Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat te doen in Singapore met kinderen? 9 tips!

Singapore met kinderen Gardens by the bay

Singapore met kinderen? Een goed idee? Jazeker! Er is genoeg te beleven voor kleine en grote kinderen onder ons.

Singapore met kinderen: Ga katten aaien

Singapore met kinderen kattencafé

Op steeds meer plekken in de wereld kom je ze tegen. Zo ook in Singapore, een heus kattencafé. Sue Lynn and Sam redden de poezenbeesten van de straat en geven een fijn (t)thuis in het kattencafé luisterend naar de naam Neko No Niwa. Behalve de puizige vriendjes knuffelen, geniet je hier van een prachtig uitzicht over de Singapore rivier terwijl je geniet van een heerlijk ijsje of homemade cookies.

Ga de stad uit

Singapore met kinderen Pulau Ubin

Laat de drukte van de stad even achter je en trek er op uit naar Pulau Ubin. Met een zogeheten bumpboat vertrek je vanaf  Changi Point Ferry Terminal en sta je voordat je er erg in hebt in een oase van rust. Huur een fiets en geniet van de stilte, de flora en de overstekende apen op de weg.

Wordt slimmer

Kunst, wetenschap en innovatie staan centraal in het ArtScience Museum™.  Een vakantie waar je slimmer van wordt, hoe leuk is dat? Bovendien is de entree voor kinderen onder de 12 jaar gratis (op vrijdag) bij een betalende volwassene. Check voor je bezoek aan Singapore de website van het museum want er worden regelmatig leuke familie workships en andere interessante activiteitn georganiseerd.

Wild in het donker

Singapore met kinderen Night Safari Zoo

Een dierentuin is doorgaans al snel een hit bij de kids, maar in Singapore maakt men een bezoek aan de Zoo een tikkeltje spannender. Stap in het trammetje van de eerste Night Safari ter wereld en zie de nachtdieren die zich overdag schuil houden in hun hol.

Je kunt niet vroeg genoeg aan je carrière beginnen

Ben je in Singapore met kinderen en zijn deze jonger dan 14 jaar? Neem ze dan zeker mee naar KidZania. KidZania is een educatief themapark waar kinderen met meer dan 80 beroepen kennis maken. Een brandje blussen als een brandweerman of het nieuws verslaan vanuit een echte perskamer.

Spanning en sensatie op Sentosa

Singapore met kinderen aquarium

Sentosa is een groot pleasure island. Perfect voor je trip naar Singapore met kinderen. Volop vertier in de vorm van de eerste Aziatische Universal Studios™. Het pretpark is goed voor talloze attracties en een feest der herkenning met vriendjes als Elmo en Shrek. Of kies voor een bezoek aan het aquarium, waar je oog in oog staat met bijzondere vissen.

Natuur(lijk) Singapore

Singapore met kinderen Garden by the bay

Gardens by the Bay is absoluut een van mijn favoriete plekken in Singapore en van mijn dochter eveneens. Grotere kinderen die al stoer genoeg zijn zich hoog in de boomtoppen te begeven, genieten van het uitzicht over de stad. In de twee bijbehorende kassen is de indoor waterval bij elk kind een hit. Liever buiten spelen? Dat kan prima in de Children’s Garden met gratis (mini) waterpretpark en speeltuin.

Zoek het hogerop

Singapore met kinderen Flyer reuzenrad

Zelf ben ik nog altijd niet in het een na hoogte reuzenrad ter wereld geweest. Durf jij het met je kinderen aan de hoogte in te gaan?

Is het een bus? Is het een boot?

Nee, het is het amfibievoertuig van DUCKtours. De leukste manier van sightseeing in Singapore met kinderen. Over de weg en door het water. Wedden dat je kroost niet uit wil stappen wanneer de tour afgelopen is.

Meer Singapore:

5 x doen tijdens je 1e keer Singapore
Strand in Singapore? Jazeker!

Onderwerpen

Meer reisinspiratie

Geef jouw reactie

12 reacties

  1. Orgineel artikel! Garden by the Bay is wel een hele aparte verschijning. Lijkt me erg interessant om dit te bezoeken!

    1. Garden by the Bay is fantatisch. En nog een tip voor bezoekers zonder kids: In een van de bomen bevindt zich een rooftopbar. Met een Singapore Sling in je hand heb je fantastisch uitzicht over de gardens en het Marina Bay Sands Hotel

  2. Wat een leuke tips! Had Singapore eigenlijk nooit zo als reisbestemming gezien. Dacht altijd landen & wegwezen. Maar er blijkt toch veel leuks te beleven. Volgende keer toch maar eens langer blijven hangen.

  3. En ik altijd maar denken dat Singapore er alleen maar was om over te stappen, en voor het werelderfgoed “de botanische tuin” natuurlijk. Hoe ver kan een mens er naast zitten…

  4. Wat een leuke uitjes. Ik ben inmiddels twee keer in Singapore geweest en vind het een heerlijke bestemming. Met kids is er zo te lezen ook genoeg te zien en te doen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *