Zoek
Sluit dit zoekvak.

Singapore gratis ontdekken? Dat doe je gemakkelijk je zo!

Singapore gratis merlion

Singapore gratis ontdekken, wie wil dat nou niet? Struin door Little India, bezoek Chinatown en maak kennis met de mythische Merlion. Allemaal voor niets!

Ga de stad in

Wanneer je naar Azië, Australië of Nieuw-Zeeland vliegt is de kans aanwezig dat je een stop in Singapore maakt. Verspil je tijd niet met rondhangen op de luchthaven, maar ga de stad in. Laat dit ministaatjes je verrassen door kleurrijke bezienswaardigheden tijdens een gratis Singapore tour.

Singapore gratis? Hoe dan?

Singapore gratis? Die combinatie lijkt onmogelijk, maar het is niet gelogen. Heb je minimaal 5,5 of maximaal 24 uur overstaptijd voordat je doorvlucht vertrekt, maak dan gebruik van de gratis, 2,5 uur durende, excursie onder begeleiding van een ervaren gids.

Heritage tour

Singapore | Zo ontdek je Singapore gratis!
Luchthaven Changi Airport, biedt transferpassagiers twee soorten excursies aan, zodat je Singapore gratis kunt ontdekken. Tijdens de zogeheten Heritage tour maak je kennis met de diversiteit aan architectuur in de stad. Heden en verleden gaan hand in hand samen.

Zo zie je oude koloniale huizen tussen metershoge wolkenkrabbers. De etnische diversiteit ontdek je in de verschillende wijken die Singapore rijk is. De geur van vers bereide noedels prikkelt je reukorgaan in Chinatown, in Little India doen je ogen haast pijn van de bontgekleurde tempels. In het hippe Kampong Glam zijn de straten rondom de moskee het domein van street artists die er de mooiste street art aan brachten. Ga op de foto met het icoon van de stad, de Merlion alvorens je terug naar de luchthaven gaat.

Hoogtepunten van de stad

Singapore Gardens by the Bay

Tijdens de andere gratis tour staan de bekendste bezienswaardigheden van de stad op het programma. De City Sights Tour brengt je naar de Singapore flyer, een reuzenrad van niet minder dan 165 meter hoog. De chauffeur vervolgt zijn weg naar The Esplanade en de Theatres on the Bay. Dit prestigieuze project is moeilijk over het hoofd te zien. Het theater heeft in de volksmond de bijnaam de durian, omdat het sterk op deze onaangenaam ruikende vrucht lijkt. Via Marina Bay, stopt ook deze tour bij het Merlion standbeeld om tenslotte af te sluiten bij Gardens by the Bay. Een plek waar het lijkt of je in een science fiction film terecht bent gekomen. Kunstmatige bomen van metaal en beton zie nergens anders ter wereld.

Singapore gratis ontdekken? Zo werkt het

  • Registreer jezelf bij een van kiosken in de transit area
  • Verlaat de transit area N I E T, want dan vervalt je recht op de gratis tour
  • Zorg dat je je paspoort en boarding kaart bij de hand hebt, hier wordt bij inschrijving om gevraagd
  • Je dient een overstaptijd van minimaal 5,5 en maximaal 24 uur te hebben om in aanmerking te komen voor een van de tours
  • Laat je grote(re) bagage voor een klein bedrag achter op de luchthaven, zo heb je alle vrijheid om de stad te ontdekken (en voldoende beenruimte in de bus)
  • Hou er rekening mee dat de tours aangeboden worden op basis van eerst komt, eerst maalt

➡️ Lees alle (up to date) voorwaarden door op de website van de luchthaven

Singapore gratis Jewel tour

Heb je toch wat minder tijd tussen je twee vluchten in, maar geen zin om deze nutteloos door te brengen? Kies dan voor de Jewel tour.

Bezoek tijdens deze tour de grootste indoor waterval ter wereld, of ontsnap aan medepassagiers in een heuse jungle. Na een 2,5 uur begeleide wandeltocht heeft de luchthaven van Singapore geen geheimen meer voor jou.
Meld je bij een van deze locaties om mee op pad te gaan. Gratis dus:

  • Terminal 2: Verdieping 2, Transit Area, (tussen Transfer Lounge F en Skytrain naar Terminal 3)
  • Terminal 3: Verdieping 2, Transit Area, (in de buurt van Transfer Lounge A en Gate A1–A8)
  • Andere Terminals:  Neem de skytrain binnen het Transit gebied en ga naar Terminal 3 voor registratie.

Meer Singapore:

Wat te doen in Singapore met kinderen? 9 tips!
Geloof het of niet, zo groen is Singapore
Eerste keer Singapore? 5 tips voor alle first timers!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *