Zoek
Sluit dit zoekvak.

Zonbescherming op reis | Alles wat je moet weten

Zonbescherming op reis Alles wat je moet weten zonnebrand hoed

Smeren, smeren smeren. Alles over zonbescherming

Nu de zomer er weer aankomt, beginnen we langzaam reisplannen te maken. Zeker als je naar een lekker zonnig land gaat, zoals Spanje of een Aziatische bestemming, is het ontzettend belangrijk dat je jezelf goed blijft insmeren met zonnebrandcreme. In dit artikel vertellen we je er alles over.

Zonbescherming is dat nou echt nodig?

Waarom moet je smeren? Er zijn verschillende redenen om de beste zonnebrand 2024 mee te nemen in je reiskoffer. We weten ten eerste natuurlijk allemaal hoe vervelend het is om verbrand te zijn. Het doet gewoon pijn! Daarnaast is te veel blootstelling aan UV-straling op de lange termijn ook funest voor je huid. Het verhoogt het risico op huidkanker aanzienlijk en maakt dat de huid sneller veroudert. Als je lang een mooie en gezonde huid moet houden, is goede zonneprotectie dus een echte must.

Wat moet je smeren?

Vooral de dames willen op vakantie graag een beetje een kleurtje krijgen. Hoe hoger de factor van jouw zonbescherming, hoe langzamer dit kleurtje zich ontwikkelt. Toch is het zeker in felle zon belangrijk om voor een zo hoog mogelijke factor te gaan. Als je een lichte huid hebt moet je toch echt wel voor minimaal factor vijftig gaan. Gebruik voor kinderen sowieso altijd factor vijftig. Ook als je veel tattoos of littekens hebt is het verstandig om factor vijftig te gebruiken.

zonnebrand tube

Wanneer moet je smeren?

Eigenlijk is het het allerbest voor je huid om je gedurende het hele jaar te beschermen tegen UV-straling. Ook in de winter is het goed om bijvoorbeeld een dagcrème met factor 15 of 20 te gebruiken. Wanneer we richting de zomer gaan en de zonnekracht ook echt op onze huid beginnen te voelen, wordt het tijd om met een wat hogere factor te gaan smeren. Vergeet ook niet je lippen te beschermen, want de huid van je lippen is erg delicaat. Hier zijn speciale lippenbalsems met een factortje voor. m

Hoe vaak moet je zonbescherming aanbrengen?

Of je nou factor 20 of factor 50 smeert, de werking van jouw zonneprotectie begint af te nemen na een uur of twee. Als je er een dagje op uit gaat, moet de zonnebrand dus mee. Alleen insmeren in de ochtend is niet voldoende. Als je op een warme bestemming bent waar je ook veel zweet is het verstandig om nog wat vaker in te smeren. Ook na een duik in het zwembad of in de zee moet je je opnieuw insmeren.

Ook handig om te weten

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *