Zoek
Sluit dit zoekvak.

De mooiste motorroutes van Europa

OmniTraveler vroeg fervente motorrijders naar de mooiste motorroutes in Europa. Naast veel inspiratie voor prachtige tochten, gaven de ervaren bikers ook nog een paar praktische tips om je tocht veilig te beginnen en af te leggen.

De mooiste motorroutes: Trollenroute in Noorwegen

motorroutes Europa Noorwegen_Trollstig_Veien
Noorwegen als land mag niet ontbreken in een overzicht van mooiste motorroutes. Tijdens de rit weet je simpelweg niet waar je moet kijken. De Trollenroute is 20 kilometer lang en is een afwisseling van fjorden waar je doorheen rijdt en rotswanden waar je overheen rijdt. Al rijdende wordt je getrakteerd op een prachtig uitzicht over de fjorden, gevarieerde begroeiing en een smal beekje onderin de fjord. De hoofdprijs komt pas op het eindpunt. Hier heb je een beeldschone uitkijk over een groot deel van de route. Een absolute aanrader.

De mooiste motorroutes: Stelviopas in Italië

Van Noorwegen gaan we naar Italië vlak bij de grens met Zwitserland. Hier ligt de Stelviopas. Het is geen eenvoudige route om te rijden met de motor, maar de ervaren en goed voorbereide motorrijders gaat het zeker lukken. Zorg wel voor geschikte kleding, want het kan er flink koud zijn. De route loopt namelijk over een berg van bijna 3.000 meter hoog. Ook deze route is ongeveer 20 kilometer lang. De uitzichten zijn geweldig. Deze pas is niet het gehele jaar open, maar vanaf de maand mei kun je in ieder geval wel tot na de zomer genieten van misschien wel het mooiste dat Europa te bieden heeft op de motor.

De mooiste motorroutes: Transfagarasan in Roemenië

Met de motor naar Roemenië rijden is waarschijnlijk niet de eerste bestemming waar je aan denkt, maar het is een verstopt deel van Europa dat zeker de moeite waard is. Leg tijdens de zomermaanden de 90 kilometer lange route met oneindig veel haarspeldbochten af op de motor. Waar motorrijders erg over te spreken zijn, is de kwaliteit van het asfalt. Dat valt op veel van de andere populaire routes vaak tegen. De route loopt door een berggebied met de mooiste uitzichten.

De mooiste motorroutes: Sa Calobra op Mallorca

Mallorca is een eiland waar je niet zo even heen gaat met de motor, maar ter plaatse is het natuurlijk mogelijk een motor huren. Dit is een deel van Mallorca waar je nog niet onder de voeten wordt gelopen door toeristen. Met de vele rotspartijen en de hoogtevariaties in de wegen is het de moeite waard. Op de hogere wegen heb uitzicht op zee. In dit gebied zijn er meerdere routes het uitproberen waard.

De mooiste motorroutes: Silvretta in Oostenrijk

Een weg door de Alpen. Dat moet wel het decor zijn voor een prachtig stukje weg, en dat is ook het geval. Het is er erg groen en je gaat erheen voor het echte motorrijden. De weg bestaat nauwelijks uit rechte stukken. Je slingert van links naar rechts door het landschap. Een nadeel is wel dat het een tolweg is. In de winter wordt er in het gebied volop geskied, maar in de zomer is dit het domein van motorrijders.

Tips voordat je de weg op gaat:

motorroutes Europa
Vriendlief klaar om te touren
  • Sluit pechhulp voor Europa af ter aanvulling op je motorverzekering. Vaak is dat goedkoper dan een losse pechhulpdienst
  • Stippel de route thuis al precies uit. Verdiep je ook in de regio. Mogelijk is een route gedurende je reisperiode afgesloten
  • Wat zijn de verplichtingen in het buitenland? Is het bijvoorbeeld verplicht om een veiligheidshesje bij te hebben?
  • Laat de motor vooraf nog volledig nakijken. Pech onderweg kan een smet op de vakantie zijn

Liever met de (huur)auto op pad? Zo plan je je ultieme roadtrip

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *