren. Ook hier rij je veel door de bergen en kom je veel rivieren en bossen tegen. De watervallen zijn ook prachtig om te bezichtigen. De inwoners van de dorpen zijn heel vriendelijk en gastvrij, en onderweg zijn zat plekken om wat te eten. Belangrijk is wel dat het mooi weer is om de route te rijden.

Welke van deze motorroutes in Azië heb jij gereden of staat er nog op je bucketlist?

➡️ Lees ook: De mooiste motorroutes van Europa en/of Motorroutes in Nederland | 5 x optimaal toeren in eigen land

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *