Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Met de motor langs de Zijderoute (boek)

Boek Met de motor langs de Zijderoute

Rij met Marc Helsen met de motor langs de Zijderoute

Met de motor langs de Zijderoute, een epische tocht naar het hart van Mongolië prijkt het op de voorzijde van het nieuwste boek van Marc Helsen, auteur en journalist. En motorrijder. Met metgezel Frank toeren ze samen meer dan 20.000 kilometer door onherbergzaam gebied. Op naar het eindpunt, de Eagle hunters van Mongolië. Start de motoren we gaan vertrekken!

Gemakkelijk levert geen verhalen op

Krasse knarren Marc en Frank hebben beiden het plan naar Mongolië te reizen. Na een kort overleg besluiten ze samen op pad te gaan. Niet per vliegtuig, maar per motor. “Want”, zo geeft Helsen aan, “Waarom het gemakkelijk maken als het ook moeilijk kan? Want gemakkelijk levert geen verhalen op.”

Zijderoute Oezbekistan
Op avontuur in de -Stan landen

Een praktische handleiding

Denk je bij het zien van de eerste foto’s en na het lezen van het voorwoord, dat wil ik ook, maar hoe? Blader dan een paar pagina’s verder en je treft de gedegen voorbereiding van deze geweldige tocht. Welke motor, welke kleding en welke kampeermiddelen neem je mee? Tot in het kleinste detail wordt de hele lijst van de mannen opgesomd, compleet met foto’s van alle gear. Hoe handig is dat?!

Met de motor langs de Zijderoute: de overtreffende trap van off the beaten track

Als er een overtreffende trap van off the beaten track zou bestaan, dan is het van toepassing op het avontuur van deze twee mannen. Vergeten documenten, laveren over bochtige bergpaden, geldnood in Rusland, overnachten in afvallige Sovjetstaten, pech onderweg. Noem het maar op.

Dit is een spannend boek dat werkelijkheid is geworden. Een avontuur dat je als lezer op het puntje van je stoel laat zitten. Pagina, na pagina wil verslinden. In gedachten meerijden met dit tweetal. Mee op pad. Mee met de roofvogeljagers. Gewoonweg, mee op avontuur. Op ontdekkingen naar plaatsen waar je voordat je het boek opensloeg geen weet van had.

Kinderen bij ger motor Mongolië Gobi woestijn
Kids + ger + motor in de Gobiwoestijn Mongolië (eigen foto 2003)

Met de motor langs de Zijderoute praktisch

Het boek is met haar meeslepende verhalen en oogstrelend fraaie foto’s enorm reislust-opwekkend, dus wees gewaarschuwd.

Titel: Met de motor langs de Zijderoute
Auteur: Marc Helsen
Uitgever: Uitgeverij Lannoo
Omvang: 270 pagina’s
ISBN: 9789401497558
Prijs: € 34,99
Verkrijgbaar: via Bol.com of in je boekhandel

Van Marc Helsen verscheen ook: De Groote Trek, De Groote Zijderoute,  In het spoor van Marco Polo, Ver van mijn Bed, In het spoor van Peking ExpressOp reis naar NergensDe lokroep van het Avontuur en Onder het Zuiderkruis.

Lees ook

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *