Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Motorroutes in Nederland | 5 x optimaal toeren in eigen land

Motorroutes Nederland

Haal je motorkleding uit de kast, zet je Shark helm op, gooi je tank vol en rijd één van deze mooie motorroutes in Nederland. Van crossen over de Veluwe, toeren door de Noordelijke provincie Friesland tot een rit met heel veel bochten. Drive safely.

Dwars over de Veluwe

Eén van de mooiste motorroutes in Nederland is deze 210 kilometer lange route dwars over de Veluwe. Je rit vangt aan in Papendal vandaaruit toer je naar Kasteel Doorwerth, een waterburcht in de uiterwaarden van de Rijn. Verder passeer je tijdens je rit de stad Wageningen en steek je met een pontje de rivier de Rijn over.

Kasteel Doorwerth

Motorroutes in Nederland: 1001 Bochten route in Twente

Voor veel motorrijders is dit misschien wel de mooiste tocht die je in Nederland kunt rijden. Deze motorrit voert je langs purperen heidevelden en glooiende heuvels en over de Kuiperberg. Aan heerlijk bochtenwerk ontbreekt het zeker ook niet op deze 180 kilometer lange route door Twente. Oh, of het echt 1001 en bochten zijn? Geen idee, wij hebben ze niet geteld, maar een boel zijn het er zeker. Leg onderweg zeker even aan in Ootmarsum, hét kunststadje in het Oosten van ons land.

Velen gingen je voor, velen zullen je ook zeker nog volgen op deze populaire route.

7 Heerlijkheden route vanuit het Brabantse Steenbergen

Een leuke motorroute in Brabant vind je in de omgeving van Steenbergen, Roosendaal en Bergen op Zoom, luisterend naar de naam; de 7 heerlijkheden. Op dit traject rijd je door bosrijk gebied in het Brabantse land. Af en toe steek je even de grens over en leg je enkele kilometers op Belgisch grondgebied af. Het is een fijne afwisselende route die je over veel binnenweggetjes langs het moois van de provincie voert.

Dit is een door de ANWB uitgestippelde toeristische route, dus je hoeft enkel de bordjes te volgen en genieten maar.

Mergelland route rondom Maastricht

De Mergelland route begint en eindigt in de Limburgse stad Maastricht. De toer is ruim honderd kilometer lang (114 km. om precies te zijn) en slingert zich een weg door het Limburgse heuvelland. Door de ronde en kronkelige wegen is de Mergelland route een fantastische route om per motor af te leggen. Navigeren is overigens niet nodig, de ANWB heeft ook hier de route met duidelijke bordjes gemarkeerd.

Motorroutes in Nederland: 11 Friese Fonteinen steden rit

Elf fonteinen in de elf Friese steden, ontworpen door elf kunstenaars uit elf verschillende landen, staan centraal op deze motorroute. Ook dit keer laten we de doorgaande wegen links liggen en kiezen voor fijne binnenwegen om de 210 kilometer in het Noorden van Nederland af te leggen. Wil je alle fonteinen in volle glorie bewonderen? Stap dan zo nu en dan zeker even af. Onze favoriet is de indrukwekkende Visfontein in het plaatsje Stavoren.

Nederland visfontein Stavoren
Foto via Visit Friesland

Lees ook:

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *